VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 13 augusti 2010

Nya skrivaböcker inför skolstarten

Jag börjar samla ihop mig och mina tankar inför skolstarten. Jag ska gå två skrivarkurser på distans så att mina studier blir heltid. Eftersom jag ska till London 6 veckor har jag köpt tre böcker som ingår i båda kurserna. Då har jag litteraturen med mig och behöver inte oroa mig för den.Denna bok ingår bara i den svenska kursen Kreativt skrivande II och jag har läst den en gång innan, men läser igenom den igen just nu.


Den här boken ingår i både den svenska kursenKreativt skrivande II + Creative writing in English och jag har den både på svenska och engelska. Denna bok har jag redan läst och jag tyckte den var mycket bra och inspirerande. Stephen King skrev aldrig mindre än 1000 ord om dagen, det tyckte jag var intressant. Hade jag gjort det hade min bok varit klar efter ca 70 dagar. En mycket intressant tanke.
Denna bild är lite dålig, men boken är en ordlista med alla nyttiga ord som du ska behöva när du ska utveckla ditt skrivande och jag tror inte att jag behöver läsa den, utan mer använda den som uppslagsbok under terminen. Boken ingår i båda kurserna.
Denna bok har jag redan läst i den första kursen Kreativt skrivande som jag gick under våren och jag gillade den mycket.
Det är intressant att ta del i många olika böcker som handlar om skrivandet, för då kan jag ta med mig lite tankar från varje bok och bli en alldeles fantastisk författare, eller hur?
Jag trodde aldrig att jag skulle bli så slö på sommaren att jag inte orkar blogga. Men jag har förstått att många har det så. Inte ens den låsta bloggen orkar jag skriva ner mina innersta tankar. Men jag börjar få kraften tillbaka till allt vardagsliv nu och det känns underbart. Detta inlägg blev en början och sedan återsåtr det att se när nästa inlägg kommer. Kanske redan under helgen, så håll koll.


Jag önskar en finfin fredag - själv mår jag mycket bra med en god natts sömn i bagaget så denna dag kommer att bli en fin dag, hoppas jag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Önskar dig en härlig helg!
Bloggande ganska oviktigt (fast vi saknar dig!) Levande Livet det viktiga. Allt har sin tid!
Kram Anne-Mari

Anneli Stålberg sa...

Oj vad många bra boktips, tack!
Hoppas du får en riktigt härlig dag.
Kram!

Unknown sa...

Hej! Om du går in på min blogg så ser du att en premie väntar på dig.

AnnChristin sa...

Blir lite avis på dig för att du kan ägna så mycket tid åt utvecklingen av ditt skrivande och kommer att utbilda ungdomar i konsten att skriva. Önskar dig så mycket lycka till med studierna. Stephen King är suverän. Har läst hans bok Att skriva flera gånger. Njut av livet, tids nog hinner du blogga.

Anonym sa...

Bra med många bra böcker omkring sig!
blogga gör man när man tyar!
Ha det gött!
Kramkalas