VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


måndag 30 november 2009

Blev ingen sömn idag

för jag kör med utröttningsmetoden. Jag ska hålla mig vaken hela dagen och sedan sova gott(hoppas jag) i natt. Jag och maken ska ner till Österlen till kompisar för att äta och ta hem en gris till frysen. Det blir nog svårt för mig att hålla mig vaken i bilen, men jag måste för min sömns skull. Jag längtar verkligen tills min praktik är slut och då jag har lämnat in nästa tenta. Jag funderar på att maila min handledare och be att få lämna in den v 51 istället för v. 50.

Vi ska åka till Gävle en vecka över julen och det ska bli så skönt att inte vara hemma och inte ha någon tenta som måste skrivas på. Det är bara några dagar dit;)

Ha en härlig kväll

Ingen John Blund


hos mig. Klockan är snart 6 och jag har varit vaken sedan halv 4.Jag är mycket trött nu och skulle säkert somna om jag lade mig nu, men jag ska till min praktik och ha en engelska lektion. Efter den ska jag jobba lite MEN sen blir det sängen och lite sömn. Jag orkar inte skriva mer just nu, så det blir en uppdatering i eftermiddag(hoppas jag).

Ha en härlig sista november

Cattis

söndag 29 november 2009

Utmaning 332 - gå i ide


Tänk om jag hade haft ett ide i krypa in i och sova så länge jag själv vill. Hade det varit vad jag behöver? Det får jag aldrig reda på eftersom jag tyvärr inte har ett krypin som det står stanna så länge du vill utanpå. Jag vet inte om det hade löst alla mina bekymmer, troligtvis inte. Det är bättre att leva en dag i taget och ta vara på de stunderna som finns för mig att vila på. Självklart önskar jag mer tid till att vila, men jag har bara 14 dagar kvar av min praktik och sedan är jag ledig från den. Jag är kvinna och kan tyvärr inte bara gå i ide och tro att allting ska fungera, för här i mitt hem gör det inte det om jag försvinnet. Det har jag varit med och skapat själv såklart eftersom jag varit hemma i så många år, men jag känner oxå att eftersom jag varit sjuk har jag lärt mina barn mycket här hemma och ber jag dem snällt hjälper de mig alltid.

Så hur gärna jag än skulle vilja kunna gå i ide passar det nog inte mig. Jag stannar hos min familj och ber dem om hjälp i stället för att lägga mig och sova.

Första advent


Jag sitter här i köket i tystnaden med mitt första adventsljus tänt. Det är mysigt att äntligen advent är här, för då vet jag att det snart är jullov och det behöver jag så väl.
Jag har inte hemmet städat, men det glänser till på vissa platser. Eftersom vår renovering inte heller är klar är det svårt att få det fint. MEN jag hoppas att nästa jul är renoveringen klar och att jag då orkar göra mer, men det är en önskan. Nu är det som det är med orken och då är det till att acceptera det för oss alla. Jag har planerat in en ny städdag för tonåringarna nästa lördag så vi kommer lite närmare ett rent och fint hus. De vet inte om det än, men de blir säkert väldigt tacksamma för att få vara en del av städningen.

Idag är det hopptävling i ridklubben som jag red i innan och jag sitter med i tävlingssektionen så jag ska dit ett par timmar idag. Jag brukar aldrig stanna så länge för jag jobbar oxå på söndagar. Idag blir det roligt att jobba, för jag ska klistra upp MQs reklam inför julen. Jag byter afficher på de stora reklampelarna som finns ute på stan och idag är det Niclas Wahlgren och Laila Bagge som ska upp och bilderna är så snygga på dem. Då är det riktigt roligt att sätta upp afficherna. Kolla in dem så får vi se om ni håller med mig. De ska upp idag eller i morgon.

Ha en härlig första advent idag,

Cattis

lördag 28 november 2009

Dukarna är manglade


och jag är lite piggare idag. Det är alltid lika jobbigt med de där tunga jobbiga dagarna för jag vet aldrig om de varar en dag eller fler. Så är ju livet och jag vet att jag ska leva i nuet och en dag i taget. Det är inte alltid så lätt och framför allt inte de jobbiga och tunga dagarna.

Ser ni så pigg och glad städtanten är på bilden. Så glad är aldrig jag när jag ska städa, men vi får se idag vad jag kan åstadkomma. Jag kan väl gå ett varv med dammsugaren i alla fall. Damma ett bord och ta fram advensttakarna. Vi har bytt fönster i huset och inga fönsterbänkar är på plats i de fönstren så vi har bara två fönster som jag kan sätta upp ljusstakarna i. Det ska jag nog orka idag.

Ikväll kommer mosters två älsklingar för deras mamma och pappa ska på fest så de ska sova här. Det blir en lugn och härlig kväll med dem och tidig sänggång tillsammans med dem.

Ha en härlig lördag och städa lugnt.

Cattis

fredag 27 november 2009

Inga manglade dukar än


men min fantastiskt fina julfamilj är klar. Den gör mig jätteglad så jag är nöjd att den blivit klar idag. Äntligen lite glädje. Mönstret har jag hittat hos Cissi.
När jag nu haft denna dagen med virkningen känner jag verkligen för att gå ner och mangla mina dukar.

Ha en härlig fredagskväll, det ska jag ha

Cattis

Hemma idag med.


Jag vill så mycket, men orkar ingenting. Jag vill putsa mina nya fönster men det finns ingen kraft till det. Jag vill få fint i mitt hem, men jag vet att det blir advent även om jag inte har städat i varenda vrå. Jag önskar att jag haft något som dragit upp mig och hjälpt mig med detta för då hade det nog gått lättare för mig, men jag känner mig rätt ensam om denna önskan att få fint i huset och det är rätt(mycket) tråkigt.

Jag hoppas att jag orkar lite när mörkret försvinner och när jag har ätit frukost, men annars kommer kraften kanske senare idag. Jag väntar och ser vad dagen har med sig till mig idag. Jag har bara en liten tur med bilen som jag måste göra under förmiddagen och sedan ska jag vara hemma resten av dagen och kanske, kanske det blir lite mer gjort än att sitta och virka pepparkakshus i soffan.

