VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 31 juli 2009

Vilken tung dag!!!

Dagen började så bra med glädje i kroppen som snabbt förbyttes till ledsamheter då jag pratade med en tjej jag jobbat med hela sommare. Hon hade fått höra att jag pratar skit om henne.

Jag pratar inte skit om något eller någon. Det vet alla i min omgivning och alla som är med i ett 12-stegsprogram att så fungerar inte vi som lever efter de 12stegen.

De hade även sagt att vi inte gjorde jobbet bra på natten. Kul att höra när jag har trivts så bra på detta stället. Vi tömde inte soppåsarna..... Mycket att prata om va??? Vi städade inte tillräckligt bra......Visst är det trevligt ute på arbetsplatserna idag???

Jag har pratat mycket i telefon och det har hjälpt lite grann, men sedan fick jag kontakt med en kompis via Fb och vi körde till en annan kompis. Det vände hela måendet. Nu känns det bra och jag har släppt det som sades på jobbet. Jag kan inte göra något åt det och jag behöver inte jobba där mer efter mitt vikariat är slut om jag inte vill. Vi får se när den dagen kommer hur jag gör då.

Nu är jag redo för en natt på jobbet och jag har börjat räkna ner. Det är fem kvar och i morgon bitti är det fyra kvar.

Jag gillar inte att köra ifrån hundarna, men jag har inget val, just nu. Flickorna kommer hem på måndag och sedan behöver de inte vara själva hemma fler nätter.


Good Night Comments

Spicecomments.com - Good Night Comments



Cattis

Solen skiner och jag vill bli lite solbränd

Då har jag en hel dag till mitt förogande utan inblandning av någon annan. Det behöver jag idag känner jag. I natt ska jag till gamlingarna igen och nu börjar det kännas tugnt med alla nätter. Jag vill ha lite längre ledighet och den kommer när vi får sol och värme igen. Jag ska jobba i helgen och sedan onsdag och torsdag natt nästa vecka, sedan är jag ledig i över en vecka och har en natt kvar bara. När skolan börjar och solen kommer DÅ är jag ledig.

Detblir nog snart frukost och sedan en lång runda upp i skogen, där jag ska låta tankarna flöda till utmaningen. Jag hoppas det kommer något till mig så att jag kan skriva den idag.

Det kommer absolut att bli att jag sitter ett tag på min fina uteplats och skriver på boken med idag. Då får jag några sidor skrivna samtidigt som jag blir solbränd. Bättre kan det inte bli. Det känns helt enkelt som om jag har en toppendag framför mig.

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Myspace Layouts


Jag letade efter en fin solig bild, men hittade denna istället. Jag blev påmind om när jag stod på detta vis. Jag tränade karate för några år sedan. Jag tävlade med en del och graderade upp till det bruna bältet. Jag älskade verkligen den sortens träning, men fick sluta när jag blev utbränd för då var det för tufft för mig.

Nu vill jag ha en träning som jag kan gå till när jag vill och inte behöver gå flera gånger i veckan för att jag ska utvecklas. Så var det när jag tränade karate. Gick jag inte dit regelbundet utvecklades jag inte och jag var inte ett bra motstånd till mina träningskompisar. Nu i höst ska jag till friskis och svettis och gå dit när jag vill och behöver det. Det är vad som passar mig denna höst.

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
Myspace Codes


Ha en bra dag i solen

Cattis

torsdag 30 juli 2009

Utmaning 211 - om att vara efterlängtad

Jag saknar mina barn

Jag saknar deras pussar

Jag saknar deras kramar

Jag saknar våra samtal

Jag räknar dagarna tills de kommer hem

Jag har alltid längtat efter dem

Varje gång de är ifrån mig vill jag att de ska komma snart igen.

Jag vill att de ska känna min kärlek vad de än gör

jag vill att de ska känna att jag alltid finns här för dem

De var efterlängtade för 13 respektive 15 år sedan och

De är fortfarande såååå efterlängtade när de inte är hemma här hos mig



I Love You Comments

Spicecomments.com - I Love You Comments




Mamma Cattis

Ingen bra morgon

Igår kväll var jag, syrran och en kompis på bio. Proposal med Sandra Bullock. Vi skrattade otroligt mycket och det var mycket trevligt att gå på bio, men denna härliga känsla tog slut inatt. Mitt huvud spränger. jag har en tandskena på nätterna och det behöver justeras. Riktigt ordentligtbehöver den slipas till för nu har jag fruktansvärt ont i huvudet riktigt ofta.

Jag ringde min tandläkare och de har såklart stängt till den 10 augusti. Så länge kan jag inte vänta. Jag ringde privattandläkarjouren och nu väntar jag på att de ska ringa från en tandläkare som ska ha öppet denna vecka.

Nu har min make åkt på semester och kommer inte hem förrän tidigast 11 augusti. Så länge har vi inte varit ifrån varandra sedan vi flyttade ihop och det är 7 år. Det har alltid varit jag som far och flänger oxå för den delen, men nu har maken äntligen bestämt sig för att åka på semester med sina barn. De ska till NordNorge och fiska. Vid Tysfjorden. Jag är lite avis för det är ortoligt vackert och tyst där uppe.

men, men jag får jobba och städa tänkte jag. Får se hur långt den planeringen håller. Först måste huvudet bli fit for fight innan jag kan göra något ansträngande.


Messages Comments

Spicecomments.com - Messages Comments



Cattis

onsdag 29 juli 2009

Gå ut och mjölka kon

Min systerson är helt fantastisk. Jag skulle passa honom lite igår eftermiddag och jag frågade honom
-Ska vi gå ner i källaren och bygga lego, titta på tv eller städa?
-Städa, svarade han. Kul va?

När jag pratade med hans mamma igårkväll berättade hon om att när de var ute och åt middag på restauran i måndagskväll ville han ha mjölk till maten. Den var slut, då sa han
-Kan hon inte gå ut och mölka kön då?

Jag bara älskar honom. Han ska komma lite idag med, det ska bli spännande att höra vad han har att säga idag.

Jag har sovit i tio timmar i natt och det känns bara bra. Det svider inte ihuvudet och det känns som om jag ska orka göra lite saker idag här hemma, tvätta, handla och sitt ute i solen och skriva på boken. Det återstår att se hur mycket av det jag hinner med idag.


Good Morning Comments

Spicecomments.com - Good Morning Comments



Nu ska jag ner i tvättstugan och tvätta till maken så att han kan packa till sin semester.

ha det bra i solen idag.

Cattis

Utmaning 210 - om att finna fel

-Kan du inte lära dig att det är kniven som du ska hålla i höger hand? Det har jag väl talat om varje dag nu i flera veckors tid, orden var skarpa när Sara rättade Hanna vid matbordet.
Hanna bytte kniven till den rätta handen under tystnad. Middagen var en tyst sammankomst mellan Sara, Magnus, Hanna och Maja. Ingen sa något för Sara hittade alltid fel i det de sa eller hur de åt. Ingen öppnade munnen, inte ens Magnus. Middagen som skulle vara glädjen och gemenskapen hos familjen, men ju längre tiden gick ju tystare blev vid matbordet. Ingen trivdes, men ingen sa något heller av rädsla att få höra att det de gjorde var fel.

Sara var en fantastisk människa på att hitta fel hos alla i familjen. Ingen ungick hennes hökögon. Besticken var i fel hand, uppläggningsbesticken lades i fel fack när maskinen tömdes, ingen tog bort hår från borsten när de borstat håret, de glömde att torka bordet efter de hade fikat osv osv. Om någon sa till henne om att hon hade gjort något som inte stämde överrens med vad hon sa till de andra flög hon nästan i taket. Hon blev så arg så arg, så det hade de slutat med.

