VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 14 december 2011

Snälla tomten kan jag få lite snö

Jag är inte en person som gnäller över vädret, men jag skulle må så mycket bättre om det var lite ljusare ute. Jag mådde bättre för ett år sedan när det var vitt och ljust ute.


MEN


Jag gör det som får mig att må bra, men ändå ger jag mig själv dåligt samvete för att jag inte arbetar och drar in pengar. TROTS att detta är det sättet vår familj lever. Jag jobbar hemifrån och är bara iväg några timmar i veckan på jobb = jag pysslar, grejar, diskar, tvättar och... ja,ni vet. Det är ingen som säger att jag borde dra in mer pengar, vi är alla nöjda med detta, men ändå känner jag att jag "borde" det. Knäppt va?

Min hälsa sätter stopp för att både jobba flera timmar om dagen samt att sköta hemmet. Så länge det fungerar fös oss ekonomiskt så fortsätter jag att sätta mig själv och min hälsa i centrum = finns här hemma för familjen och ser till att vi har det bra.

Så, nu när har jag fått ur mig dessa tankar ska jag ta hand om mig själv idag eftersom jag var i Lund och Malmö igår och undervisade två elever. Jag kom hem halv tio och då är det verkligen ok att ta det lugnt idag. Julgardinerna kommer kanske upp.

Med "ta hand om mig själv" innebär att fixa och dona och göra det som får mig att må bra. Kan vara lite jobb, men kan oxå vara en hel del mys.

Hoppas ni alla får en fin, mysig dag - antingen ni är hemma eller på jobbet - själv ska jag mysa och fortsätta mitt julgrejande

4 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Snälla tomten, ge all snö till Cattis för jag vill inte ha någon:)

Lovable sa...

Hej Cattis! Vilken fin blogg du har! Första gången jag kikade in- men inte den sista!...

Ewelina sa...

Känner igen mycket av det du skriver, dina känslor..att känna sig aningen otillräcklig, utan att någon direkt säger att man är det..

Jag har inte heller fått upp en enda julgradin, knappt någonting juligt alls - trots att jag dagligen tänker på att jag vill få allt gjort.

God Jul på dig! :)

Mvh Lina

Gunnar sa...

Jag tycker att du skall vara nöjd med dig själv. Jag är ingen fan av Marxismen men Karl sa en sak som är bra."Av alla efter deras förmåga, till alla efter deras behov"

Hm...Det kan väl få snöa lite men inte för mycket.

Trevlig adventshelg!