VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 12 oktober 2010

Ledig dag idag

men då ska jag plugga och läsa de böckerna som eleverna läser på skolan. Denna bok läser eleverna i årskurs 4-6. Den handlar om en kille som hamnar in ett koncentrationsläger men han vet inte att det är det. han blor där med sin mamma och pappa och pappan jobbar för tyskarna.


Denna bok läser eleverna i årskkurs 8-9 och den ska jag läsa i dag. Den är inte tjock och jag har redan läst hälften. Den handlar om en 16-åring som sticker hemifrån till London och blir hemlös där.
Det känsa lite ensamt just nu, men jag hoppas den känslan går över om några dagar, när jag kommit in i rutinerna med skolan och undervisningen där. jag ska börja ha lektioner nästa vecka och jag hoppas min engelska har kommit igång då. Det gick inte så bra igår tyckte jag, men jag hoppas att det går bättre och bättre för varje dag


Crystal palace är otroligt backigt. Jag ska börja springa här idag och det blir mycket backträning som jag aldrig gjort innan.Detta är Svenska Skolan I London och den ligger lite sydväst om Hyde Park. Den ligger nära Themsen så jag tror att jag ska ta mig dit på olika sätt för att få ta del av den fina naturen där. Min första dag i skolan igår var helt underbar. Fast jag var trött njöt jag hela tiden. Alla hälsade mig välkommen och pratade med mig. Där var två andra lärarkandidater. Den ena kom från Halmstad och den andra pluggade oxå i Kristianstad men bodde i Hässleholm. Då tänker jag så här: Om gårdagen var bra fast jag var så trött att jag var yr i huvudet, hur ska då de andra dagarna bli när jag är pigg?


Jag önskar er alla en härlig tisdag - jag tror att jag får det - jag ska göra så gott jag kan i alla fall

3 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att det kommer att bli superbra, Cattis!

Kram Åsa

Tina sa...

Heeeej älskade vän!!
Åh, du kommer snart in i allt & du kommer att stormtrivas!!
Hur mår du annars?
FÖRLÅT för att jag är en så urursel nätvän nuförtiden...men jag tänker mycket på dig.

Va rädd om dig & ha en underbar vecka.
Varm kram Tina

Anneli Stålberg sa...

Det måste få ta en stund att komma in i allt det nya. Jag är säker på att du kommer att få en härlig tid i London.