VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 13 oktober 2009

Alex 4 årIdag ska jag på födelsedagsfruksot hos Alexander fyra år. Han ska få sin present efter London för jag har lovat att köpa en stor bil där, men han har beställt virkade figurer av mig och då får han det såklart. Det stora kalaset ska vara på lördag och då ska han få två virkade figurer till och jag tror det blir en stor kanin med tillhörande morot.

Jag är lite down för andra dagen på rad och jag undrar då om det är höstmörkrets dystra känsla som kommit till mig. Den började komma för tre år sedan när jag slutade att missbruka maten. Jag slutade äta mig till mitt härliga mående som jag fick när jag åt kakor, godis och mat i stora lass. Nu ska jag uppleva allting nyktert och det är inte alltid så enkelt. Det blir faktiskt värre och värre för varje vinter som kommer. Förra året började jag äta D-vitamin och det äter jag nu med och jag hoppas innerligt att jag inte ska vara nedstämd varje dag. Jag hoppas att det ska lätta lite i dag för i eftermiddag ska jag umgås med fantastiska vänner och kanske det blir lite lättare inombords när jag kör därifrån ikväll.

Det är så mycket som rör sig i huvudet just nu oxå för i morgon ska jag ha min första lektion i engelska och nästa vecka ska jag vikariera hela veckan för min handledare. Samtidigt som jag tänker lite på min tenta som jag ska påbörja snart. Samtidigt som jag ska komma med kloka tankar i den andra kursen jag läser om skrivandet för barn. Här gäller det nu att verkligen ta en sak i taget och en dag i taget för att inte hjärnan ska stressa sig mer än den redan gör.


Happy Birthday Comments

Spicecomments.com - Happy Birthday CommentsMen nu ska jag agera moster för en liten stund och jag hoppas att han blir glad för de virkade figurerna.

Ha en härlig höstdag, jag ska gör mitt bästa för att få en

Cattis

4 kommentarer:

oumberligating sa...

Ja, det här med "nedstämdhet" är tufft och just vad som är nedstämdhet är väl olika för oss människor, men om nedstämnd heter tar över så pass att vardagslivet blir problem då är det illa.
Jag har varit dupt deprimerad i två år nu helt frisk, fast för mig så berodde det på medicinering och neuroborrelia, fast det kanske inte spelar så stor roll vad de bakomliggande orsakerna är. Jo, självklart så är det något som är traumatiskt i barndomen så blir det genast svårare.
Nu är jag fysiskt och psykiskt i topptrim, men jag vill inte föringa eller glömma den känslan som jag hade under två år, en viktig lärdom, visserligen så kan man leva utan sjukdomslärdom, men om man ändå fått den till "skänks" (ler) så ska den förvaltas och det gör jag genom min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com men uppriktigt sagt det är svårt, ibland känns det som om folk verkligen vill må dåligt, missförstå mig rätt!
Fick ihop ett gäng kloka människor både med fysiska och lättare psykisk problematik för att göra en gemensam resa ned till Medelhavet i Somras, det blev aldrig av, tråkigt nog, allt var ordnat, inhyrda husbilar, rabatter framförhandlade, så billigt blev det och resans mål var ju att få nya vänner och kanske se på "livet" på ett annat sett, utan att för den skull att allt skulle bli ett enda stort flum!
Håller just nu på med ett slags "boende" för samma kategori människor, det kommer bli av, men inte riktigt nu.
En kille som jag mailat med som är mycket intresserad av idén har en skön beskrivning av vad vi kommer bli för mäniskor: "Konstnärssjälar som fortfarande har och vill ha en åra kvar i verkligheten"!
Det jag nu aktivt gör för att göra tillvaron lite bätte för andra det är att svara på de mail som kommer till Jernsaxen, cirka 5-10 varje dag, ganska många faktiskt och ganska tunga många gånger. Det som är intressant när det gäller den bloggen det är att den knappt för några kommentarer, men som sagt desto fler mail.
Oj, långt det här, lite trött i "huvudet" idag, min Fru som är svårt fysiskt sjuk har haft en "lite" orolig natt så jag har sovit dåligt själv!
Orkar vi med mer? Jasså, det gör vi då fortsätter jag (ler)!
Gillar det här med barnböcker, viktigt och spännande, eftersom min Fru varit sjuk i 15 år så har jag varit trött nästan jämt när barnen växte upp, 3 stycken, så istället för att läsa böcker, så blev det påhittade sagoberättelser, då vi alla låg och blundade och fantiserade ihop, några av berättelserna prata mina barn fortfarande om, skulle vilja skriva ner dem, men äger inte språket riktigt som jag skulle vilja, kanske är de bättre att de lever vidare i fantasin, med just de bilder som de framkallade!
Nu slutar jag!
Ha en fin dag på alla sett!
Kram ifrån Peter Olofsson!

oumberligating sa...

Håller med, tack för kommentaren!
Titta vad duktig jag är, kan skriva kort om jag vill (ler)!
Kram ifrån Peter!

AnnChristin sa...

Jag måste ju säga att jag förstår att du är trött. Du har ganska många projekt på gång, samtidigt. Det är en konst att kunna tänka på en sak i taget och alla saker har en tendens att hoppa upp i medvetandet lite då och då. Jag har ett heltidsjobb på kommunen där jag bor och här har jag jobbat i drygt 30 år. Det finns mycket som jag önskar hade varit annorlunda. Jag vantrivs med en del saker här och jag tror att det är det som tröttar. Sedan vill jag helst sitta hemma och skriva på min bok. Den tar mycket tid i anspråk. Jag går en faktabokkurs på distans hos Ann Ljungberg och det är dit min längtan går. Men vi kommer att klara av allt som vi vill göra, eller hur? Kram på dig

Anneli sa...

Tack för stödet och uppmuntan!
Höstdepp känner jag till allt för väl, tyvärr.
Eftersom jag medicinerar så är det lite svårt att ge tips, men promenader med hundarna är nog extra viktigt nu, försöka gå ut när det är dagsljus, prata med någon om det känns allt för jobbigt. Och om du behöver gråt en skvätt, man måste öppna ventilerna ibland. Önskar jag kunde ta din deppighet.

Vad roligt att träffa någon efter så lång tid och att du har hennes dotter.

Är övertygad om att du kommer göra ett superjobb som vikarie och som lärare rent allmänt. Med din erfarenhet, medkänsla och stora kunnande så kan det inte bli annat än bra. Önskar jag hade haft en lärare som dig.

Ta hand om dig vännen!