VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


torsdag 23 juni 2011

England nästa - UTAN dator!!


och det är på fredag natt. Syrran ska skjutsa mig kl 1.45 till Malmö. Det dygnet blir inget roligt dygn. Men eftersom jag ska resa till dottern så går ju allt. Belöningen med kramar och pussar får jag ju när jag kommer dit.

När det gäller bloggskrivandet är det lite stiltje på den fronten, som ni märker och det får väl vara så ett tag. Det är så mycket som händer och mina tankar är inte samlade som jag önskar att de skulle vara, men efter denna resa är tanken att de ska samla ihop sig och att jag ska vara hemma och njuta ännu mer av min ledighet och mitt skrivande.

Det intressanta med denna resa är att för första gången sedan jag började blogga/plugga/skriva på boken ska jag resa UTAN dator. Fattar ni? Det känns faktiskt helt underbart (jag är ärlig). Det ska bli roligt att få åka iväg och bara vara med mig själv och min dotter utan tankarna på facebook, bloggen, chatta med familjen osv.

Så jag önskar er alla en finfin midsommar helg och en fin vecka med mycket mys, skrivande och glädje - själv ska jag njuta av dotterns sällskap, och fint väder. (Ja, det ska det bli enligt prognosen)

fredag 17 juni 2011

Jag säger bara WOW

Det var längesedan jag läste en bok eftersom jag pluggat i flera år, men det är ännu längre sedan som jag sträckläste en bok. Nu har jag gjort det. Jag läste den på tre dagar när jag väl börjat.

Helt fantastiska karakttärer. 1800-talets Stockholm med fina klänningar, baler och männens styrande över kvinnorna är bara så trovärdigt. Jag var med i balerna, danserna hela tiden och såklart ilskan när vissa personer var hemska. (skriver inte mer om det)

Simona Ahrnstedts debutroman heter Överrenskommelser. Jag hörde talas om boken när den var antagen till förlag och bestämde mig för längesedan att det skulle bli The Book number one som jag läste efter att jag gått färdigt min utbildning. Men den blev inte bara nummer ett att läsa, den är nummer ett på min favorit lista.

Ni kan inte missa en fantastisk bok att ha med er till stranden, jag lovar ni blir kvar på stranden tills den är utläst. SÅ - läs den

Så, Ja, Simona jag vill läsa mer av dig.

Ha en härlig fredag alla kära bloggläsare - själv har jag en hemmadag och jag njuter som vanligt



onsdag 15 juni 2011

Dags att städa skrivarlyan


Jag återhämtar mig fortfarande efter förra veckans mentala trötthet, men det går åt rätt håll för jag blir piggare och piggare för varje dag. OCH gladare med såklart.


Jag saknar min englandskonfirmand så det gör ont i hela kroppen. Jag messar henne, men får inga svar, vilket jag tror beror på att hon inte får mina och att hon inte har tid att skriva några till mig. För OM hon inte hade haft det bra hade hon hört av sig. Tjejen som hon bor med, Linnea, hör inte heller av sig till sina föräldrar så jag är övertygad om att de har det mycket bra tillsammans.




Jag vet - släpp taget - men det är inte så lätt. Jag är inte mer än mamma och vill veta hur hon har det, fullt naturlig mammatanke, om ni frågar mig. :)

Den nära relation som vi har fått genom våra jobbiga år tillsammans gör att det riktigt värker i magen på mig över att inte få höra hennes skratt och hennes flamstrams när hon är sockerhög samt hennes dansande steg i huset. Jag saknar hennes glittrande ögon och hennes lite manipulativa drag som hon använder sig av med glimten i ögat för att få mig att tycka synd om henne. Vilket hon vet att jag inte gör längre för hon klarar av vardagslivet alldeles perfekt utan att jag ska curla henne.


Idag ska jag åka in till stan och köpa ett fint kort som jag, kompisarna plus vår familj ska skriva i och sen skickar jag det till hennes värdfamilj och så får jag hoppas att det kommer fram innan jag kommer dit nästa lördag.


När det kommer till min skrivarlya så ska den bli städad idag och skrivbordet ska rensas för att nu ska manuset fram. Nu ska skrivrutinerna bli verklighet. Nu är det slut på att låta manuset vara dammig, nu ska det bli skriva av. Min plan är att sätta mig varje morgon en timme för att lära känna mina karaktärer igen och när jag bara väl fått in den rutinen är jag övetygad om att skrivandet kommer att bli mer än en timme om dagen. Men jag vill först få in det som rutin innan jag tänker tankarna att jag ska skriva många timmar varje dag, för då blir det för stort projekt för mig och jag låter nog hellre bli än att tänka tanken att jag ska skriva mycket. Det fungerar inte rent praktiskt heller för jag har en del andra arbetsuppgifter samt tre killar/män som jobbar heltid och ska ha mat samt lite mera mat till sina matlådor till dagen efter och det faller på min lott (frivilligt initiativ) att laga maten till dem, eftersom de jobbar och drar in pengarna.

Jag önskar er alla en fin dag - med eller utan skrivandet i era liv - själv ska jag fortsätta förbereda min nya skrivrutin som jag ska fokusera på denna sommar


lördag 11 juni 2011

Då börjar sommarlovet nu=bokskrivandet på G

och det är helt ok. Snart ska jag bara njuta, men jag har en "lite" jobbig dag frmför mig. Jag ska åka med 15-åringen till Kastrup för hon ska åka till Eastbourne i England i tre veckor på konfirmationsläger. Spännande och lite jobbigt för lilla mamsen. Men jag åker till henne om två veckor, så det blir säkert hur bra som helst bara lilla mamsen kan sluta oroa sig.

