VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


fredag 23 september 2011

Härliga bokmässa


Jag fick följa med min syster när hon och hennes skola åkte till bokmässan igår. Vi hade några fina timmar där tillsammans. Där var många fina böcker och mycket annat oxå att titta på. Vi lyssnade på Lotta Bromé och P4extra där Maria Montezami presenterade sin bok. Älskade syster köpte boken och trängde sig fram för att få den signerad.

Tankarna var såklart "när ska jag stå här med min bok?"

Bra fråga, men jag måste skriva klart den först. Då får jag ta tag i de sista scenerna nu, eller hur?

Jag önskar er alla en fin fredag - bokmässa eller ej, skrivandes eller ej, - själv ska jag jobba lite och mysa lite

lördag 10 september 2011

Då är lärarinnan på gång - på riktigt


Två gånger har jag träffat mina elever och undervisat dem i vårt fina språk. Detta uppdraget passar mig alldeles perfekt. Det kunde inte varit bättre. Att få undervisa svenska på engelska.

Det är ett underbart par som är välmotiverade och väldigt språkintresserade och kunniga. Vi har otroligt roligt tillsammans och skrattar gott åt varandra, deras svenska och min skånska. Det är tur att jag skaffat webbskola som vi ska arbeta med för där får de höra hur rikssvenskan låter, så jämför vi med min skånska och skrattar lite.

Jag älskar dialekter och jag hoppas att vi kan fortsätta att skratta tillsammans när vi träffas för det ger mig så mycket.

Jag önskar er alla en fin lördag - själv ska jag bara bara-mysa-ta hand om mig själv hela dagen (maken har rest iväg)

söndag 4 september 2011

Två uppdrag

har jag fått som privatlärare och det ena uppdraget börjar ikväll.

Spänd? Ja
Nervös? Ja
Lycklig? Ja
Glad? Ja
Kommer det att gå bra? Så klart.

Jag är övertygad om att bara kemin stämmer mellan mig och eleverna så kommer vi att hitta en fin undervisningsform tillsammans.

Ikväll ska jag träffa ett par som jag ska undervisa två kvällar i veckan. Den andra eleven ska jag inte börja undervisa förrän om tre veckor, men det känns bra att få börja med detta par, sen när vi kommit igång, då koncentrerar jag mig på nästa uppdrag.


Hoppas ni alla får en fin söndag - det ska jag se till att jag får