Jag känner lite glädje inombords när jag skriver inlägget och lägger in lite julbilder inför advent och det är positivt. Det kommer en uppdatering senare idag om vad kraften användes till idag. Jag hoppas det inlägget innehåller lite bilder på nymanglade dukar m.m Vi får se.


Ha en härlig fredag

Cattis

torsdag 26 november 2009

Varit mer vaken än sovit i natt

Det blev resultatet av att jag sov igår på dagen. Det är så tråkigt att inte kunna sova ordentligt. Idag ska jag inte vila på dagen och se till att sova i natt. Jag blev hemskickad igår från min praktik för att jag sa att jag var trött. Min handledare vill inte att jag ska bli alltför trött så hon sa att jag kunde vara hemma på fredag med om jag kände att tröttheten inte ger med sig. Hon tar verkligen hänsyn till min bakgrund och jag är så glad för det.

Idag blir det därför en vilodag hemma med mycket tid i soffan och även det jag känner för att ta fram inför första advent.

Det sista utvecklingssamtalet ska oxå lyssnas på idag. 15-åringen ska få sin dom inför hennes sökning till gymnasiet. Hon är en duktig tjej så jag är inte orolig det minsta för det. Nu ska den elaka styvmodern väcka sonen som inte klarar av att väcka sig själv(precis som sin pappa).

Ha en härlig dag

Cattis

onsdag 25 november 2009

Broloppet - here I come


Då är jag anmäld. 12 juni 2010 springer jag och 30000 andra broloppet och det när tioårsjubileum. Jag har aldrig sprungit mer än en mil och detta är två, men vad häftigt att få springa två mil över Öresundsbron tillsammans med så många andra.

Nytt favoritte


Jag har skrivit några gånger om mitt favoritte rabarber-grädde. När jag köpte det sist, hittade jag ett nytt favoritte. Smultron-grädde. Det är så gott att rabarber-grädde får se upp lite här nu faktiskt.

Jag har fått besök av tröttheten


Nu har den kommit och jag ska ändå vara tacksam för att den dröjde så länge med att komma tilbaka. För när denna vecka är gjord har jag bara två veckor kvar på min praktik, men just nu skulle jag bara vilja ligga på soffan och vara. Jag vet att jag inte har full kraft i mig och jag kanske aldrig får det heller efter min utbrändhet, men det är lika jobbigt varje gång jag känner att jag inte orkar det jag vill göra.

Jag ska praktisera idag och jogga klockan 17.30 med friskis och svettis. MEN därefter blir det soffan tills John Blund kommer. I morgon blir det en dag som igår, ingenting är inplanerat och jag tar tag i de saker som jag måste ta tag i.

Skillnaden idag jämfört med för några år sedan när jag var utmattad är att jag inte är arg när jag är trött. Jag har fortfarande tålamod och kärlek till mina barn fast jag är trött. Jag kan vara ärlig och säga att jag är trött och inte så trevlig och då accepterar de det.

Jag går här och väntar på nytt besked om min tenta för den ska jag arbeta med en gång till innan betyget sätts, sedan är det dags för en tenta till som ska skrivas. Det gäller verkligen för mig att ta det lugnt och ta vara på tiden att vila och inte stressa upp mig. Det brukar gå rätt bra, om jag jämför med hur jag var tidigare. Det är jag oerhört tacksam för måste jag säga.

De två veckorna som återstår av min praktik kommer att bli oerhört jobbiga för jag har mycket bredvid skolan som ska göras. Det är mycket jobb info julen, tenta som ska skrivas och så vill jag ha det lite julfint här hemma. Men en dag i taget och en sag i sönder går det med, det är jag övertygad om.

Cattis

tisdag 24 november 2009

Solen skiner

faktist lite, lite hos mig just nu. Man ska vara glad för det lilla eller?

Jag njuter av min dag och ska snart ut på en cykeltur med hundarna igen innan jag måste plugga lite till.

Cattis

Tisdag=ledig dag

Om man nu kan kalla sig ledig när man är student. Jag har inget inbokat idag, bara ett Willysbesök under förmiddagen. Dagen ska vara till mig coh mnina studier, lite tvätt och cykelturer med hundarna.

Gårdagen var fantastiskt trevlig, men föreläsningen med Agneta Sjödin var inte så fantastisk som vi trodde den skulle vara. Den varade bara en timme och det var hon som bara sa "Nej, nu är timmen slut och ni vill väl hem" och så slutade hon. Det belve inget djup i föreläsningen tyckte jag för hon berättade om sin pilgrimsvandring, vilket var mycket intressant, men när hon läst om känslor i boken så påpekade hon att det var en roman. Alltså behövde det inte vara så hon upplevt sin vandring. Hon hade tre böcker att berätta om och gav den om pilgrimsvandring längst tid och den sista fick 5 minuter innan hon sa att timmen var slut. Vi kände att det var inget riktigt engagemang hos henne och det var tråkigt för oss som lyssnade. Men vi var tre tjejer som var iväg och vi hade en trevlig dag tillsammans.

I dag är det en månad till julafton och det kommer säkert till att gå fort dit. Det är tråkigt att vi inte fått renoveringen klar här så att jag hade kunnat få pynta och göra det fint tillsammans med flickorna, men det får vänta tills nästa jul. Det är bara att acceptera att det är såhär vårt hus är just nu och vara glad för det vi gjort även om vi inte är klara.

Ha en härlig dag idag.

Cattis

måndag 23 november 2009

Första inlägget skrivet från nya datorn

Igår samlade min underbare styvson ihop programmen i datorn och fixade till så att den har de programmen jag vill och behöver ha. Det är lite konstigt att skriva, men det lär jag mig efter hand.

Denna datorn är min bara min och det ska bli skönt att slippa dela den med de andra.

Igår kom min besöksräknare över 19 000. Det är rätt häftigt. Snart 20 000. Kanske jag orkar med lite roligare saker än ett långt inlägg som jag gjorde när bloggen fyllde ett år.

