VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 22 augusti 2010

En uppsats till ska jag skriva

När
jag började studera på högskolan började jag samtidigt att förbereda mig för att bo ensam med barnen utan deras pappa. Det var en oerhört jobbig tid och jag vill med respekt för alla inblandade inte gå in på detaljer här. Men jag kan säga så mycket att jag flydde in i studierna och klarade mig i nästa två år utan omtentor. En tenta fick jag skriva om två gånger innan den blev godkänd, men sen klarade jag ett helt år fram tills det var dags att skriva en uppsats. Jag hade läst en kurs om barn och ungdomslitteratur och ville skriva en uppsats om Emil i Lönneberga och hur han översatts till engelska.

När det var två dagar kvar innan deadline var där för mycket att ändra, så jag bara lät den vara. Efter det studerade jag ännu ett år, denna gång engelska, men sedan tog jag slut. Sjukskrivningen varade i 5,5 år och nu helt plötsligt har jag "bara" två terminer till examen.

MEN

Jag har då denna uppsats om Emil kvar att skriva och äntligen har jag hittat den i en gömma i en gammal mailadress som jag använde för 10 år sedan. Min plan är då att skriva klart denna innan London för att sedan gå upp och försvara den när tillfälle ges. Jag ser fram emot att skriva den för det är ett roligt och intressant ämne att analysera. Den är ju som sagt skriven -17 sidor- och ska "bara" skrivas om och kolla sidhänvisningar så att det stämmer.

Ha en fortsatt fin söndag - det ska jag ha med sinnesron inombords


2 kommentarer:

Anonym sa...

Va kul att du hittade ditt gamla arbete! måste kännas gött att få slutföra det du lagt ner tid på förr!!!
Såg nu om ditt återfall och det är bra du kom ur det!
Kramkalas

Kicki sa...

Lycka till med uppsatsen. Det är mycket arbete men såå kul när det är klart =) ser även att du gått kurser för Ann Ljungberg, jag har anmält mig till att skriva en roman. Har så många ideer och nu skall jag "bara" få ihop dem till ett klokt manus..

Tittar snart in här igen :)