Just nu gick alla i familjen med en önskan om att hon skulle sluta finna alla fel och ta hand om sig själv istället.

tisdag 28 juli 2009

Nu ska jag må ännu bättre

Jag har letat efter en kompis som vill göra stegen med mig igen inom ACOA(Adult Children of Alcoholics). Jag har frågat två kompisar här i stan men ingen har riktigt känt för det. Idag pratade jag med en udnerbar vän som jag lärt känna genom OA(Overeaters Anonymous). Vi brukar prata om oss själva och våra mat problem, men iag började vi prata om oss som vuxet barn. Då sa hon, denna underbara människa, att hon ville göra stegen. Jag frågade då om hon vill göra dem tillsammans med mig och det ville hon.

Hon bor inte här så vi ska göra detta via telefon tillsamman och jag hoppas vi kan träffas någon gång under vå resa mot ett bättre mående. Denna tjej har jag inte träffat för när jag gick med i OA fick jag stöd och hjälp via telefonsamtal från andra matmissbrukare från hela Sverigen. På detta sätt har jag lärt känna underbara människor via telefon och det har hjälpt mig och mina beteende. Nu ska jag fotsätta att jobba med mig själv fast på ett annat plan.

Detta ska bli otroligt spännande att få jobba med. Jag hoppas jag kan släppa mina föräldrar och det jag trånar efter när det gäller dem, för jag kan inte få det , det vet jag.


Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks Comments



Tacksamheten flödar mot dig min vän och mot 12-stegsprogram.

Cattis

Äntligen är mitt tre-nätterspass över


Flowers Comments

Spicecomments.com - Flowers Comments


Nu sitter jag äntligen här och ska få sova normalt under tre nätter. Jag sitter vid makens nya dator som vi var och köpte vid 6-tiden igår. Det var absolut ingen bra tid att handla på eftersom min kropp bara ville ner i sängen igen. Vi handlade den på Siba, mitt i pågående rean. Det tog mer än en timme innan vi var färdiga med datorköp och vi skaffade även ett mobiltbredband.

Nu sitter jag här och väntar på mina gullegryn, syrrans ungar, de ska vara här i eftermiddag när deras pappa tar mitt andra jobb denna dag. Nu ska jag verkligen ta min skrivbok och skriva några nya scener på boken innan jag ska jobba igen. Maken åker på semester i morgon och ska vara borta i ca två veckor, så jag har ingen att laga mat till och ingen att tvätta till nu på några dagar, så då ska boken få sin tid. Maken är borta och mina barn kommer inte hem förrän på söndag, så jag tror att jag kommer att kunna återhämta mig från dessa nätterna rätt bra.

Ha en bra dag.

Cattis

måndag 27 juli 2009

Minnet pajat.

Imorse när jag kom hem från jobbet och tömde fickorna på jobbtröja hade jag jobbtelefonen i fickan. Den ligger på min byrå och håller på att bli urladdad så jag vet inte om jag måste köra dit med den innan jag ska jobba i natt. Eller sätter jag den på laddning så får gamlingarna klara sig sjävla.... NEJ, det fungerar ju inte.

Nu har jag en natt kvar sedan är jag ledig i tre och maken åker på semester med sina söner så jag blir ensam hemma. Då tror jag att jag återhämtar mig ganska fort, eller jag hoppas det i alla fall. Jag vill vara pigg och ha tid och lust att skriva på boken nu.


Good Week Comments

Spicecomments.com - Good Week Comments



Cattis

söndag 26 juli 2009

Utmaning 207 - om något långsamt.

Varför måste livet gå så fort?

Kan jag inte bara vara?

Jag behöver lära mig att leva i nuet.

Förstå att kroppen och sinnet behöver lugn och ro.

Jag har lärt mig mycket under denna tid då jag inte kunde hålla ett långsamt tempo.

MEN

Jag vill lära mig ännu mer om livet

Och inte låta det springa ifrån mig för fort.

Jag vill leva hör och nu utan stress och plikter.

Går det?

Sweet Comments

Spicecomments.com - Sweet Comments

Söndag eftermiddag

Nu är jag vaken efter 6 timmars sömn, det känns helt ok. Det är jobbigt att veta att jag jobbar två nätter till, men det får bli lunga gatan här idag. Maken ska iväg så det blir jag och hundarna. jag blir inspirerad av mitt sommarjobb när jag manglar och städar så nu har jag börjat magla här hemma med. Det är ett bra sommarjobb, det som får igång mig riktigt.

Jag känner verkligen för att skriva på boken så jag ska ut på uteplatsen när mitt inlägg är klart och jag gjort dagens utmaning, tänkte jag.

Jag frös inatt när jag jobbade så jag ska klä mig i långbyxor denna natten som kommer. 12 grader var det ute i morse. En julidag.... det känns inte som en sådan julimorgon jag vill ha.

Jag ska ju till bokmässan i september och det ska bli spännande. Det blir att jag går där hela lördagen med min kompis.Jag ska åka till Göteborg på torsdagen och hon ska jobba på fredagen och kanske det finns något att shoppa till mig då. Kanske....Jag läser bokmässans program på nätet och ser verkligen fram emot detta.

Sedan blir det London igen ochförfattarcoach vecka i november så denna mörka jobbiga höst ska förhoppningsvis bli positiv för mig.

Nu ska jag skriva utmaningen.

Ha en skön dag.

Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments


Cattis

lördag 25 juli 2009

Utmaning 206 - om en tvist

Hon sitter vid sitt köksbord med tårarna rinnande nerför kinderna. Maken hade sagt till henne efter 15 år tillsammans att han ville skijas. Han hade träffat en annan. Så nu dög hon inte längre. Det gjorde ont. Fruktansvärt ont. Att inte vara behövd längre.

Det värsta var egentligen inte att han inte ville ha henne längre,även om det gjorde ont. Han ville ha flickorna med, hur det nu kunde komma sig, han hade inte brytt sig om dem när hen levde tillsammans med dem. Varför?

Han ville ha dem heltid och att hon kunde bli umgängesförälder, hade hennes advokat sagt precis innan de lagt på luren idag. Hon fattade absolut ingenting. Det var hon som varit hemme med dem när de var riktigt små och det var hon som alltid gick hem från jobbet när de var sjuka. Varför skulle inte hon kunna få bo med dem nu då?

Advokaten hade sagt att hon inte behövde oroa sig för det var inte många domare som tog boendet från en mamma som varit aktiv under småbarnsåren. Det var hon egentligen inte orolig för heller, det som oroade henne var vad hon behövde gå igenom innan det blev klart att hon skulle få bo med dem. Vad flickorna skulle behöva gå igenom innan de visste var de skulle bo. Det var inte rättvist att flickorna blev i centrum i denna tvist, när det var deras pappas om valt att lämna dem.

Tvisten var över, det blev inte ens varannan vecka. Exmaken som hon nu kallade honom hade gjort bort sig så totalt under förhandlingarna och hos socialen så han fick bara ett utökat helgumgänge med barnen. Det kändes som bröstet skulle sprängas på henne, av lycka denna gång. Hon kunde knappt fatta det. Nu skulle det vara hon och flickorna och det skulle minsann inte komma in någon ny karl heller i deras hem. Det skulle vara de tre ett tag nu för att hitta tillbaka till lugnet och sammanhållningen de hade innan deras pappa drog igång hela den hemska process som de nu haft med sig under två års tid.

Tack för att det var över nu, tänkte hon.

