VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


måndag 12 oktober 2009

Skrivövning igen

med niorna idag. Den klass som jag gjorde praktik hos i våras är det som jag besöker då och då och låter dem skriva och få ta del av mina tankar och funderingar om skrivandet. Jag älskar det, men tyvärr inte alla elever. Men det är där mina fantastiska känslor om skrivandets betydelse kommer in. Jag hoppas att jag lyckas inspirera någon av dem som inte älskar det som de andra gör. När vi började i augusti fick de skriva en text "Blev sommaren som jag tänkt mig". Nu har de arbetat med den två gånger och idag är det sista bearbetningen innan de läggs i den hög som ska finnas där för betygsättningen innan jul.

Klassen har fått halvklasstimmar och det gör det mycket enklare att jobba med eleverna. En lektion idag och den andra i morgon blir det denna gång.

Jag fick några fler ideér om vilka scener jag ska skriva i boken, men det var lite rörigt här hemma med hela fammiljen på plats igår så jag fick inte det lugnet jag behövde ha för mitt skrivande. Det kanske blir bättre nu i veckan för nu är det älgjakt och maken har "flyttat" ut i skogen idag. Det återstår att se när/om han kommer hem igen.

Det enda jag vet och känner är att jag vill ge boken någon timmes skrivande varje dag nu fram tills jag ska skicka in det jag har till Ann. Jag kommer att berätta för er såklart hur det går.

Good Morning Comments

Spicecomments.com - Good Morning Comments


Ha en skön dag.

2 kommentarer:

oumberligating sa...

Spännande med att skriva en bok, det skulle jag med vilja göra, men är alldeles för otålig till det.
Skriver ungefär med samma hastighet som jag tänker. Blir mycket fel då, borde ordfal och syftningsfel och så får det varaa, det är jag och mina två bloggar besöks av lite folk då och då så jag är nöjd, men jag är "nyfiken" på din bok så jag tänker följa din blogg, antingen du vill eller inte (ler). Gillar folk som skriver på morgonen och människor som ler på bild och du uppfyller bägge kriterierna, så därför får du en rad ifrån mig!
Kram ifrån en pojke på 45 år som kallar sig för Oumberlige Peter!
Sa jag att du hade en fin och trevlig blogg?

oumberligating sa...

Ja, du Cattis! Så kan det gå när man ger en trevlig svarskommentar som du just gjorde!
Det kommer en sjuhelsikes mastodont kommentar tillbaka!
Jag är fruktad för dessa sk svarskommentarer, du vet, ger man lillfingret så tar jag hela handen (ler)
nej, var inte orolig, så illa är det inte alls, är arbetslös för första gången i mitt liv och jag varvar arbetssökande med att trimma fingrarna och hjärnan så skriver jag lite rader om vart annat här på bloggen.
Har alltid varit naiv och sagt om man vill ha jobb så finns det!
Nu kommer straffet finns, verkligen inte det! Okej, en massa svartjobb finns det, men jag tar inget sådant, har fortfarande en liten tro på det "fungerande samhället", den är visserligen mycket liten men den finns där, så än ger jag inte upp än (ler)
Jo, nu kom jag lite ifrån ämnet, det är alltid spännande att skriva en rad hos folk, man vet aldrig hur man blir mottagen och varför man blir det eller inte blir det!
Självklart den som halkar in hos mig idag och ser Jesus korsfästas i vänstra hörnet kanske ryggar om man är djupt troende med konservatift tänkande!
Nu vill jag inte skrämma bort dig med en massa reklam, jag har en medicnblogg också som heter www.jernsaxen.blogspot.com den hade riktigt många anhängare ibörjan, sedan startade jag upp denna blogg som jag nu skriver ifrån och vips var jag en sådan "ondskefull" människa att flera personer bad om att få bli "borttagna" ifrån "kompislistan", verkligen tråkigt (för dem).
Nu ska jag inte skriva mer för då kanske känns jag som en verkigt besvärlig människa, men du var vaken och på G precis som jag så då kan det gå så här!
Som sagt hoppas på "återseénde" i bloggossfären!
Kram ifrån Peter!