VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 27 augusti 2010

Nu har jag skrivit klart för idag


hoppas jag. Tentan är klar enligt mig, men det återstår att se vad min partner tycker. Nu ska hjärnan få lite vila och terapi med virkningen. Syrran kommer och ska jobba för mig en timme så att min ångest kan släppa lite men att arbetet ändå blir gjort. Hon är fin hon. Hon har tagit ledigt från sitt jobb för att vara med sin familj, men kommer till mig för att jobba lite. Det är kärlek det.

Jag håller på att isolera mig totalt och det är något jag aldrig gjort innan och aldrig trott att jag kunde göra. Jag har telefonerna avatängda och svarar inte när någon ringer. Inte ens min underbara syster orkar jag prata med. Jag skickar ett sms till henne och skriver att jag pluggar och ber henne ringa senare, men oftast svarar jag inte då heller. Jag kom till insikt i förrgår att det går inte att fortsätta på detta vis. Nu ska jag gå på fler 12-stegmöte, ringa fler samtal till mina vänner i gemenskapen. Jag ska umgås med min syster mer och därför har jag frågat om jag får umgås och sova hos henne och hennes barn nästa fredag när hennes make jobbar. Hon blev överlycklig kan jag säga. Det känns mycket bättre nu när jag beslutat att inte isoleringen ska ta över mitt liv. Jag ska leva här och nu med mina nära och kära som vill ha mig närvarande. Jag tänker inte min beroendesjukdom ta över och låta mig fortsätta in i min lilla egna värld. Det vill inte jag, inte min familj och därför ska jag arbeta aktivt för ett bättre mående och jag ska se till att vara tacksam över att mina nära och kära faktiskt vill umgås med mig.

Jag fick även förslag från min underbara vän och stöttepelare i detta Chrissie - love you - att skriva mer, så det blir ett mer ingående, utlämnande inlägg på den låsta bloggen. Vill fler följa den så skriv en kommentar så bjuder jag in er.

Ha en underbar fredag mina kära läsare - jag ska göra så gott jag kan

4 kommentarer:

Tina sa...

Hej vännen!
va skönt att tentan är klar!!
Det där med isolering vet jag allt om!! Vet hur lätt det är att hamna där.
Men en sak som jag själv tänkt på.. är detta med datorn. Att skriva av sig är en sak som jag bara måste.. men datorn stjäl så mycket av min tid & energi. Jag har förstått att jag lägger min lediga tid på datorn när jag skulle kunna träffa en vän eller hitta på nått annat.
Det får inte bli för mycket... hitta en balans.

Så underbart att din syster finns där. Er kärlek lyser igenom orden du skriver. Det är nästan så jag kan ta på den när jag läser det du skriver om din syster !! det är helt fantastiskt!!!

Va rädd om dig underbara du!!
Kram Tina

Ninas skrivarlya sa...

Fina, underbara Cattis. Vad skönt att se att du inte låter det jobbiga ta över utan att du hittar vägar ut, även om de också är kämpiga förstås.

Jag känner också till det där med isolering alltför väl... Har alltid varit en ensamvarg och sätter hellre mig själv i karantän istället för att försöka bryta loss och träffa folk, även om jag naturligtvis gör det också ibland. Därför är datorn ett bra redskap för mig att hitta "cybervänner", som komplement till mina (alltför få) IRL-vänner. Men visst kan jag också likt Tina känna att datorn kan ta överhanden ibland. Men jag jobbar på det beteendet också.

Var rädd om dig.
Kram

Anonym sa...

Hej hopp!
Tack för ett mycket trevligt samtal igår..
Har lärt mig något nytt och det är lite svårt att ta in det du skrev om matmissbruket, men jag tycker du är skitduktig och har kommit långt!
Gött att tentan är klar! Då kan du släppa det!
Vet själv hur lätt det är att isolera sig när man inte mår bra. Orsakerna kan vara många och orkar man knappt med sig själv, orkar man än mindre med andra!
Men det gäller att försöka bryta mönstret, för ju längre man isolerar sig, ju svårare kan det bli att möta folk igen!
Ibland är trygghetzoonen lite väl för trygg!!
Kramkalas
Chrissie

Ninas skrivarlya sa...

Du har en award att hämta hos mig Cattis! :)

Kram