Jobb igen + datornördar

Då har den helgen kommit som jag har bävat för hela juli-månad. Den helgen med tre nätter i rad. Hur ska det gå? Hur trött kommer jag att bli?Det återstår att se. Det bästa av allt är att de två tjejer som jag ska jobba med är pratglada och trevliga så jag tror att det kommer att gå bra, även om jag blir trött. Dagarna efteråt kommer nog att vara värst, men då är jag ensam hemmaför maken ska åka på semester med sina söner och jag blir själv hemme för mina flickor är hos sin pappa.

Idag ska jag verkligen njuta av dagen och förhoppningsvis av solen. Den är framme genommolnen just nu, men det återstår att se hur dagen blir.

Jag skrev på en scen i boken igår och jag ska fortsätta, för det blev inte så mycket som jag ville. Maken kom hem och vi skulle på en liten shoppingrunda.

Fler bilder från lilla mig som är kameratokig och på oss som är facebooktokiga, eller bara helt enkelt datortokiga.




Ha en bra dag

Cattis

fredag 24 juli 2009

Ny dag utan sol men med skrivande i fokus

God morgon,

Natten blev inget "sov i kapp", jag vet inte vad det var med mig för jag kunde inte somna och jag har inte kunnat sova länge. Den första natten som blev jobbig sedan jag började jobba natt. Jag får nog ta en liten vila i eftermiddag.

Igår när jag hade besök av min Jenny och min sis tittade de på en film och jag strök. Jag tänkte fortsätta att minska på den högen idag, men det är bara skjortor kvar. Hur roligt är det att stryka dem?? Inte kul alls, faktiskt, men men det är snart bröllop på gång och då måste finskjortan vara klar.

Idag ska jag sätta mig och skriva ett par scener till i boken. När jag funderade på min bok igår kom jag på att när jag varit på skrivarkursen i London i november är boken "klar", med det menar jag att jag har med handlingen och nu ska det stora jobbet börja att få rätt tempus och rätt berättarjag. Jag ser fram emot att se hur boken växer fram till något helt annat än vad jag började med för 1,5 år sedan. Vad som hänt på vägen när jag skriver, det är hur häftigt som helst att känna hur allt bara ändras när pennan flyger över pappret.

Hoppas ni oxå får en bra dag i dag.

Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments


Cattis

Utmaning 205 - skriv om något litet

Jag är 40 år gammal och trivs bra med mig själv just nu. Jag har två fantastiska tonårsdöttrar som jag älskar över allt annat. Jag har bestämt mig sedan jag gick ifrån flickornas pappa att jag inte ska ha fler barn för jag är klar på den fronten.
MEN
NU har min bästa kompis fått barn, lille Melvin, som blivit två månader. Vilka fantastiska känslor detta lilla knyte kan framkalla. Är det klokt? Helt plötsligt sitter jag och längtar efter en gravid mage, efter en förlossning och ett litet barn att ta hand om igen. Det kommer inte att hända, men jag tycker att det är fantastiskt vad dessa små knyte som kommer till världen kan framkalla inom oss alla.




Att han, detta lilla knyte, ger oss andra så mycket bara genom att komma till världen. När jag tittar på honom virvlar alla lyckokänslor runt i bröstet på mig och jag bara älskar honom så mycket. Tack för att jag får vara en del av ditt liv, ditt lilla knyte.

Cattis

torsdag 23 juli 2009

En helt underbar dag

Jag har haft besök av min bästa kompis idag och vi ahr fixat facebook till henne. Vi ahr suttit och pratat och myst hela eftermiddagen. Jag är mycket trött, men nöjd efter att äntligen gett mig tid med Jenny.

Syrran kom oxå förbi en sväng och pratade lite med oss. Nu ska jag på möte och sedan blir det sängen så jag får sova ikapp lite till.

Ha en bra kväll.

Good Night Comments

Spicecomments.com - Good Night Comments


Cattis

Utmaning 204 - om en fest

Hon står och tittar på preseningen som hänger över fönstren. Hon suckar djupt. Det är tre dagar tills hon fyller 40 och köket är inte klart. Hon går bort mot fönstret där vaskarna ska vara och där hon ska stå och diska i framtiden.Framför fönstret. Där finns inga vaskar heller än. Två stora hål i granitskivan. Hur snyggt är det?

Torsdag morgon och ångesten river och sliter i henne. Hur ska de hinna allting tills lördag? Ingen annan verkar bry sig. De sover gott i sina sängar med duntäckena över sig och här står hon och funderar över hur det ska bli klart. Detta jobb som inte ens är hennes uppgifter. Varför bryr hon sig då? Hon kan inte göra något åt det heller. För att det är hennes fest och hennes födelsedag, när hon vill att allting ska vara så bra som möjligt, därför bryr hon sig om alla andras arbetsuppgifter.

Hennes uppgifter är att städa och duka, men det går inte när inte fönstren är på plats och inte arbetarna är klara i köket.

Det var inte så här hon hade tänkt sig sin stora fest i sitt nya kök. Vilken tur att man inte kan se in i framtiden innan för då hade hon nog gått och satt sig i skogen och stannat där om hon vetat att veckan innan festen skulle vara på detta vis.

Nej, hon orkade inte tänka på hu festen skulle bli, hon gick tillbaka till sängen och drog täcket över huvudet.

Huvudet sprängde, hur kunde det vara möjligt när hon var nykter under festen. Hon drack ju inte längre,men ändå kände hon sig bakis. Det blev en fest. Vaskarna kom på plats, fönstren kom på plats. Silvertejp sattes som handtag i varenda låda och det fungerade alldesles utmärkt för oss. Alla 50 gästerna kom för hennes skull med presenter och med blommor. Allt blev lyckat. Alla gästerna var imponerade av att de ordnat en fest samtidigt som de renoverade köket, men ingen kanske förstod att det hade varit deras dröm länge att få ha en fest hemma i detta nya stora kök.

Lyckan spred sig inombords på henne när hon tänkte på sin stora 40-års fest. Vilken tur att hon inte gick ut och satte sig i skogen.

onsdag 22 juli 2009

Nu ska jag njuta av tre dagars ledighet

Nu ska jag njuta av tre dagars ledighet med att träffa min bästaste vän Jenny och hennes barn. Jag ska skriva på boken och jag ska bara vara. Dessa tre dagarna kommer att gå så fort det vet jag. Hux flux är det lördag kväll och ett trenättersnattpass är framför mig. Men,men snart löníng och då går det att arbeta med, när jag vet att jag kan ha lite roligt när de pengarna kommer.

Ikväll blir det ett gympapass i tivoliparken med syrran och hennes underbara barn som jag längtar så mycket efter.

Hundarna har inte kommit upp till mig från källaren, de är nog trötta i kropparna efter mina två cykelturer igår. Skönt att de har ro att sova när jag sover.

Ha en skön dag allihopa


Sweet Comments

Spicecomments.com - Sweet Comments




Cattis

Utmaning 203 - om en spegel

Hon stod och rotade i garderoben för att hitta en klänning eller liknande inför festen ikväll. Hon hade inte varit på en fest på över tre år. Var hade hon tillbringat de åren, kan man undra, tänkte hon. Var tog de vägen?

Där längst in hängde klänningen hon letade efter. Hon plockade fram den, höll den framför sig och gick fram till spegeln för att se hur den såg ut. Ser väl ganska okej ut, tyckte hon. Hon gick några steg närmare för att titta på ansiktet. Hon smekte sin kind, drar fingrarna runt ögonen och ögonen fylldes med tårar. Hon drog huden bakåt mot öronen och då blev den slät. Tårarna bara rinner och rinner nerför kinderna så hon gick från spegeln och in i duschen istället.

