VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 24 september 2010

Skrivandet gör så att ångesten släpper


Jag har numera ångest dagligen inför resan och det är jobbigt och nervöst. Idag har jag mailat en vän, skrivit långa kommentarer på hennes blogg och chattat med henne på fb. Det känns som en mycket bra början på dagen.

Att få blogga och delge tankarna med andra är ett bra sätt att komma vidare med mig själv. Jag vill ju utvecklas hela tiden. Jag vill bli fri från mitt medberoende och alla kontrollkänslor som jag bär på. Det är nog en av anledningarna som jag har ångest. "Hur ska familjen klara sig när jag är borta?" Jag vet att de gör det, men det är lätt att veta, men svårt att förstå. Konstig formulering, med ni medberoende där ute förstår mig kanske. Alltså, viljan att släppa kontrollen har jag, men det är svårare att praktisera i det verkliga livet.

Jag får nog läsa lite texter om att släppa kontrollen idag, känns det som.

Igår hade jag kontakt med min handledare i London. Hon har 17 lektioner i veckan och det är lektionsfritt en förmiddag och en eftermiddag, men annars går de i skolan till 16.30.
Ni ska veta att en oro jag har är att jag har ALDRIG jobbat måndag-fredag i hela mitt liv och med utbrändhet i bakgrunden, skrämmer det mig lite. Men, med 12stegsmöte,vila och meditation ska jag nog få kraft att klara detta, en dag i taget. Jag har hittat både OA-möte (Overeaters Anonymous) och Al-anon-möte (för anhöriga till alkoholister lite överallt i hela London.
Ha en skön dag - jag gör så gott jag kan, mer kan jag inte göra

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är glad och tacksam över att kunna ge dig en bra start på dagen!
Tack för att du finns fina Cattis!!!
KRAMKALAS

Ninas skrivarlya sa...

Du verkar ha kollat upp alla utvägar så du kan få hjälp om det blir jobbigt. Det är bra och känns väl tryggt utifall att. Hoppas av hela mitt hjärta att du ska få en givande tid i London, och du ska veta att jag är så gräsligt avundsjuk på dig!! :) Jag vill också till London på skrivarresa.

Stor kram!!

Anneli Stålberg sa...

Det finns inget bättre än att ha en ventil utåt för allt jobbigt som finns därinne.

Kram!