VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 17 februari 2011

Torsdag idag, jaså minsann

Idag ska jag på allvar ta tag i mitt examensarbete. Det känns sådär, faktiskt. Men så är det alltid innan jag kommer igång. Om en timme känns det helt ok, det vet jag. Hoppas jag i alla fall

Jag har två sjuka döttrar som ligger på sina rum. Den ena(lilla) är redo för skolan, men de har studiedag i morgon, så jag tycker hon kan återhämta sig ordentligt så hon inte blir sjuk igen. Min syster har nämligen inte skött sin vila och är hemma med penicillin nu och har varit sjuk i över 14 dagar. Ställer mig en viktig fråga:

Hur kan vi få de plikttrogna att ta hand om sig när de är sjuka?

Jag har inget svar, men jag ska fundera ett tag till.

Den andra dottern(stora) skulle absolut till skolan idag, med förklaringen för mamma Cattis "jag kan inte vara hemma från skolan, jag går ju på gymnasiet, och vi har media i morgon". "Ok", sa då mamsen "ska du till skolan så ska du vila både fredag och lördag hemma". Deal. Idag när hon vaknade insåg hon att hon måste vara hemma i sängen idag med. Bra insikt. Klok tös. Jag fick precis ett sms där det stod "kom". Mamsen for upp och behovet var vatten och alvedon. Det ordnade mamsen såklart. Vilken tur vi har mobiltelefonerna. :)

Igår kom jag på hur jag ska lägga upp mitt responsarbete i skrivarkursen. Varje skrivuppgift som vi skriver ska vi ge respons till 5 kamrater i gruppen. Igår kom jag på att jag ska ge samma gruppmedlem respons på varje ny uppgift hon skriver. Då får jag följa hennes utveckling samtidigt som jag får vara med om när hennes manus växer månad för månad. Jag tror faktiskt att jag lär mig mycket på det som jag kan ta med mig till mitt eget skrivande. Vad tror ni?

Jag önskar er en finfin torsdag och jag hoppas ni inte fryser eller blåser bort - själv håller jag mig inne så mycket jag bara kan

5 kommentarer:

AnnChristin sa...

Det låter klokt. Det är bra att du fokuserar på ett uppdrag. Jag försöker hela tiden undvika att splittras för mycket. Det håller stressen borta. Jag lyckas inte alltid, men det blir bättre. Lycka till med ditt skrivande

Desirée sa...

Lycka till säger jag också!

UllaJohanna sa...

Låter förnuftigt!!
Lycka till!!!
Kramen!

Ninas skrivarlya sa...

Jag tror att kontinuitet är jättebra, både för den andra personen men även för dig själv. Då behöver du inte sätta dig in i en ny text varje gång utan vet vad den handlar om och kan bara fokusera på det som är nytillkommet (om jag nu har fattat rätt att det är samma manus som ni jobbar på hela tiden).

Kram och hoppas att töserna kryar på sig snart.

emmyocattis sa...

Ja, alla goa kommenterare, det blir säkert det bästa att fokusera på dessa fem skribenter.

Angående flickornas tillfrisknande så lät det precis som om de var det, men ingen var villig att göra något som man gör när man är frisk... hmmm. får se vad jag kan få dem att göra i morgon.

kramkram/Cattis