Nästa gång hon ställde sig framför spegeln hade hon klänningen på sig, håret var fönat och uppsatt i en höstsvans och ögonen sminkade. Ögonen glittrade lite när hon tittade sig i spegeln innan hon gick ifrån sovrummet och åkte iväg på festen.

När hon kom till festen och såg alla människor där stelnade hon till och bara gapade. Hade hon kommit till en annan värld. Ingen annan hade en klänning eller kjol som såg ut som hennes. Det såg ut som om hon kom från en annan tidsepok. Vad har hänt sedan hon var på fest senast? Spegeln sa ju hemma att det såg bra ut.

Ljög den?

Cattis

Utmaning 202 - om lust

Just denna månaden gör jag bara saker som jag absolut har lust med. Jag jobbar mer än heltid och det har jag inte gjort sedan 1991. Därför väljer jag med omsorg vad jag ska göra förutom att jobba.

Som ni vet blir det då otroligt mycket tid vid datorn, men det är vad jag har lust med just nu. Jag lever väldigt mycket i nuet denna månaden. Jag jobbar, jag sover och när jag inte gör det gör det jag har lust med.

Jag tycker det är otroligt vikigt för mig och mitt välbefinnande att göra det som jag har lust med. Det gagnar inte alltid min familj, men jag har funnits för dem under så många år så jag tycker att just denna månaden kan jag få göra vad jag har lust med.

Kan jag inte det?

Cattis

tisdag 21 juli 2009

ojojoj vad trött jag är

Jag lyckades inte sova mer än 5 timmar idag. Det räcker inte i vanliga fall, och absolut inte efter den helgen vi haft. Det verkar inte vara någon utmaning idag så det får bli ett inlägg till innan jag ska cykla med hundarna igen. Sedan ska vi ner i källaren med min nya H&M katalog innan vi sover igen(hoppas jag).

Det var otroligt längesedan jag kände mig så här trött. Jag är inte utmattad av att jag har gjort för många saker utan bara trött i brist på sömn. Jag hoppas jag kan få lite balans med mina sömntimmar innan jag ska jobba inatt igen.

Igår fyndade jag när höstens katalog från Jotex kom. Jag tittade såklart i reakatalogen och köpte 6 nya påslakan för 400kr. Jag brukara kalla mig för "fröken snål" för sedan jag slutade med socker och arbetar med de 12 stegen behöver jag inte shoppa för att bli lycklig och därför handlar jag i gengäld knappt något alls. Mina flickor tycker att jag är snål och tråkig och maken tycker att det är trist när han frågor om vi ska göra något och svaret blir alltid "Vad kostar det?" Så, det är inte alltid roligt med en ekonomisk mamma, men faktum är att det viktigaste är att min ekonomi är mycket bättre nu än innan när jag missbrukade mat, då åt jag alltid och pengarna bara försvann.

Maken hittade alltid nya kondispåsar i bilen varje gång han tog den. Innehållet i dem åt jag som färdkost. Detta hände ofta så det var inte så konstigt att pengarna inte räckte särskilt långt. Därför känns det otroligt bra när jag nu kan hålla i pengarna och inte slösa på dem.

Jag tror att familjen gillar det i slutändan också.

Därför känner jag oerhörd tacksamhet för OA(Overeaters Anonymous) och allt stöd jag fått under mitt tillfrisknande från mitt hemska matmissbruk som höll på att äta upp mig inifrån.

Nu ska vi ut och cykla.


Sports Comments

Spicecomments.com - Sports Comments



Ha en bra eftermiddag och kväll

Cattis

Jag längtar efter sängen och sängen längtar efter mig

Nu är jag trött. Natten har gott bra på jobbet men jag längtar till min säng. Nu ska hundarna få mat och sedan en cykeltur. Därefter blir det att vi är i källaren och sover hela dagen. Skönt. Jag hoppas att jag kan sova lääänge.


Good Morning Comments

Spicecomments.com - Good Morning Comments



Cattis

måndag 20 juli 2009

Utmaning 201 - att vara rädd

Sara ligger som vanligt på soffan med en kudde över huvudet. Så här har det sett ut i en månad nu. Ska hon inte bli bättre? Hon är rädd, riktigt rädd nu. Hon bara vilar och vilar men det kommer ingen kraft ändå. Kraften som hon hade för ett år sedan när hon bakade bullar till flickorna, när hon pluggade, när hon städade eller när hon jobbade. Den finns absolut inte kvar alls.

Hon har inte ens kraft att tvätta sig under armarna eller borsta tänderna. Är det konstigt att hon är rädd? Nej, det tycker inte Sara. Hon behåller sin rädsla inom sig, men kan se något som liknar oro och rädsla i Magnus ögon när han tittar på henne varje kväll när han kommer hem från jobbet och hon ligger precis på samma sätt. Men han säger inget. Sara säger inget. Ingen vågar säga vad den tänker eller tycker. Alla går omkring i tystnaden för att inte störa Sara som ligger och vilar på soffan.

Hur ska de våga trotsa sina rädslor? Vågar de någonsin gå emot dem? Sara tror det, bara hon får vila ett tag till så att hon får kraft att orka prata om hur rädd hon egentligen är för denna utmattande känslan hon har inom sig.

Hon ska bara vila lite till. Några dagar till.

Äntligen en massa tid över till datorn

Nu är jag tillbaka där jag trivs rätt bra just nu. Framför datorn med min blogg tillsammans med min stora kopp te.

Maken är och jobbar i Malmö och flickorna har jag skjutsat till deras pappa idag. De ska vara där i 14 dagar igen. Sen är de "mina" resten av sommarlovet. Då ska vi shoppa och de ska få glass i stora lass i Åhus. Då har jag jobbat nästan klart så jag är lite ledig med dem oxå och då hoppas jag vi kan sola och badad i Åhus,men det återstår att se vad vädergudarna ger oss.

Helgen har varit intensiv med kalas, dans, gäster och kalas igen. Så nu får jag åka till jobbet och vila.... haha. Om de gamla sover vill säga. Kanske de vill bli kliade på ryggen då får jag göra det åt dem. Man vet aldrig vad de kan vilja på natten.

Nu ska jag skriva utmaningen också för dentilltalade mig och jag har inte skrivit på hela helgen.




Good Week Comments

Spicecomments.com - Good Week Comments



Cattis

söndag 19 juli 2009

Bort idag igen

Jag var på dans igår efter två arbetsnätter så nu är kroppen och huvudet mycket trötta. Idag ska vi åka till andra kompisarsom vi inte träffar så ofta och just nu har vi besök av underbara vänner från Värnamo. När vi var på dans var det jag, min man, syrran, hennes man plus kompisarna från Värnamo. Vi hade fantastiskt roligt.

Tyvärr räcker inte tiden för utmaning idag heller men jag återkommer förhoppningsvis i morgon.

Ha en bra dag

Cattis

lördag 18 juli 2009

Dans ikväll igen

Det blir ingen utmaning idag och ingen långt inlägg heller. Jag har precis vaknat och vädret är inte det bästa för utomhusdans men vi får se hur det ser ut ikväll.


Saturday Comments

Spicecomments.com - Saturday Comments



Cattis

fredag 17 juli 2009

Varmt värre

Jag har jobbat i natt och sovit halva dagen. Nu sitter jag vid min fina köksö och svettas. Det är varmt idag och jag är hemma och det känns trist. jag ska gå ut med hundarna nu efter deta inlägg och sedan ska jag baka tårtbottnar till tårtan min bästaste vän Jenny ska få. Hon fyller 35 år i morgon.