Idag ska jag hålla i min engelska lektion med sexorna innan jag ska till frissan. Efter det blir det snabbt hem till syrran, in i hennes bil och fullfart mot Karlshamn där vi ska luncha innan vi ska på en föreläsning med Agneta Sjödin. Jag har ju bott tio år i Karlshamn så det är alltid trevligt att komma tillbaka dit emellanåt. Vi var där i somras på Östersjöfestvalen och nu föreläsning. Då går jag och hälsar på damen som äger Husqvarna butiken på Ronnebygatan för där bodde jag mer eller mindre när barnen var små och jag gick på sykurs. Sedan lunchar vi alltid på favoritresaurangen Terrasen på samma gata. Det ska bli jättemysigt att åka iväg tre tjejer i eftermiddag i några timmar.

Good Week Comments

Spicecomments.com - Good Week Comments



Det börjar närma sig att denna praktikperiod är slut och jag kan bara säga om dessa veckor som jag tillbringat i en 5-6. WOW!! Det har varit fantastiskt. Jag har lärt mig så mycket och funderar allvarligt på att jobba hos eleverna som är i denna ålder. Denna tid är oxå mysig att göra sin praktik på, för på fredag ska vi promenera till kyrkan för att tända det första adventsljuset. Det ska bli väldigt mysigt. OM två veckor är det sedan Lucia och det ska jag oxå få vara med på innan jag slutar. Kan det vara bättre?

Ha en skön dag
Cattis

söndag 22 november 2009

Härliga söndag- idag ska jag städa

Låter det konstigt? Det beror på att jag städar inte så ofta så nu känner jag verkligen för det. Jag har bokat de två barnen som är hemma mellan 11-16 då ska vi städa tillsammans. Det ska bli spännande att se hur länge min energi eller deras varar. Jag hoppas innerligt att den varar några timmar i alla fall.

Jag var på tjejfest igår och det var fantastiskt roligt att få sitta fem tjejer och prata och skratta. Det enda som vi inte var överrens om var om man ska vaccinera sig eller inte. De andra fyra hade gjort det och jag ska inte, så det blev lite höga röster där ett tag. Eftersom min hjärna är så trött är jag dålig på att argumentera för det jag tycker så det blev lite jobbigt för mig, men jag tycker att alla ska få göra som man själv vill och sedan för man acceptera det.


Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments



Nu är det dags för frukost innan mitt utomhusarbete. Jag hinner med det innan ungdomarna vaknar 10. De ska vara redo med skurhinken 11 har jag informerat dem om.
Det återstår att se om de är det
Cattis

lördag 21 november 2009

Fejkblogg

I torsdags skrev jag om en tjej som blev arg på mig för att ja använde mig av mina sjukvårdskunskaper angående hennes påstådda sjukdom och operationer. Hon är givetvis inte värd min energi, det vet jag, och därför kan jag inte riktigt förklara varför jag inte kan släppa henne. Jag kanske kan det efter jag spottat ur mig det här. Jag tänker inte lämna ut namn eller det namn på bloggen har för jag är inte sån, men jag måste bara berätta vad som hände igår.

Jag läste hennes senaste inlägg som hon skrivit efter den påstådda transplantationen. Jag kunde inte låta bli att kommentera det, inte elakt eller dumt utan precis som jag gjorde någon dag innan. Jag skrev hur det fungerar i det verkliga livet på en intensivvårdsavdelning och en transplantationsavdelning. Jag har varit på Sahlgrenska i Göteborg så jag vet hur patienterna mår efter en operation. Jag skrev att ville hon bli av med mig fick hon byta lösenord på bloggen. Det tog 30 minuter sedan var det bytt. Klockan halv sju en morgon från en som påstår att hon fått två nya lungor transplanterade dygnet innan. Trovärdigt?? Inte för mig.

Jag hoppas att jag kan släppa detta nu för som jag skrev min energi behöver jag till annat än att kolla fejkbloggar, eller hur??

Cattis

Tjejfest på g


Idag ska vi tjejer sätta igång och förgylla vår vardag med tjejträffar varannan månad. Vi börjar idag med tjejfest kl 17. Frågan är ju då

Vad ska jag ha på mig?

De högklackade kan jag inte ha, för jag äger inga. Den lilla svarta går inte för då fryser jag. Alla mina andra kläder här hemma ligger i tvätten så detta är alltså inget jag kan bestämma just nu, mer än att det blir ingen liten svart. Det får bli en senare fråga när jag har fördelat mina sysslor idag. Kanske jag tvättar eller bara stryker den nya skjortan från Marks & Spencer från London.

Vi var och köpte en dator till mig igår, och en ny liten rosa mus. Maken ska till skogen idag med bössan så det återstår att se när han kan hjälpa mig att få igång den. Jag vill inte beblanda mig med installationer osv, för jag upplever inte mig som kunnig på det planet.

Jag hoppas ni andra får en bra lördag idag, själv ska jag ut på en joggingrunda i skogen med den stora hunden och jag riktigt längtar dit. Det har inte blivit någon träning denna vecka och det talar kroppen om för mig just nu att det vill den ha.


Good Day Comments

Spicecomments.com - Good Day Comments



Cattis

fredag 20 november 2009

Härligt med fredag

och några dagar som jag kan vara hemma. Hela dagar i hemmet är det inte tal om, men inte några praktikdagar i skolen eller tunga arbeten har jag framför mig i alla fall. När denna dag har gått har jag tre veckor kvar av min praktik och sedan dröjer det till nästa höst innan jag ska ut i skolans värld igen. Dessatre veckorna som jag har kvar kommer att bli mysiga för det närmar sig jul med advent, kyrkbesök och julpyssel, så jag tror att det kommer att bli jätteroligt.