Min fina examensdag blev hur fin som helst. Min underbara frisör, Ida gjorde mig så fin i håret. Jag har aldrig haft någon frisör som jag är så nöjd med som med Ida. Hon är noggrann och helt underbar som människa, så mig får hon snällt dras med ett tag.

Så här fin var jag igår.


Dagen spenderade jag med min kära familj. En lugn och alldeles perfekt dag blev det. Ceremonin i kyrkan var otroigt fin och prästen lockade oss att skratta många gånger. När vi hade tagit lite fina kort utanför kyrkan gick vi mot bilen och halvvägs dit upptäckte jag att min handväska inte var med. Igång med löparbenen mot kyrkan igen. Där kom en stilig man med min lilla handväska i handen. Jag blev alldeles till mig av lycka och det märkte han säkert, för jag kramade hans hand så länge så länge av glädje och tacksamhet. återigen var förvirrade jag i farten, men nu är det lov, så nu ska hjärnan få vila och bara må bra.




Här är jag med syrrans gosse som, enligt mig, var den snyggaste kille på stan igår. Så fin i ny skjorta och vattenkammat hår när han kom. Han ska sova hos mig i natt så vi ska hyra film och fixa en lite godispåse, sen är det hög mysfaktor för oss. Jag virkar och han tittar på film.



Jag önskar er alla en fin lördag, pingsafton - ta hand om er nu - själv ska jag givetvis ta hand om mig idag

fredag 10 juni 2011

Hurra för mig idag

men även för maken, för han fyller år idag, så vi ska fira tillsammans hela dagen.

För 8 år sedan kunde jag varken läsa eller skriva för jag var helt slut i kropp och själ. 5,5 års sjukskrivning blev det och sedan återupptog jag mina studier på högskolan. Jag började med min lärarutbildning på halvtid som jag sedan ökade på med den ena skrivarkursen efter den andra och de sista tre terminerna har jag pluggat heltid.



IDAG




är det sista dagen på min lärarutbildning. Visserligen har jag några poäng kvar att fixa till, men jag känner ändå mig glad och tacksam över att jag lyckades komma tillbaka till studiernas värld. OCH under resans gång har jag kommit fram till att jag vill hellre skriva änd jobba som lärare och därför älskar jag alla mina poäng i mina skrivarkurser mer än de i min lärarutbildning.

Får man säga så?

Men, jag ska skriva det som är kvar för jag ska plocka ut mitt examensbevis, men jag behöver inte det idag för att jag ska vara stolt, det är jag ändå över att jag lyckades komma tillbaka, även om det inte är till 100% så är jag tillbaka och


JAG ÄLSKAR DET


Ha en fin fredag och hoppas att ni får en riktigt fin dag allihopa - jag ska mysa med min familj hela dagen och bara njuta av att jag går ut skolan.

tisdag 7 juni 2011

Det ska inte alls regna idag

säger de på klart.se. så jag får nog klippa gräset ändå, om jag inte får någon annan till det. Projektet ska påbörjas genast.

Ha en fortsatt härlig dag - själv ska jag njuta


Det ska regna idag

så jag slipper klippa gräset som jag erbjöd mig igår att göra idag. Då kan jag virka, stryka och fixa köket, så jag kommer inte att bli sysslolös precis.

Nu är skolan snart slut (fast jag har ju redan slutat), men när denna vecka är över ska jag påbörja mina nya sommarrutin - att skriva på boken varje morgon. Så, den nya rutinen kommer att påbörjas på måndag och sedan kommer nog orden att fylla manuset, dag för dag.

Hoppas ni får en fin tisdag och kortvecka på era jobb - själv ska jag enbart fokusera på att jag går ut min lärarutbildning på fredag


måndag 6 juni 2011

Hur viktigt är pengar egentligen?


Självklart mycket viktigt. Men när jag blivit av med mina 4200kr i fredags tänkte jag faktiskt mer på de familjer som har sjuka barn än på att jag förlorat just "bara" pengar. Jag tänkte på mina friska barn som jag har hemam + min fantastiska familj. Vi behöver inte sälja huset för att jag förlorade dessa pengar. Jag behöver inte stanna hemma från England för detta, men alla de som har sjuka barn är fortfarande ledsna och förtvivlade över detta.

Nu är det ändå så att jag troligtvis får tillbaka pengarna så tjejen på Maxi (hur hon nu kan veta hur banken tänker), men hon berättade hur ligorna går tillväga på Maxi. Jag finns ju på deras filmer och på automatens film, så alla kommer att se att jag inte varit oaktsam med mitt kort.

Ha en skön nationaldag - själv ska jag fira den med familjen och att få lite ordning här och där i huset.

lördag 4 juni 2011

Bryt ihop/Bit ihop/Gå vidare


Hos mig skiner solen och det blir nog en fantastisk dag i dag med. Varmt och gosigt(om man nu gillar värmen).

MEN

Jag är knäckt efter att någon lurat på mig vid minuten på maxi, snodde kortet (hur de nu kunde göra det när jag stod där är fortfarande en gåta) såg koden (innan de snodde kortet såklart) och tömde kontot på några tusen.

Ledsen-JA
Full av självömkan-JA
Brutit ihop-JA
Gå vidare - JA, det ska jag idag.

Ha en skön lördag - själv ska jag njuta av den första dagen där inget är inbokat på väldans länge