Denna helgen är helt fullspäckad och just då är det kompisar som vill komma och hälsa på. Det har inte varit en enda som hört av sig under de sommarveckor som gått, men just denna fullspäckade helg kommer det några.

Nu ska jag jobba i natt igen och i morgon klockan 16 ska vi på kalas hos Jenny. klockan 20 ska vi köra därifrån och hämta upp dessavänner som kommer på besök+ min syster och hennes svåger. Sedan kör vi och dansar på utedansbanan till Sten och Stenley. På söndag ska vi till min andra kompis klockan 14.30.Sedan är jag ledig till måndag 21.15. Käck helg va??

Så nu ska hundarna få komma ut. Huset ska bli städat och tårtan ska bakas. Det betyder att jag kan inte sitta och hänga över datorn som jag brukar göra.Bra eller dåligt?? Det avgör ni.

Good Weekend Comments

Spicecomments.com - Good Weekend Comments


Ha en bra dag

Cattis

torsdag 16 juli 2009

Oh vad jag älskar Lindex i Karlshamn

Östersjöfestivalen är bara bäst. Bäst när det gäller billiga kläder. Jag har köpt fina klänningar från LIndex för 30 kr st och stickade koftor för 50kr st.


Här är jag i shoppingtagen. Hur kul som helst.


Här är syrran och jag på torget i Karlshamn

Amanda väntar på sin mat på restaurang Terassen. Fantastisk mat och fantastisk personal.



En brusig gosse som leker med matlistan i brist på annat.




Mina underbara flickor som fick en varsin ny huvudbonad idag av sin kärleksfulla mamma. Jag lämnade dem hos sin pappa för de ska gå på festivalen med en kompis i morgon igen.

Nu har jag två nätter att jobba och det ska bli roligt

Ha det gott i värmen

Cattis

över 10 000 besökare

TACK TACK TACK för att ni läser min blogg


Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks Comments


Nu har jag haft över 10 000 besökare sedan jag började räkna er. Det är rätt häftigt. Men fortfarande hamnar jag påandra sidor när jag ska gå in på min blogg i mitt vanliga webbfönster där uppe. Jag hoppas att ni hittar hit i alla fall.

Idag ska jag och syrran coh våra barn till östersjöfestivalen i Karlshamn. Det ska bli så kul att komma dit. Jag har bott i Karlshamn i 10 år och jag älskar Östersjöfestivalen. Billiga kläder, häftig musik från alla länder kring Östersjön och mycket folk.

I natt ska jag jobba igen så det blir till att krypa ner i sängen direkt när jag varit ute med hundarna i eftermiddag.

Solen skiner så sobrännan kanske kan bättras på också. Helt enkelt en toppendag för oss.

Hoppas ni oxå får en fin dag.

Cattis

Utmaning 197 - om att tjata

Sara kommer in i köket när Hanna och Maja tömmer diskmaskinen. Hon tittar på dem båda två med en lång mörk blick.
-Lägg nu besticken i rätt låda.
-Mmmmmm, låter det från Maja samtidigt som hon tittar på Hanna.
-Var är den blå burken som på nedersta hyllan i diskmaskinen?.
-I lådan under spisen, svarar Hanna kort.
-Den ska vara i skåpet över vasken. Det har jag val sagt många gånger. Det är väl konstigt att ni inte kan lära er var sakerna ska vara. Hur många år har vi bott här nu? I tre år och ni vet inte än var sakerna har sina platser. Hur ska jag få er att lära er det? Det undrar jag.

Hanna och Maja fortsatte att tömma maskinen under tystnad. Sara gjorde sig en kopp te under tystnad. Spänningen i rummet var total. Hanna och Maja satte de sista sakerna på sina platser eller vad de i alla fall hoppades var de rätta platserna. Detta tjat var de vana vid. Maja brukade viska med Hanna varje dag när de var i köket för att inte mamma skulle höra vad hon sa, för alltid hittade hon något att tjata om. Maja kunde inte riktigt förstå det, för mamma tjatade alltid även om hon inte gjort något alls.

Varje dag fick Hanna och Maja höra om att de aldrig hade kläder, leksaker eller att de inte satte disken på sina rätta platser. Ingenting var på sina rätta platser enligt deras mamma. Det var många gånger Maja grät när hon lade sig för att mamma hade varit igång hela kvällen. Hanna brukade ligga hos henne en stund i sängen för att trösta och hon fick alltid höra:
-I morgon kanske hon inte tjatar så mycket. I morgon kanske vi klarar av att lägga sakerna på sina rätta platser. Det är du och jag i morgon med.

Maja somnade alltid gott när hon fick höra dessa ord från storasystern. Men hon väntade fortfarande på den morgondagens om Hanna beskrev.

onsdag 15 juli 2009

Ny härlig dag framför mig.

God morgon,

Hi Hey Hello Comments

Spicecomments.com - Hi Hey Hello Comments


När jag skulle gå in på min blogg idag hamnade jag på en sida om bibelstudier. Jag hoppas innerligt att det inte blir så för er idag. Det blir tråkigt om ingen kommer in till mig. Jag gillar det fantastiskt mycket när ni läser mina texter. jag närmar mig de 10000 besökare här och det är rätt häftigt.

Gårdagen började segt, men slutade bra och efter det sista inlägget bestämdes det att min yngsta dotter ska följa med sin bästaste vän till Köpenhamn idag. Gissa hur lyckliga de är?? Rätt ÖVERLYCKLIGA

Hon har inte alltid mått så bra så när hon är lycklig är jag ännu lyckligare.

När jag växte upp skulle allting vara exakt rättvist mellan mig och min syster. Varenda öre räknades mellan oss utav våra föräldrar när det var jul eller födelsedagar. Jag tror inte riktigt på det. Flickornas pappa fick mig att tänka om där och det är rätt skönt när man kan släppa de tankarna. Hos oss är det så att den äldsta dottern rider för flera hundra kronor i månaden 9 månader om året och då får den yngsta dottern lite pengar då och då av mig istället. Jag räknar inte kronorna, men jag ger ibland till den ygnsta för att hon ska få känna att det blir rättvist. Denna resan till Köpenhamn blir en sådan liten gåva.

Det är rätt jobbigt att gå omkring varje dag och undra om jag fått lika mycket som syrran. Jag slipper dessa tankar emellan mina döttrar och då kan de göra annat roligt istället för att lägga energi på detta.

Gårdagens arbete tog hårt på mina händer. Jag rev och slet i pappen och jag har en konstig känsla idag i mina händer. Jag kan inte säga att det gör fruktansvärt ont, men jag kan säga att det verkligen känns att jag arbetade hårt igår. Därför blir det en otroligt lugn dag i dag. Den ska avslutas med gympa i tivoliparken ikväll.

Ha en trevlig dag.

Cattis

Utmaning 196 - Ord på E

Ensam

En

Egentid

Egentligen

Evigt


Jag trivs otroligt bra ensam

Jag tycker om att vara ensam, att få ha egentid

Jag trivs med mig själv

Jag vill egentligen inte vara ensam för evigt

Men

Jag vill ha en tid för mig jälv då och då

Jag vill känna friheten att göra vad jag vill

Skriva vad jag vill

När jag vill

Någon gång ibland


Cattis

tisdag 14 juli 2009

Den sega morgonen blev en fantastisk dag

Oh, vad jag är pigg och alert idag. Denna sega morgon blev en fantastisk dag. Nu sitter jag framför tvn och lyssnar på allsång på skansen och bara ÄR. Jag har jobbat hårt idag men det har gått mycket bra. Det har varit extra tugnt idag för jag har jobbat hårt fysiskt, men det är kanske det som gjort att jag är så pigg nu.

