VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.
Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 26 oktober 2010

Jag får väl åka hit igen

när döttrarna ska gifta sig, tror jag bestämt. För så fina klänningar som jag ser här blir det svårt att inte åka hit när den dagen kommer. Men jag hoppas det dröjer många år innan det är dags.

Dagarna går här och jag upplever mycket fint varje dag, men jag blir samtidigt trött och orkar inte blogga, eller plugga som jag borde. Så alldeles precis beslöt jag mig för att hoppa av en av de små kurserna som jag läser. Creative Writing in English säger jag hejdå till nu. Kraften finns inte där. Den svenska kursen Kreativt Skrivande II ska jag fortsätta med och förhoppningsvis kunna skriva bättre texter då jag inte ska gå båda två.
Sedan tog jag ännu ett fantastiskt beslut igår. Jag ska troligtvis inte plugga heltid under våren, utan bara fokusera på den sista terminen i min lärarutbildning som är på 50%, utan jag ska avlasta maken istället i firman, för han klarar inte av det administrativa så bra, så där ska jag ta hand om den biten istället så får han göra det han är bra på.

Idag har jag min dag hemma där jag planerar mina lektioner och skriver skolarbeten. Det känns skönt att få ha en dag hemma även om jag tror att min handledare i Sverige inte gillar det. Enligt henne ska jag följa min handledare på skolan 40 timmar i veckan, men när inte hon är på skolan 40 timmar, hur gör jag då? Nej, detta passar mig alldeles utmärkt.

Familjen kommer på lördag och det känns alldeles, alldeles underbart.

Ha en skön tisdag - det hoppas jag att jag får


6 kommentarer:

Agneta sa...

Det låter klokt att dra ner lite på alla måsten. Även roliga saker som kurser tar energi...

Huset på nedersta bilden, är det ert?

Anonym sa...

Underbart fina klänningar!!! Du har att göra på dagarna och det är skönt att veta att du inte sitter inne och glor på väggarna!!

Nu undrar jag en sak som jag la märke till idag..
Du har hela 48 FYRTIOÅTTA (!!!) följare på din blogg!!!
Ursäkta mig, men skäms inte majoriteten av dessa följare då dom ALDRIG tycks skriva kommentar på dina inlägg?
Har noterat att vi är samma folk som alltid gör det och vi är inte många....

SKÄMMES TA MIG FAN!!!

Kan bli irriterad på sånt här.
Skriver man blogg, så vill man fasen i mig ha någon form av respons på det man skriver. Så om bara ett litet sketet "Hej" kan vara fullt tillräckligt!!!

Skärpning!!!
Cattis delar med sig så mycket till oss, så det minsta vi kan ge tillbaka är en rad!!!

Kram på dig finast vän!!!!
// Chrissie

Cattis sa...

Nej, Stort och smått, det är inte vårt hur, bara ett fint hus som syntes mellan träden.

Chrissie, du är för go du... :)

A sa...

Vad skriver du för bok? För barn? Har själv anmält mig till en universitetskurs på nätet i skrivande för barn och ungdom. Har alltid tyckt mycket om att skriva, men jag har inga direkta planer på något utgivande av bok. Bara för skojs skull.

Cattis sa...

A: Jag skriver en roman som från början skulle vara självbiografisk om en kvinna som blev utbränd, och hennes väg tillbaka, men jag ändrade mig och skriver den i tredjeperson och har delar med från mitt liv, men även en hel del annat. Nästa bok ska vara en bok för tonåringar. Jag har gått några skrivarkurser på högskolan oxå och läser just nu Kreativt Skrivande II.

kramkram

Anonym sa...

Tack älskade vän för din hälsning hos mig och skönt att du kom in till slut =)
Kul att läsa att du har det bra där borta. Du är så duktig. Önskar jag hade ro i kroppen till att skriva också, men det kanske kommer med åren :)
Många kramar