Jag kom på att det var en del saker som ska hände de närmaste dagarna och då är det bra om jag kan bena upp dem lite, med en dag i taget och en sak i taget. Det är roiga saker, men det blir jobbigt när alla saker händer under flera dagar efter varandra. Ikväll ska jag passa mina syskonbarn och i morgonkväll är det tjejfest på gång. Vi är ett litet gäng tjejer som ska köra igång lite träffar varannan månad har vi bestämt. Det ska bli oerhört roligt att få till dessa träffarna. Det är min bästaste vän och hennes syster som börjat och sedan ska vi turas om och träffas hos varandra efter i morgon.

Det blev inget datorköp igår, men idag ska jag och maken köpa en ny laptop till mig och jag hittade en igår som duger till den blivande författaren. Jag behöver ingen dyr värstingdator, jag laddar inte ner musik eller spelar spel. jag bara skriver och surfar. Ja, vi får se vad det blir för en.



Friday Comments

Spicecomments.com - Friday Comments



Cattis

Utmaning 324 - om att fly

-Måste du alltid bli så tyst när vi verkligen behöver prata viktiga saker, du pratar ju så mycket annars? Orden kom från Magnus och Lena tog ett steg tillbaka när han sa dem.
-Vaddå jag pratar väl?
-Nej, det gör du inte, fräste Magnus. Du blir tyst och sätter upp en mur som jag inte kan komma igenom.
-Jaha, då är det väl så, sa Lena och gick ut från rummet.
-Ska du gå nu? Fattar du inte att vi behöver prata?
-Jag behöver det inte, sa Lena medan hon tog sin jacka och gick ut från huset. När hon kom ut på trappan tog hon ett djupt andetag, vände ansiktet mot himlen och log.Det här var vad hon gillade, tystnaden, ensamheten och ingen som tvingade henne att prata, tänkte hon. Hon gick upp i skogen och gick en lång runda innan hon gick hem igen. När hon kom hem satt Magnus i soffan och hon hann inte ta av sig jackan förrän han skrek innifrån vardagsrummet:
-Är problemen lösta nu? Hjälper det dig att fly från dem? Lena svarade inte, hon vände och gick ut igen.

torsdag 19 november 2009

Det blåste igår


och jag hittade en studsmatta på min baksida.
Staketet är 170cm högt så den har flugit bra. Det är alltså grannens studsmatta som ligger söndertrasad i vår trädgård. Det är synd om dem för de har småbarn som har haft så roligt där under lång tid.
Jag var övertygad om att det var vår, men jag gick ut i trädgården stod vår där den stod igår kväll.

Det var en liten stormrapport från Skåneland. Blåste det hos er?


Cattis

Härligt att vara ledig idag

och veta att jag ska köpa en ny dator till mig själv. Jag mår faktiskt bra nu. Jag skriver faktiskt för det brukar vara så tungt inombords när det är grått ute, men än så länge är det lätta känslor jag bär med mig. Jag är mycket glad för varje dag jag får med dessa känslor.

Jag har en härlig dag framför mig med lite småsaker som jag ska göra idag när jag är ledig. Ingenting känns jobbigt så jag hoppas att denna känslan är med mig hela dagen fast jag varit vaken sen 4.

Något roligt har hänt. En bloggare är lite arg på mig. Jag är inte en person som snackar skit eller skriver negativt om andra människor så därför tycker jag att det är lite roligt. En låst blogg som skrivs av en sjuk tjej blev arg på mig för att jag använde mig av mina intensivvårdskunsaper om hennes tillstånd. Hon gillade inte alls att jag skrev en uppmuntrande kommentar om att jag upplevde henne som pigg för en så stor operation som hon har gjort. Jag läste det med ett leende för jag tar det inte åt mig. Jag skrev min kommentar i välmening och för att få henne glad att jag upplevde henne som pigg, men tyvärr, hon tog det inte på det viset. Men det kan jag inte göra något åt så jag önskar henne all lycka med allting här istället.

Det kan nog bli några inlägg här idag när jag går här hemma och tänker.... man vet aldrig

Ha en go dag alla ni därute.

Cattis

onsdag 18 november 2009

Återblickar - Bloggen 1 år


Jag läste igenom några inlägg i morse när jag satt här och firade för mig själv. Det har varit otroligt mycket trötthet i denna blogg. Inte så konstigt eftersom jag varit utbränd, men inte alltid så upplyftande kanske för er läsare.

Upplyftande har såklart varit alla som jag lärt känna här inne i cyberrymden. Vi hörs inte av som de vanliga kompisarna utan vi skrivs. När jag sedan får träffa vissa in real life blir livet mycket mer givande för mig. Åsa har jag både hittat genom bloggandet och sedan vidare till facebook. Hon är en oerhört stor inspirationskälla eftersom hon fått sin bok publicerad. Henne fick jag äran att träffa under bokmässan i Göteborg. Chrissie hittade jag genom en annan bloggare och nu följer vi varandras bloggar. Hon har låst sin och jag har fått äran att läsa den. Vi har oxå träffats in real life så det är häftigt oxå såklart. Jag följer många bloggar och jag har fått otroligt många kommentarer från er alla. Jag gillar dem verkligen och vill att ni fortsätter göra avstamp här hos mig när ni varit här. Jag kan inte namnge alla som jag hittat och inspirerats av här i bloggvärlden men jag tackar er alla som finns därute. Ni vet vilka ni är eftersom vi läser varandras bloggar. Eller hur?

Hur började det då? Jo, bloggandet började med att jag skulle skriva hur det gick med med bokskrivandet. Eftersom Ann startade upp skrivpuffbloggen med utmaningar varje dag blev det mer än en uppdatering kring min bok. Det blev en massa utmaningar oxå. Utmaningarna kom att handla om mina föräldrar, min problematik kring mitt liv som präglats av att ha vuxit upp med en massa alkoholister kring mig plus en massa andra fiktiva berättelser. Jag har en mamma som inte vill träffa mig och det är en stor sorg i hjärtat såklart. Men många gånger får jag ut min sorg genom att skriva så jag är faktiskt inte så särskilt olycklig. Tvärtom, jag är lyckligar än jag någonsin trodde var möjligt att vara. Hade jag varit olycklig hade jag återupptagit kontakten med mina föräldrar men faktum kvarstår att jag mår bäst utan dem och spriten.