Jag har haft mycket svårt att läsa långa inlägg och era långa utmaningar för min hjärna klarar inte riktigt av det. Eller jag ska skriva klarade för idag har jag läst mina två första låååånga inlägg hos Chrissie Hon är hur rolig som helst. Hur rolig som helst. Du är underbar Chrissie

Denna sommaren är hur underbar som helst när det gäller hur mycket jag orkar och klarar av.

Jag joggar, jag jobbar mycket och jag läser mer och mer. Samtidigt som jag verkligen bara är när jag inte gör dessa saker. Jag sitter mååååånga timmar framför datorn, men det blir min vila. Då när jag bara ÄR.

I morgon hoppas jag att skrivpuffs utmaning tilltalar mig så jag kan börja dagen med inlägg + utmaning.

Ha en skön kväll.

Cattis

Kameratokig mamma i en datortokig familj










Hur ska detta sluta???

Cattis

En seg morgon

God morgon,

Hi Hey Hello Comments

Spicecomments.com - Hi Hey Hello Comments



Usch, vad jag är seg idag och jag som snart måste ut och jobba. Jag hade hellre städat och fått fint här hemma faktiskt och jag hoppas att jag har kraft till det när jag kommer hem.

Jag var på OA(Overeaters Anonymous) möte igår kväll och det var fantstiskt trevligt. Jag fick besök av en nyvunnen vän som följde med mig dit och där träffade jag två underbara vänner i programmet.

Jag har jobbat 6 av 13 nätter i juli månad och det går lättare än jag trott. Fast just nu i skrivandets stund längtar jag tills det jobbet är klart, för jag vill ha lite längre ledighet. Det får jag i augusti, visserligen när skolan har börjat och maken jobbar, men desto lättare för mig att varva ner även omjag velat göra något med dem.

MEN, jag har min skrivarkurs i London framför mig och då ska mina döttrar följa med och shoppa "lite". Ledighet med maken??- ja han får en helg i augusti i en stuga med bara mig. Det är vad tiden och plånboken ger denna sommaren.

Det verkar bli en fin sommardag och det är inte bra när det gäller mitt utomhusjobb, för allting tar längre tid när det är för varmt. Men solen är alltid härlig när den är framme.

Ha en underbar dag.

måndag 13 juli 2009

OA-möte i Ystad ikväll.


Hi Hey Hello Comments

Spicecomments.com - Hi Hey Hello Comments

Nu har jag jobbat två nätter och är ledig i tre innan det är dags för två nya pass. Denna natten var den jobiigaste hittentills, dels för att jag var så trött och dels för att jag arbetade med en kollega som inte sa ett ord till mig på hela natten. hon svarade på tilltal, men inget annat. Jag visste att hon var tystlåten av sig innan jag körde dit så det blev ingen chock för mig att sitta tio timmar i tystnaden.

Jag mår bättre idag än i går och det är jag glad över. Jag ska köra till Ystad på OA(Overeaters Anonymous) möte ikväll. Det ska bli härligt att få träffa vänner där som jag inte träffar så ofta.

Jag ska ut på dans igen på lördag och det ska bli fantasiskt kul. Denna gång ska jag dit med maken, syrran och hennes make. Vi ska till samma folkets park som jag varit tidigare.

Nu ska jag fixa lunch så jag hinner med två mål till idag utan att det blir jobbigt att äta, för det har jag haft problem med nu när jag jobbar natt och det är varmt. Det är inte klokt att jag , som matmissbrukare, skriver att det är svårt att äta. Det borde det inte vara för mig, men det är det och det är så fruktansvärt tråkigt att knappt få ner maten.

Ha en bra dag

Cattis

utmaning 194- att gå i mål

Denna sommaren har gett mig fina insikter. Jag är inte sjuk längre. Även om jag inte varit sjuskriven sedan förra sommaren har jag haft en känsla av att jag inte orkar så mycket och inte klarar av att göra så många saker.

MEN, när jag sprang i mål på startskottet 3/7-09 fick jag en annan känsla. Jag är stark. Jag är tillbaka.

Tårarna kom när jag sprungit över mållinjen för jag trodde aldrig att jag skulle klara det. Jag hade inte sprungit ett 5km lopp sedan innan jag blev sjuk och knappt joggat alls inför detta lopp. Jag och min kropp är tillbaka. Det är så häftigt att skriva detta, för det har varit en lång resa och många tårar har fällts på vägen under dessa sju år som jag varit dålig.

Jag vill fortsätta att springa lopp och få uppleva denna härliga känsla när jag kommer i mål. Nästa mål är därför broloppet från Malmö till Köpenhamn nästa sommar.

Jag längtar redan.

Ha en bra dag

Cattis

söndag 12 juli 2009

Utmaning 193 - om att vakna

Idag har jag inte vaknat alls känns det som. Jag har jobbat i natt och kunde bara sova till 12. Det känns inte bra alls. Denna utmaning blir, med tanke på temat, både inlägg och utmaning.

Jag ska jobba inatt igen och det känns inte alls bra eftersom jag knappt har vaknat. Jag ska ner i sängen igen i cirka två timmar och jag hoppas innerligt att jag är mer vaken när jag vaknar än jag är just nu. Vaken så att jag klarar en natt till på mitt arbete.

Mina vanliga rutiner för att få ett bra uppvaknande varje morgon är te och datortid. Det är min tid och den betyder oerhört mycket för mig. När jag skriver mina inlägg och mina utmaningar får jag en lycka inom mig som jag absolut inte vill vara utan. I den lyckan är NI "medskyldiga". Utan er hade det uppvaknandet inte blivit så lyckat.

Ha en bra dag.

Cattis

lördag 11 juli 2009

Jobb snart

Jag sitter här framför datorn och ska snart köra till jobbet. Jag har mina flickor inne på festivalen och det är jobbigt att de börjar bli stora. Mammas töser klarar sig själva. Hmmmm

Jag hoppas att natten blir bra och att jag får sova gott i morgon dag. Sååå det dröjer innan jag skriver utmaningen och ett nytt inlägg.

Ha det bra

Natti natti

Good Night Comments

Spicecomments.com - Good Night Comments


Cattis

Utmaning 192 - balans

Balansen i livet kan man finna på många vis. Vissa hittar den direkt eller låtsas att de hittar den direkt och vissa måste bli riktigt sjuka för att inse att deras liv inte innehåller någon balans.

Jag tillhör de sistnämnda.

Idag sex år senare har jag balans i mitt liv och fast jag tycker att jag har mått bra länge blir denna balans bara bättre och bättre för varje år. När jag jämför denna sommaren med förra har jag en annan balans i kroppen än förra året. Jag orkar mer och jag vill göra fler saker med familjen.

Om jag fortsätter att jobba med mig själv på detta vis. Hur ska jag må om 10 år? Tippar jag över på andra hållet då eller? Nej, det tror jag inte, jag tror att jag blir starkare och starkare så jag är inte längre så långt ute och balanserar utan jag klarar av mer och mer för varje år. Om jag fortsätter att lyssna på kroppens signaler, vad den berättar för mig och det har jag blivit duktig på genom åren som gott. Det kan bara bli bättre.

