VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


tisdag 31 maj 2011

Är höstterminen klar nu?

Ja, det kan man fråga sig. Nu har jag i alla fall skickat in min sista uppgift för sista gången hoppas jag och nu borde fröken vara nöjd då hon fått ett antal årtal med bland alla fantastiska meningar som jag plitat ner.

Ha en skön dag/vecka i solen - själv njuter jag av sol, zumba och att få baravara

söndag 29 maj 2011

Grattis till alla fina mammor


Hoppas alla fina mammor blir firad idag. Själv valde min mamma missbruket före sina barn, så jag har ingen mamma att fira. Men jag funderar ofta hur hon och far känner sig idag, då ingen hör av sig till dem. Emellanåt tror jag att de är lyckliga, men sen tänker jag till och kommer på att de säkert oxå känner sorg en sån här dag, fast de dövar den med sina missbruk så slipper de känna. Detta är tredje året som jag firar morsdag utan min mamma, så jag har "vant" mig, om man nu kan göra det. :(

MEN

Min älskade svärmor är här och jag ska ge henne det jag har, kärlek, garn och några glada skratt. Vi har aldrig varit med henne under morsdag (det skiljer 70 mil mellan oss) så jag känner tacksamhet över att hennes besök sammanfaller med morsdag.

Ha en underbar dag alla mammor och barn som ska njuta av varandra idag - själv ska jag njuta av min dag tillsammans med min familj


lördag 28 maj 2011

Mycket att fira idag







Jag har varit nykter i 5 år - Tacksamheten flödar för alla de dagar som jag fått vara nykter och kunna njuta av livet som jag är värd att göra.

Syrran fyller år

OCH

Nästan det bästa av allt: Min älskade syster kom in på behandlingspedagog utbildningen som hon drömt om i över två år.

Grattis till oss idag


Hoppas ni alla får en fin lördag - själv ska jag njuta av all lycka jag känner inom mig just idag.





torsdag 26 maj 2011

Min kursbok



Någon annan som läst den? Tankar och kommentarer är varmt välkomna

Ha en fortsatt underbar morgon - själv ska jag läsa om litteraturen i mediasamhället

Home sweet home

Japp, då är jag hemma i verkligheten igen. På gott och ont. Skriver inga detaljer, men ni vet säkert hur det kan bli när hushållerskan försvinner några dagar ;)

Men, idag ska jag inte agera hushållerska(inte idag heller), idag ska jag fortsätta att ta hand om mig själv. Jag ska till frissan i några timmar och göra slingor. Och, det tar tid för frissan att få till det med allt mitt hår.

Terminen är snart slut och så det är väl på tiden att jag ser till att få så många poäng registrerade som möjligt nu innan sommaren. Det ska införas en lärarlegitimation nu och om man ska kunna få den i dagsläget ska alla poäng vara klara innan den 30 juni, så den legitimationen får jag snällt vänta med ett tag. Jag tänker faktiskt inte lägga många tankar på den heller, för efter den 10 juni ska all fokus vara på boken. Nu ska jag lära känna karaktärerna igen riktigt på djupet och det ska bli spännande att se vad de kommer att hitta på.

Ha en skön dag alla - hoppas solen skiner på er, det gör vår lilla morgonsol.



söndag 22 maj 2011

Grattis till mig och maken

Det är sju år sedan vi gifte oss idag. En fin dag för oss då vi smög iväg och gifte oss, tillsammans med våra fyra barn och våra närmsta kompisar. Tolv år har vi varit tillsammans och det är som det alltid är i förhållande, upp och ner, men vi har inte gett upp. Som tur är. För nu är vi ett team, och vi har alla våra fyra barn boende hos oss. Så lyckan är total. Våra tonåringar är som alla andra tonåringar, tro inget annat, ;) men jag älskar att vara deras mamma och ha dem omkring mig, med eller utan deras problem ( som är värst i hela världen när de dyker upp). Känner ni igen det?





När maken kom in i mitt liv kände jag direkt att detta var Mannen i mitt liv. Så känner jag fortfarande och jag är så lycklig över alla år som jag fått ha med honom och att vi klarat mina sjukdomar m.m tillsammans PLUS att vi växt ihop till ett fantastiskt team, som jag alltid önskat få göra med en man. OCH äntligen fick jag göra det med Mr Right.








Det var hyllningen till min älskade make - nu till mina latardagar. Frukosten står på bordet när jag kommer upp. Lunch och middag lagas så det passar min matplan. Resten av tiden virkar vi och pratar om allt som vi kan lösa tillsammans. Det som vi borde löst för 15 år sedan ;) och hur vi ska se till att framtiden blir så bra som möjligt ;)

Leva Här Och Nu?? Njaa, inte riktigt, men vi har det underbart under våra samtal, inget ältande, bara sunt diskuterande, svärmor och svärdotter emellan.

Med andra ord


Jag samlar kraft tillsammans med min svärmor, våra garner och underbara rundor med hundarna i det lilla brukssamhället Söderfors.

Ha en underbar söndag alla kära vänner - njut och lev här och nu, det gör jag så gott jag kan

lördag 21 maj 2011

Flera dagar att vara lat på

Nu är jag hos min svärmor utanför Gävle. Jag körde hit igår tillsammans med mina hundar. Jag ska skriva, virka och bara lata mig dessa dagar. Från början var tanken att jag skulle köra hit och skriva på uppsatsen flera timmar varje dag och ha det lungt omkring mig, men eftersom hälsan säger nej till uppsatsskrivandet blir det enbart baravaradagar här nu. Frukosten serverades direkt när jag kom upp. Tevattnet var kokt och jag kunde sätta mig direkt och njuta av min första goa kopp te.