Bokskrivandet har såklart varit det viktigaste och genom skrivarkurserna i London har jag fått ihop nästan all text till boken. Några scener till har jag kvar sedan ska jag göra en tidslinje och försöka få ihop texten till ett manus.

Jag får mail från andra som vill skriva böcker och jag svarar alltid alla och ber dem fråga så mycket som de vill för jag vill verkligen stötta andra genom min blogg och mitt skrivande. Jag tycker att det är fantastiskt att inspirera andra lika mycket som ni därute inpirerar mig och mitt skrivande.

Sedan hittade jag Sandra, eller var det Sandra som hittade mig? I alla fall vi började virka då tyckte jag att det blev för många saker inblandade i min skrivablogg så jag startade en virkblogg med, där jag visar mina figurer som jag virkar när jag inte pluggar, skriver på boken eller jobbar. Sandra pluggar oxå så vi försöker träffas en gång under loven för att prata "lite" och virka mycket.

Happy Birthday Comments

Spicecomments.com - Happy Birthday Comments


Kan det bli bättre än att ge mig själv en ny dator i present just i dagarna till bloggens ettårsdag? Nej, det är det inte. Vi har diskuterat mycket vem som ska få en ny dator. Barnen eller jag, men det är ju faktiskt så att mitt skrivande och mina studier är vikigare än tonåringarnas musik och msn, alltså är det jag som ska ha den nya datorn.

Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks Comments



Jag vill avsluta här med att precis som den fantastiska bilden säger Tack för allt, Tack för att ni gör det möjligt för mig att vilja fortsätta att blogga och skriva, för fastän jag skriver för mig själv finns det faktiskt inget roligare än om ni där ute oxå gillar det.

Cattis

GRATTIS BLOGGEN


Den fyller ett år idag och det känns lite magiskt. Nästan 19000 besökare och över 600 inlägg har det blivit. Det känns faktiskt stort för mig. Många underbara kommentarer från er alla som läser och har läst mina inlägg har jag fått till både inläggen och mina utmaningar. Mina utmaningarsom kommer från skrivpuff.
Jag har planerat ett litet inlägg m d tillbaka blickar och vad bloggen her gett mig detta år, men eftersom jag är så fokuserad på min engelskalektion kl 8 där min handledare från högskolan ska komma och syna mig gör jag det i eftermiddag när jag är lite mer avslappnad. Det blir då lättare att få med det jag planerat.



Vissa firar årsdagar med tävlingar och annat, men jag har inte kraft till det utan mitt firande blir helt enkelt ett innehållsrikt inlägg om vad bloggen haft för sig under det året som gått. Hoppas det faller er i smaken när det kommer i eftermiddag. Nu ska jag kolla min planering införlektionen.

Ha en härlig onsdag

Cattis

tisdag 17 november 2009

En dag kvar

tills bloggen fyller ett år. Över 600 inlägg har det blivit sedan dess och över 18000 besökare. Det är en fantastisk resa jag har fått förmånen att göra sedan jag flyttade in i bloggvärlden. Tänk att det kunde ge mig så många cybervänner som jag aldrig träffat och kanske inte kommer heller,men som finns här och ger mig så mycket glädje i mitt liv.

Tack till alla som läser min blogg.
Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks Comments



Cattis

måndag 16 november 2009

Tentan är skickad

och det känns skönt. Det tråkiga är att läraren mailade oss i veckan och sa att han ville vi skulle jobba med den tills v 48 innan han sätter betygen. Alltså, ingen vila alls. För v. 50 ska nästa tenta vara inlämnad. Jag vill ha 14 dagar på mig att skriva en tenta, för då är det inte så särskilt stressigt utan jag kan jobba med den lite varje dag så blir den klar och hittentills godkänd. Än så länge har mina tentor blivit godkända, men det är inget jag tror på förhand tyvärr. Jag tror aldrig att jag skriver tillräckligt bra för ett godkänt. Jag känner inte mig särkilt vetenskaplig att jag fattar teorier och kan diskutera kring dem. Men det kan jag tillräckligt i alla fall eftersom tentorna blir godkända. Tänk att det kan vara så svårt att tro på sig själv.

Idag ska jag till mina nior och göra en skrivövning och sedan har jag lite utomhusjobb. Därefter ska jag noggrant planera min onsdagslektion i engelska för då kommer min handledare och ska syna mig. Jag ska introducera kapitlet om kläder för dem. Jag ska ge dem läxa och få lektionen att flyta med en som synar mig. JAg ska verkligen jobba med den lektionen idag.

Monday Comments

Spicecomments.com - Monday Comments


Ha en härlig måndag

Cattis

söndag 15 november 2009

Utmaning 319 - under

Jag måste fortsätta på det personliga planet för jag har inget annat inom mig. Gårdagen med alanonvänner var ett under. Jag känner verkligen att det är ett under att jag hittat till alanon eftersom samhället har så många människor som har problem med spriten och runt omkring dessa finns minst 5 stycken som påverkas, är det ett under för oss som hittat ett bättre mående hos alanon.

Det är synd att inte fler hittar dit men vi gör alla en varsin resa i våra liv. Jag är fylld av tacksamhet för att jag hittade alanon för snart sju år sedan och jag vill inte tänka tanken hur jag skulle mått utan dessa möten. Jag vill inte tänka tanken hur min familj skulle mått om jag inte hittat dit.

Att få förmånen att tillbringa en hel dag med så mycket kärlek och värme var jag än vände mig i lokalen, det är ett under och det är fantastiskt för mig och för oss alla som var där.

Cattis

Snart fyller bloggen 1 år

På onsdag närmare bestämt är det ett år sedan jag startade denna blogg. Jag hade inte i min vildaste fantasti kunnat tro att det skulle vara så givande som det är. Det ger mig så mycket glädje att få skriva, få kommentarer och hitta till andra bloggar genom era kommentarer. Jag ska fundera ut hur det ska firas.