Cattis

Dagen efter festligheterna

Jag har sovit länge idag och det är inte så vanligt. Vi var inne på festivalen i gårkväll och det blev sent. Det hade jag i och för sig redan bestämt att jag skulle vara uppe länge men det var tröttsamt på slutet. Våra barn var glada över att få vara där hela natten. De är inte intresserade av oss vuxna alls och förstår oss inte att vi bryr oss om dem när vi vill gå med dem sent på natten. Men det hör väl tonåringarna till kan jag tro.

Jag har en fruktansvärd huvudvärk idag och jag hoppas att den går över för jag ska jobba inatt.

Men vi hade det fantastiskt trevligt i stan och jag träffade en massa gamla kompisar, arbetskamrater osv.

Jag har som mål att ta en joggintur idag, men vi får se om jag orkar det senare. Jag ska prata med en kompis nu i telefonen och sedan blir det frukost för mig. Solen skiner på oss så det kan säkert bli en härlig promenad med hundarna oxå.

Saturday Comments

Spicecomments.com - Saturday Comments


Ha en skön dag

Cattis

fredag 10 juli 2009

Utmaning 191 - att bli tagen på allvar.

Sara låg på soffan med kudden över huvudet, som vanligt och Magnus ska natta barnen. Sara var tröttare idag än hon var igår och orkade verkligen inte läsa någon saga för barnen. Synd bara att inte Magnus kunde fatta det, tänker hon. När ska han begripa att hon verkligen var för trött för att umgås med någon människa över huvudtaget. När ska hennes känslor bli tagna på allvar?

Det är många tankar som surrade i hennes huvud där hon låg med kudden över huvudet. Så här låg hon varje dag i soffan och om det fanns en liten fluga på väggen som såg henne varje dag skulle den nog undra vad det var med henne som ligger under kudden på soffan.

Magnus kom in i tv-rummet och frågade:
-Kommer du upp och säger godnatt?
-Nej, det gör jag här nere.
-Men, det är flera dagar sedan du gjorde det.
-Nej, det är det inte för jag säger god natt varje kväll till mina barn, svarade Sara surt.
-Jag menar att du inte har följt med oss upp i sovrummen.
-Det spelar väl ingen roll var jag säger god natt, huvudsaken är väl att jag säger god natt, eller?

Magnus svarade inte utan gick upp där uppe. Maja och Hanna kom in och lyfte lite försiktigt på kudden för att ge henne en puss och kram innan de skulle gå upp till Magnus.
-Hur är det mamma, frågar Maja med tunn röst.
-Bra, trött bara, men jag har längtat hela dagen efter era pussar.Kan man få mer än en, kanske?
Maja sken upp och slängde sig om halsen.
-Klart du kan, du kan få hur många som helst när som helst, bara du orkar.
Det knöt sig i bröstet på Sara när hon hörde de orden. "Bara du orkar" stackars barn vad de led för att hon inte orkade göra något. Allt kommer att bli bra bara Magnus kunde förstå allvaret i hennes trötthet och verkligen tog henne på allvar och gav henne den tiden som hon behöver.

Allt skulle bli bra.

torsdag 9 juli 2009

Min nya fina tröja


Vad tycks??

Är salig idag

Igår hade jag en fantastisk kväll med syrran. Vi var på stan en runda först och jag provade en klänning som maken tycker att jag ska ha,och det tackar jag inte nej till. Jag har kommit på att det lönar sig att inte köpa kläder själv som jag inte gjort mer än i London det sista året. Till slut tycker familjen att jag är tillräckligt snål och då vill de att jag ska ha något nytt och då får jag det av dem. Det kallas taktik.

Jag och syrran gick en runda på stan och sedan mötte vi upp en kompis som skulle följa med oss på alanon-möte(för anhöriga till alkoholister). Det var ett oerhört bra möte, men där är en som luktar sprit och är glansig i ögonen varje möte och det klarar jag inte av. Jag går på möte för att jag är anhörig till alkoholister och har fått vissa beteende utav denna uppväxt och då vill jag inte sitta på ett ställe som ska göra att jag mår bättre tillsammans med en onykter människa. Det är inte vad jag vill ut ha utav det. Jag ska ringa en kvinna idag som kan hjälpa mig hur jag ska hantera detta.

Efter mötet gick vi 4 damer en liten runda på stan innan det var dags för sinnesromässan i kyrkan. Det är en härlig känsla att gå från festivalljudet in i en stor kyrka till tystnaden. Det var en härlig mässa med sinnesron som kom direkt.

Idag mår jag bra och har en fin dag framför mig med ett besök från en kvinna som i princip öppnade sitt hem när vi flyttade hit. Hon fanns där för mig och mina barn varje dag och jag vet inte hur jag klarat vårt första år här utan henne, så jag är full av kärlek och tacksamhet gentemot henne.


Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks Comments


Cattis

Utmaning 190 -en vändpunkt

Sara kom hem från maxi och Magnus mötte henne i dörren.
-Var är varorna? fågade Magnus
-Varorna? Vilka varor?
-De du körde till maxi för att handla.
-Jag körde väl inte till maxi för att handla.
-Jo, det gjorde du? Var har du annars varit?
Sara sa inget.
-Ska vi inte äta något till kvällsmat nu då? frågade Magnus lite surt.
-Jo, vi har väl mat hemma?
-Nej, för det skulle du köpa på maxi.
-Jaha, varför har jag inte gjort det då?
-Det undrar jag med, var du på maxi eller?
Tystnad igen och sedan började tårarna rulla nerför Saras kinder. Sara satte sig på hallgolvet och var tyst en lång stund. Magnus stod och väntade på svar.
-Ja, jag var där, men när jag började gå mot kassan klarade jag inte av mer, så jag satte vagnen och gick ut till bilen. Hon sjönk ihop på golvet och bara grät.
Magnus satte sig ner, lade hennes huvud i sitt knä och klappade henne.
-Det gör inget, vi äter pizza ikväll. Jag kan handla i morgon.
-Det gör väl något, jag är ju inte klok, jag klarar inte av någonting.
-Det har blivit för mycket av allting, det vet vi båda två, men nu kanske det är dags att förstå att något måste göras, eller?
-Mmmmmm, hörs det från Sara.
-Jag ringer läkaren på måndag då, ok?
-Ja, det blir bra, sa Magnus medan han reste sig för att hämta telefonen så han kunde beställa pizza till dem.

Senare efter när de satt i soffan mätta och belåtna frågade Magnus igen
-Är det säkert att du går till läkaren nästa vecka? Förstår du att du är helt slut?
-Jag tror detta blev vändpnkten för mig när jag kom hem utan varor och inte kom ihåg var jag varit, sa Sara med en tunn röst.
-Det ordnar sig, det ver du, men du behöver vila nu ett tag och hämta nya krafter.
-Jag ska.

Cattis

onsdag 8 juli 2009

Tack för kramarna


Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks Comments


Tack för kramarna, de gjorde gott för själen idag. Idag var det jag som behövde en kram från min yngsta dotter(hon som väckte mig häromdagen för en kram) så jag gick inte till henne 9.21 för att ta mig en kram.

Helt plötsligt var det inte acceptabelt att göra så. Hon var liten sa hon, hon måste sova. Och det behövde inte jag göra häromdagen då? Hon blev inte sur, hon undrade bara vad det var med hennes mamma idag, som var på retsamt humör och bara ville kramas.

Jag har haft en underbar dag, även om jag inte gjort så mycket här hemma, mer än putsat min fina köksö. Men bara den möjligheten att kunna göra vad jag vill har gjort mig lycklig idag.