Dessa dagarna med baravaratid är något som jag behöver och förmodligen alla ni andra oxå. :) Jag hoppas att ni kan ge er själva det, för det är ni värda. Passa på nu när solen är framme och fåglarna kvittrar så fint.

Jag önskar er alla en fin lördag - fåglarna förgyller min morgon med sitt kvitter utanför fönstret, så det kommer nog att blir en fin dag för oss här.

onsdag 18 maj 2011

Frukost i magen och nya skor.


Mina nya dansskor finns nu här hemma och väntar på att få användas. Jag hämtade dem på posten nyss. Jag har provat dem i en skoaffär inne i stan, så jag vet hur de sitter på min lilla(stora) fot.

Jag tog en arbetsrunda kl halv sju o morse så nu efter frukost är det dags för lite baravara tid. Lite te, lite mys med hundarna och lite nöjdhetskänslor över mina nya skor och dagen kommer att bli alldeles underbar tror jag.

Ha en skön dag alla- hoppas solen skiner på er - det gör den hos mig, just nu i alla fall

måndag 16 maj 2011

"Lite" bloggtorka

Jag har inte känt att jag har haft något att förmedla här under några dagar. Ibland blir bara allt skrivande för mycket och då får det minsann pausa lite. Jag har justerat min medicin oxå och då trillar jag ner lite i måendet innan jag mår bättre igen. Men de dåliga dagarna borde vara över snart och då kommer inspiration och glädjen att skriva tillbaka, det är jag övertygad om.

Jag har fått tillbaka kommentarer från läraren angående min inledning på boken. Det var positivt och otroligt många bra tankar om hur jag ska gå vidare. Denna kurs som jag läst denna termin har hjälpt mig i mitt bokprojekt oerhört mycket. Det ska bli roligt, spännande och alldeles underbart att fortsätta att skriva på boken nu i sommar.

Jag hoppas ni alla får en fin måndag idag - här där jag sitter nu, skiner morgonsolen in genom fönstret på mig så det lär bli en fin utomhusjobbardag för mig.


torsdag 12 maj 2011

Skriva på boken - heltid??

Läkaren sa till mig igår att det var dags för mig att börja ta hand om mig själv nu. Betyder det att jag kan släppa allt och skriva på boken heltid?

Ha en skön dag alla kära vänner - själv ska jag ta hand om mig, bara mig ;)


måndag 9 maj 2011

Mvg-dikt av skrivande dotter nummer 2

Det hände om och om igen,

varje gång intalade

jag mig själv,

att det inte skulle hända igen.

Men det gjorde det,

ändå.

Jag fick leva i det tysta,

sa ingenting.

för om jag skulle sagt något,

skulle det bli värre.

tusen gånger värre.

så jag förblev tyst.

Tog emot alla hårda ord,

precis som om jag förtjänade det.

Till slut bröt jag kontakten.

Och nu,

är jag osynlig för dem,

men jag är stark

tusen gånger starkare.


Det är så härligt att mina döttrar oxå älskar att skriva och vågar uttrycka sig med ordens kraft

fredag 6 maj 2011

Allt ordnar sig.

det gör ju det. fast det inte blir som jag önskat att det skulle bli.

MEN

nu i helgen är det dags att fixa till min inledning på boken. Den ska skickas in till lärarna innan måndag kl 8. Min dator är hos doktorn och som alltid när den är där får jag "lite" lätt ångest över alla mina kära ägodelar i den. Men som sagt, allt ordnar sig.

Ha en skön fredag - själv ska jag göra det jag själv har bestämt och det är inte särskilt mycket + njuta av solen och värmen.


tisdag 3 maj 2011

En annan Cattis idag

Gårdagen var seg, depp och allmänt jobbig.

Timmarna i Malmö innan loppet igår fick vi tillbringa i bilen för det regnade och haglade så vi visste inte om vi ville springa. Vi satt i bilen och kollade in de som åt råa korvar innan loppet, de som hade tjocka kedjor runt halsen och de som hade fina joggingkläder. Allt kommenterades av oss som visste allt om allt. Till slut så beslutade att vi går ner och kollar när det ska starta, så ser vi hur mycket det regnar då. Sagt och gjort. Vi tog ner till startområdet och in bland kvinnorna - hamnade där starten gick och när loppet drog igång hade det slutat regna. Mina ben var lätta och jag pressade mig mer än jag tidigare gjort. Den ena kilomterertiden efter den andra vara bara så himla bra. Jag sprang mitt bästa lopp ever och kom i mål på 25.55. Lyckan var total och är så än idag.

Så med dessa tankar att jag är så himla glad och stolt över detta så fortsätter jag att plugga, blogga och skriva på boken och jag hoppas att de lätta fina känslor jag har inom mig just nu kan få fortsätta finnas här med mig en dag i taget.




Ha en skön tisdag - själv ska jag bara njuta över min prestation som lyfte hela mig.




måndag 2 maj 2011

Rätt nere

och allt är jobbigt. Jag jobbar på att fixa till de friska tankarna samt att få vardagen att fungera, men det går så långsamt.

Samtidigt som allt är jobbigt så fick datorn åka till doktorn för en liten undersökning, men sen ville den inte som doktorn ville så nu vet jag inte när den kommer hem igen, bara inte allt försvinner på den, då då då vet jag inte vad jag gör.






Ha en härlig måndag och vecka - jag ska göra så gott jag kan