Min dag i går med underbara 12-stegsvänner var såklart helt fantastisk. Ett rum med så mycket kärlek och värme som det fanns i Malmö i går har jag inte varit med om tidigare. Vi gjorde en "countdown", vi räknade hur många år vi varit med i alanon och vi hamnade på över 220 år tillsammans. Vi åt en underbar buffé tillsammans innan det var lite sång från en kvinna som sjöng så fint. Jag fick sällskap i bilen hem och mår verkligen bra idag. Jag sov till 7.51. Ni som har följt denna blogg ett tag, vet att det har nog inte hänt tidigare så gissa om jag känner mig lycklig?

Idag ska det oxå vara en dag bara för mig, men inte lika rolig som igår för idag måste jag skriva på min tenta som ska skickas ikväll. Men jag ska hem till min bästa kompis för lite stöd i tentaprocessen så det blir ju kul. Eftermiddagen ska avslutas med ett danspasspå friskis och svettis, alltså ännu mera lycka.

Hoppas ni andra oxå får en bra dag idag.

Cattis

lördag 14 november 2009

Utmaning 318-något helt

Mitt liv är helt igen. Detta trasiga liv som gjorde att jag inte var lycklig. Det är helt igen. Fast jag inte har någon mamma eller pappa som vill vara i mitt liv är det helt. Jag har en fantastisk man och tre underbara barn som bor hemma plus killen som bor själv 70 mil härifrån. Alla är lika underbara.

Alla tillåter mig att göra det jag mår bra på, det som gör mig hel. Skriva, skriva och åter skriva. De tillåter mig att skriva fast jag borde göra mer här hemma. De tillåter mig att göra klart mina studier fast det gör mig till en trött och jobbig mamma och fru emellanåt, för de vet att det ger mig ett helt liv.

Jag kände inte att mitt liv blev helt förrän jag tog bort alkoholen från mitt liv. Jag är nykter och min omgivning är nykter. Tänk att det tog så lång tid för mig att förstå vad jag var tvungen att välja bort för att känna att mitt liv är helt.

Idag är jag fylld av tacksamhet för allting. Mitt liv, mina studier och mitt skrivande. Jag är hel.


Thanks Comments

Spicecomments.com - Thanks Comments


Tack min älskade familj för att ni gör mig hel
Cattis

Lördag och en dag för bara mig

Visserligen började den inte bra, för jag har legat vaken sedan 4.45 och lyssnat på vår gästs mobiltelefon som han snoozade om tills jag gick upp 7.10. Maken och han skulle ut i skogen och titta på djuren idag men vaknade inte av sig själva. När jag satte igång diskmaskinen nu på morgonen var där två vinglas. Hur klokt är det att dricka vin när man är slutkörd och ska upp tidigt? Det visade sig denna morgon att det inte var så klokt.

Men nu är jag ensam och karlarna på väg till skogen. Jag ska ut med hundarna, göra mig snygg och åka till Malmö idag. Först ska jag äta lunch med en mycket speciell kvinna. Den kvinna som jag hade som resesällskap från bokmässan i Göteborg i september. Den trevliga kvinna som gjorde att jag inte var så ledsen när helgen väl var slut. Våra timmar på tåget var helt underbart fantastiska. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Hon letade upp min mailadress när hon kom hem och jag letade efter det upp henne på facebook. Nu ska vi träffas igen och luncha. Jag älskar verkligen möte med människor och vad de ger.

Efter lunchen ska jag gå på ett 25-årsjubileum. Det är en al-anongrupp (anhöriga till alkoholister) som fyller 25 år. Detta 12-stegsprogram som fått mig att älska livet och att leva. Detta ska jag ge mig själv idag. Flera timmar av möte och andra anhöriga som vill tillfriskna från sitt medberoende. Dagen avslutas med en middag tillsammans och sedan kör jag hem igen. Detta känns mycket bra, fast den dåliga starten idag.

Cattis

fredag 13 november 2009

I'm back

Ja, då är jag tillbaka i skrivpuff värld igen. Det har inte blivit några utmaningar på 14 dagar tror jag. Lite tomt faktiskt för mig själv, men tankarna och krafterna räckte inte till dem under Londonveckan. Idag blev det en lätt utmaning för jag skrev en personlig berättelse.

Det är konstigt för så fort jag får ner några rader så känner jag mig tillfredsställd inombords.Det är så härligt med känslan jag får av att skriva. Det är säkert en sorts bearbetning när jag skriver om alkoholism oxå och därför mår jag bra efter min utmaning även om den var tragisk.

Friday Comments

Spicecomments.com - Friday Comments


Idag är det praktik som gäller och efter onsdagens lektioner där jag fick beröm av min handledare går det lätt att åka dit idag. Jag ska faktiskt ha ansvar för tre lektioner idag. Jag ska avsluta vår skrivövning, ha engelska lektion och presentera min Londonvecka i en powerpoint presentation. Jag är mycket nöjd med min powerpoint för det är så härligt att titta på mina bilder om och om igen.

Maken får besök av en kompis idag och de ska ut i skogen och titta på djuren ikväll.Förmodligen blir det en ensam kväll i soffan med mitt virke, men oj vad jag kan virka och zappa på tvn precis som jag vill. Jag hoppas att jag orkar det i alla fall.

Cattis

Utmaning 317 - fredagen den 13


Fredagen den 13 november 1987 dog min farbror i sviterna efter ett fall. I fallet skadades hans huvud så mycket att det gick inte att rädda hans liv. Att jag skriver om det som en utmaning är för att hans liv var som min pappas är just nu. Prioriteringen var hos min farbror, alkohol. Han var alltså full när han trillade. Han lämnade efter sig en fru två barn och två barnbarn och ett barnbarn var på väg. Jag var 18 år vid det tillfället och tyckte otroligt mycket om min farbror när han var nykter. Precis som det brukar vara med relationer till aloholister. Saknaden var enorm när han gått bort.