Nu ska jag och hundarna upp i skogen innan syrran kommer med mat till oss. Sedan bär det av till staden och festivalen där. Det ska bli mysigt att gå där med henne. Vi ska även gå på möte och göra ett besök i vår kyrka. De har alltid en mässa där under festivalen. Det är en sinnesromässa som är en mässa anpassad efter de 12stegsgrupperna och deras anhöriga. Det är en häftig känsla att gå från feststimmet in i kyrkan till lugnet. Mycket häftig kontrast.

Good Afternoon Comments

Spicecomments.com - Good Afternoon Comments


Ha en skön kväll.

Cattis

Kramar


Hugs Comments

Spicecomments.com - Hugs Comments



Att få en kram betyder så mycket.

Att ge en kram betyder minst lika mycket.

Krama någon extra idag får ni se vad som händer.


Cattis

Utmaning 189 - en känsla du trivs med

Idag har jag en härlig känsla inom mig. Idag är jag ledig. Idag kan jag göra det jag vill göra men behöver göra.

Denna känsla är absolut outstanding för mig. Denna känsla har inte kommit så ofta det sista året eftersom jag börjat studera igen, men nu under sommarlovet kommer den med jämna mellanrum och jag älskar den.

Den börjar redan några dagar innan jag har dessa dagar. När jag vet på förhand att på onsdag har jag inget inplanerat. Igårkväll när jag lade mig visste jag att jag hade en fantastisk dag framför mig, vilket gav mig en härlig lycka inombords.

Jag känner mig glad och lycklig idag. Mina barn är hos mig i två veckor och de har inget inplanerat i dag heller. Jag älskar att veta att få ha dem hemma och att vi hjälps åt lite hemma innan de sticker på ett varsitt håll. Jag älskar att kunna gå långa promenader med hundarna när jag själv vill. Allt detta kan jag göra idag på min lediga dag och jag bara älskar det.

Dagen har börjat bra och den kommer att sluta lika bra, för känslan jag har inom mig är den absoluta bästa känsla för mitt välmående och jag trivs med den.
Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments



Cattis

tisdag 7 juli 2009

Ledig i 4 nätter

Då sitter jag här igen i lugn och ro framför datorn och bara njuter av att få ensamtid. jag har jobbat i natt och nu är jag ledig i fyra nätter. idag ska jag bara vara och ta hand om mig själv och mina hundar. Nu ska vi upp i skogen tänkte jag innan vi ska ta oss ner i källaren och använda oss av tvn och allt de visar om Michael Jackson idag. Det känns som en lugn och fin kväll för mig och mina fyrfota vänner.

Mina bägge döttrar har åkt in till stan och festivalen där. Jag hoppas att de har det roligt och att de hittar några billiga klädesplagg som de behöver.

Idag ska det skrivas några scener på boken oxå, tänkte jag. Det brukar gå bra när jag sitter framför tvn och inte behöver vara särkilt fokuserad. Kan jag skriva två elelr tre scener idag blir jag otroligt nöjd. Snart har jag skrivit de scenerna som Jag fick i uppdrag efter coahingen i London i mars, så nu måste snart min egen kreativa sida komma med fler egna scener som inte coachen sagt att texten behöver.

Nu ska jag facebooka lite innan skogen.

Messages Comments

Spicecomments.com - Messages Comments


Ha en bra dag.

Cattis

Utmaning 188 - ett stöttande nätverk

Jag har inte funnit mitt fungerande nätverk förrän jag hittade OA(Overeaters Anonymous). Detta gjorde jag 2006, då jag beslutade mig för att jag inte ville må så fruktansvärt psykiskt dåligt längre. Den värld som öppnade sig fr mig var en värld som jag inte kunnat drömma om. Ärlighet och Mod är två saker som har blivit viktiga för mig.

I detta nätverk som finns i 12-stegsprogrammen är det något djupt mellan oss som gör att jag absolut inte på något sätt vill eller kan vara utan det. Den lycka jag upplever inom mig nu har jag aldrig haft förrän jag hittade OA. Jag har alltid letat och sökt efter den, men aldrig trott att jag skulle finna den. Det har jag gjort. I OA och med alla vänner som kom med det.

Jag kan ringa vem som helst av dessa vänner och säga vad som helst om hur jag känner mig. Det är aldrig någon som dömmer mig eftersom det är min sanning och mina känslor. Det är aldrig någon som talar om för mig vad jag ska göra eftersom det är min resa mot ett bättre mående. De kan tala om för mig hur de har gjort i en liknande situation och så får jag ta till mig det som passar mig.

Jag träffar nya vänner inom 12-stegsprogrammen och det är samma djupa känsla när jag träffar dem ute någonstans som det är med dem jag känt länge. Det är ett fantastiskt nätverk som finns inom 12-stegsgrupperna och de är och förblir min livlina när allt känns jobbigt.

Självklart är min familj ett fint nätverk, men när man är en missbrukare och ett vuxet barn räcker inte den närmsta familjen till och därför är jag full av tacksamhet för detta nätverk som jag fann för många år sedan.

Cattis

måndag 6 juli 2009

utmaning 187 - Tystnad

Jag ville att det skulle vara tyst hela dagen idag för jag hade jobbat natten och behövde sova. Det tyckte inte min yngsta dotter som behövde en kram från sin mamma klockan halv ett idag. Hon vågade väcka mig för en kram. Det ni!!

Det hade aldrig jag vågat när jag var barn, jag hade aldrig bett om en kram eftersom det inte fanns mellan mig och min mamma, men jag hade aldrig vågat väcka henne för något annat heller, för då fick jag Tystnaden!

Tystnaden kunde vara i flera dagar. Denna Tystnad kunde komma närsomhelst när mamma inte var på humör eller när vi inte gjort som hon velat att vi skulle göra.

Jag glömmer aldrig när jag lät en pojkvän sova över, jag var 16 år gammal och det var midsommardagens natt. Jag hade ont i magen och mådde inte bra. Jag ville ha pojkvännen bredvid mig den natten och han sov över och körde hem på morgonen. Detta resulterade i en veckas Tystnad från mammas sida. Inget skäll eller så utan bara tystnad. Denna hemska Tystnad gick vi alla tre med tills hon kände att hon ville prata med oss igen. Då skulle vi oxå vilja prata med henne, tyckte hon. Vi vågade knappt andas, vi gick omkring smygande i huset och kände oss osäkra och otrygga i huset eftersom vi inte visste om det vi gjorde var bra eller dåligt. Det fick vi aldrig reda på heller eftersom vi levde i Tystnaden. Pappa sa adrig något om det heller, så det är väl inte så konstigt att jag som vuxen inte har den förmågan att kunna kommunicera med min make när det behövs eftersom jag vuxit upp i Tystnaden.

Därför pratar jag mer med mina barn idag, ibland säkert lite för mycket, men jag ger dem aldrig tystnad för de är värda så mycket mer än Tystnaden.

Cattis

JAG VANN ETT PRIS

När klockan var 12.30 blev jag väckt av en dotter som var kramsugen. Inte idealet när jag har en natt till att jobba, men kramen är alltid go att få. Jag låg en liten stund till innan jag gick upp. Jag hade ett missat samtal på min mobil från ett lokalt samtal. Ett medelande på min svarare och jag är urdålig på att lyssna av den, men idag gjorde jag det. Vilken tur!!!! Jag har vunnit ett pris i loppet jag sprang i fredags.

500kr hos


Hur häftigt som helst när jag nu hade bestämt mig för att börja träna där i höst.

Lyckan är fullkomlig.

Tacksamheten flödar.

Jag är glad.


Emoticons Comments

Spicecomments.com - Emoticons Comments



Dagen kunde inte börjat bättre.

Ha en bra dag och vecka

Cattis