VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


söndag 27 november 2011

Jaa, det är roligt att skriva på boken

men det är även roligt att sticka och det är därför jag har svårt att välja. Men det är dags att fördela tiden jag myser i min ensamhet varje morgon.

Idag tog jag fram en scen som jag arbetat med i skrivarkursen jag gick i våras, Kreativt Skrivande III. Jag har gått igenom den och skrivit några rader till och det är roligt. Klart det är roligt att skriva på boken, det gäller bara att hitta känslan att det är så roligt att den kommer i fokus igen. Det kommer den att göra, trist bara att det tagit så lång tid för mig. MENmen, det hjälper inte att slå på sig själv för dessa månader utan bokprojekt, nu när jag igång igen och nu ska jag fortsätta att skriva på den. Det är ju trots allt inte mycket kvar innan jag ska börja skicka till förlag.

Idag är det första advent och jag myser här med ljusen tända. Det är tyst och det blåser, men jag njuter av att vara ensam uppe och bara ha datorn och temuggen som sällskap.

Jag önskar er alla en fin första advent - själv ska jag åka och träffa mina underbara elever för lite undervisning vid Skryllegården.

onsdag 23 november 2011

Skrivardottern i farten igen

Du är för stolt för att säga,

att du saknar min närvaro.

Mina fötter som tassar mot det kalla björkgolvet,

mina armar instuckna i en tjocktröja från Amsterdam.


Du saknar mig och min systers skratt på fredag kvällarna,

vårt småprat om nätterna

och våra lördagar som tillbringas i solen.


Jag vet att du saknar vår närvaro,

våra kramar på morgonen

och allt annat som fick dig att känna dig levande.


För nu jobbar du bort din smärta,

försöker glömma att du har halv-vuxna barn 23mil bort.

Förlåt pappa, men du gör mig ledsen.


Du är så jävla stolt så du kan inte ens ringa,

fråga hur det går i skolan eller låtsas vara intresserad.

Du är så jävla stolt,

det talar för sig själv.


tisdag 22 november 2011

HippHippHurra bloggen är 3 år

och i OCH för sig inte så händelserik just nu, men det kan bara jag ändra på och det ska jag göra. Små små steg i taget så ska jag komma igång igen. Jag ger inte upp. Jag har dragit ut alla mina övningar som jag skrev i den sista kursen Kreativt Skrivande III. Hela den kursen gick ut på att arbeta med sitt bokprojekt, så där fick jag mycket fin feedback att arbeta vidare med, vilket jag ska göra nu.

Min tanke är att komma igång att skriva några rader varje morgon. Då byter jag ut min morgonstund med att sticka eller virka och så myser jag med mitt bokprojekt istället. Självklart ska jag blogga dagligen om hur det går och för att det inte ska blir oöverstigligt ska jag göra på detta vis en vecka. Efter den veckan är jag övertygad om att jag är förälskad i mina karaktärer igen och vill veta hur det ska gå för dem och sen.... ja, sen skriver jag och så skriver jag lite till.



Som sagt - småsmå steg så ska jag börja skriva igen. Kan alla ni andra vara kreativa, så ska jag med komma igång igen.

Ha en skön dag alla kära vänner - själv ska jag förutom skriva undervisa en av mina elever ikväll.

torsdag 17 november 2011

Har börjat i alla fall

Tiden bara försvinner från mig, men jag har börjat jobba med boken och det känns bra. Jag har påbörjat arbetet med att skriva om det allra första jag skrev i första person i nu-tid till tredjeperson då-tid. En början i alla fall, alltid något.

Lite, lite varje dag blir till slut mer och jag kommer att bli klar med mitt manus. Jag vet att det. Jag bloggar för första gången från mobilen, om det är något konstigt så vet ni varför.

Ha en fin dag