Jag tänker mycket på honom, precis som jag tänker på min pappa som oxå hamnat i den j-a sjukdomen där han inte kan välja bort spriten- Där han väljer den före mig. Jag tror säkert att han oxå är ledsen över situationen men att han inte klarar av att välja bort spriten. Men det hjälper inte mig i mitt liv just nu där jag befinner mig 40 år gammal utan en mamma eller pappa som finns för mig. Där fredagen den 13 november återigen påminner mig om hur livet kan förändras utan att vi varken vill det eller ber om denna förändring.

Cattis

torsdag 12 november 2009

Gillar inte när det är tungt


Därför sätter jag inte en bild som gör mig glad och varm om hjärtat för att det var så vackert på Oxford Street på lördagskvällen när vi gick där.

Cattis

Har så tråkigt

Jag är trött och har något så fruktansvärt ont i min mage ohc den har varit konstig i över två veckor. Jag försöker verkligen lista ut vad den inte gillar som jag stoppar i den.

Jackan jag väntar på har fortfarande inte kommit och det är rätt drygt att inte kunna lämna sitt hem. Tänk alla som har det så i vanliga fall.

Jag har gjort min powerpoint presentation tills i morgon och jobbat lite(5 min) med min tenta. Jag ska jobba med de andra två lektionerna som jag ska ha i morgon nu tänkte jag.

Tröttheten måste ha att göra med den intensiva veckan i London. Med utbrändhet i bagaget klarar jag inte hur mycket som helst. Då kommer tröttheten efteråt. Jag var otroligt trött i London med, men då var allting roligt. Det är det inte nu när det handlar om tvätt, hundpromenader tentor och arbete. Det var lättare att ta tåget till Victoria station i London än det är att gå ner i källaren och vika tvätt.

Men vem säger att det är min uppgift alltid? Behöver familjen strumpor eller byxor kan de leta lite i tvättstugan så hittar de nog dem till slut. För just nu orkar jag inte vika deras tvätt.

Ha en fortsatt härligt grå torsdag.

Cattis

En påtvingad dag hemma

Jag ska sitta här och vänta idag på en jacka till styvsonen. Det enda de kunde säga var att den kom mellan 9-18. Det var så de jobbade, utan telefonsamtal till kunden osv. De har redan varit här tre gånger och ringt på så nu får jag snällt hålla mig hemma idag.

Fast det är ganska bra för jag har mycket med skolan att göra faktiskt. I morgon ska jag ha tre lektioner med klassen. Jag ska göra klart vår skrivövning, en engelska lektion och så ska jag visa bilderna fårn London. Det betyder att jag ska göra en powerpoint presentation oxå idag.

Det är nog bäst att jag sätter igång nuuuuu ;)

Cattis

onsdag 11 november 2009

Föreläsning om min Lonondvecka

Det är vadjag ska göra på engalska lektionen idag. Det är egentligen meningen att jag ska hålla i lektionen, men jag har inga böcker hemma så jag har inte planerat in något för idag. Min handledare sa då att jag kunde berätta om min vecka för henne och eleverna. Det gör jag så gärna. "På engelska då" sa hon innan vi slutade prata i telefon. "Självklart" svarade jag. Hur mycket 12-åringarna förstår återstår att se.

Det är rätt svårt att få någonting gjort här hemma, men det gäller att inte pressa fram något heller. Jag gör lite varje dag så ska väl det bli bra så småningom. Jag är trött och har det svårt när jag har många saker som måste göras. Just nu ska jag få färdigt min tenta och skicka in den så kan jag släppa den sedan.

Ha en härlig onsdag

Cattis

tisdag 10 november 2009

Rutiner

Då är det dags att komma in i de vanliga rutinerna igen. Datortid med te på morgonen och efter det hundarna, studierna och tvätt. I den nämnda ordningen tror jag. Jag har en liten lapp om några ärenden som måste klaras av när jag ska till tandläkaren i eftermiddag. När jag har många ärenden på en lapp brukar jag inte orkar allting. Det återstår att se hur mycket jag klarar av idag.

Nu blir det en liten paus igen med boken eftersom jag har en tenta som ska till läraren plus min praktik som det är fem veckor kvar av. Sedan blir det de sista scenerna skrivna. Fast jag har mycket inom mig måste jag göra på detta viset för att inte bli stressad inombords. Det har jag varit tillräckligt.

Ha en skön tisdag

Hugs Comments

Spicecomments.com - Hugs Comments


Cattis

måndag 9 november 2009

Skrivarkursens kunskaper


Två skrivarkurser på sju månader har jag unnat mig och det är välinvesterade pengar känner jag. Det kom liksom på plats efter denna vecka. Slutrepliken är klar. Nya frågor som uppkommer på sista sidan som inspirerar mig till nästa bok jag ska skriva kom oxå den sista dagen.

Just nu har jag så mycket material till boken så det blir över, jag måste alltså plocka bort en del text när jag arbetar samman mina scener. Det coachingen gett mig denna vecka är vad det är som fattas för att det ska bli sådär bra som jag bara drömmer om att den ska bli. Då är det detaljerna och miljöskildringarna som jag måste få med i boken. Detta ska jag jobba med när det sista är skrivet. Det ska jag göra över jul när jag är klar med denna termins studier. Då ska jag bara väva in några scener till som ska med i slutet på boken. Sedan ska jag köpa en stor pappersrulle som jag ska fästa på någon vägg här i huset och så ska jag göra en tidslinje över bokens händelser på den. Vad familjen tycker om den nya väggen, det återstår att se.

När min text är klar kan det ta väldigt lång tid innan ett förlag nappar på den. När ett förlag nappat på den kan det ta upp till ett och ett halvt år innan den publiceras. Sen ska man få bokhandlarna att vilja ta in den. Sen ska den säljas.

ALLTSÅ en väldigt lång väg kvar fast jag skrivit 200 sidor.

Men livet är underbart av att bara få skriva så det fortsätter jag med tills boken blir publicerad.

Cattis

Min julklapp från jultidningarna


Nu har jag ju varit i London och visualiserat mitt framtida marathonlopp där. När jag kom hem från resan låg denan bok och väntade på mig. Kan inte var mer inspirerande inför mina drömmar om ett marathonlopp i London. Det blir jogging med friskis och svettis på onsdag igen.

Cattis

Hemma igen

Tack för alla fina kommentarer och uppmuntrande ord till mig för mitt bloggande och mina bilder från den gångna veckan. Nu är vi hemma igen och jag sitter på min vanliga plats. Jag är mycket trött eftersom jag somnade vid två. Resan hem gick bra men den blev lite dyr för först köpte jag ett fotspray som jag inte fick ta igenom säkerhetskontrollen för att den färgade pappret vid ett test de gjorde. - Några bortkastade pund. Sen när jag köpte biljett från Kastrup tryckte jag in min hemstad i automaten fast maken skulle hämta mig på ett annat ställe. - Någon hundralapp till SJ blev det där.

Men men, i det stora hela - vad gör 160 kronor mer eller mindre när hela veckan i London kostade...., ja det vill jag inte ens tänka på.

Det kommer en summering av skrivarkursen under dagen.

Cattis

söndag 8 november 2009

Till Sverige idag

Om 12 timmar sitter vi på flyget hem igen. Tänk, vad tiden går fort. Veckan har varit ännu roligare och ännu mer fantastisk än vad jag kunnat drömma om innan vi reste.

Jag sitter här i en etta som vi fick flytta in i igår när vi inte fick vara kvar i den stora. Detta är ettan som jag bokade från början, men som jag aldrig bott i och troligtvis inte kommer att hyra heller, nu när jag vant mig vid den stora fantastiska tvåan där uppe. Plus att jag hör hur de är uppe där redan och går ovanför mitt huvud. Det gör att jag tänker att så vill jag inte ha det när jag ska vara på semester. Jag hörde deras tv i natt när jag skulle sova, så jag tror att jag betalar för tvåan nästa gång med jag ska hit.

Flickorna försöker sova fast mina fingrar flyger över tangenterna så jag ska snart sluta så de få lite lugn och ro till.I alla fall från mig, de som går ovanför oss kan vi inte göra något åt.


Gårdagen var lika magisk som alla de andra. Vi var och åt på en chinarestaurang på kvällen med ett gäng tjejer från Göteborg och vi fick erbjudandet att följa med och se hur de låser Towern of London. Detta var gratis, men man måste ha bokat i förväg och det två månader sa Susan(min skrivarkompis som bor i London). Klart vi ville följa med in i den brittiska historien. Det var magiskt och en fantastisk upplevelse att få vara med om detta kvällstid imörkret. Aå nu är även vi en del av den Brittiska historian.

Sedan tog jag fickorna med mig på en "liten" kvällspromenad över Tower Bridege i mörkret, upplyst. Vi gick och aaaha de hela tiden.


En perfekt avslutning på våra underbara vecka här.

Detta var vår vecka i London

Nästa inlägg kommer från Sverige och min vanliga plats hemma i köket.

Cattis

lördag 7 november 2009

Det har löst sig.

Vi flyttar ner en våning till en annan lägenhet och stannar där inatt utan extra kostnad. Det kan inet bli bättre och lättare än så.

Gårdagen var otrolig på många sätt och vis. Magisk var ordet vi använde på kursens sista dag, som alltid känns lite vemodig för mig.
Det skriv in i det sista för mina skrivarkompisar.

Magiskt var det även för mig och mina flickor i Hyde Park där vi gick en promenad i lite drygt en timme. Vi tog bilder och hade det sååå roligt tillsammans

Detta fina privata hus ligger i Hyde Park

Det var verkigen magiskt i Hyde Park med.


Jag längtar redan tills jag kommer hit nästa gång.... nästa år hoppas jag.

På kursens sista timme kom jag på slutklämmen i min bok och även storyn i bok nummer två. Det är så häftigt att få uppleva detta tillsammans med andra som älskar att skriva.

Cattis

MIssförstånd

Vi måste lämna vår lägenhet idag. Jag vet att min första förfrågan var från den 30/10 -8/11 och fick då svar att den var ledig från 31/10. Jag har givetvis trott att vi bokat den till 8/11, men NEJ. Vi måste lämna den idag och jag vet inte var vi ska ta vägen. Jag väntar på mail från värden om den lilla lägenheten är ledig eller om vi måste flytta in till ett hoell i city.

Jag hade planerat ett långt inlägg med fina bilder, men jag leter hotell för fullt.

Sååå
på återseende.

Cattis

fredag 6 november 2009

Sista kursdagen idag.


och jag känner det idag som i våras, otroligt vemodigt. Inombords är jag inte klar, men jag vet att det är en process med skrivandet, men just nu skulle jag vilja fortsätta med min lilla grupp i den miljön vi varit denna vecka.


Jag vill sitta en vecka till med Ann och Johanna som coacher för de är otroligt duktiga på att förmedla tankar och kunskaper kring bokskrivandet.
MEN det blir igna fler dagar hur mycket jag än önskar. Det är sista dagen idag och sen ska jag hem och låta processen inom mig ha sin gång.

Idag ska jag och flickorna ta en efterlängtade promenad i Hyde Park, vi var där för två år sedan och hade en underbar timme som vi längtat efter alla tre. När min kurs är slut idag ska vi till Hard Rock Café och käka lite(om plånboken gillar stället).

Ha en skön fredag, det ska vi ha London.

Cattis

torsdag 5 november 2009

Idag ska jag skriva, inte turista


Så här ska jag sitta hela tiden jag inte är på kurs idag. Inte i pyjamasbyxor, såklart, men väl framför datoron.

Jag har skickat mer text för bedömning idag, för jag vaknade halv 5 idag. Jag har därför konstaterat att min kropp sover 7 timmar och jag får räkna baklänges så jag inte lägger mig för tidigt.

Idag är det bara skrivkurs som gäller och flickorna får klara sig sjävla. Det gör de för igår tog de sig från Oxford Street till CRystal Palace där vi bor helt på egen hand. De lär sig fort de där barnen. Min coaching är idag klockan 12 och då åker jag kl 11. Sedan blir det en timmes paus innan kursen sätter igång och då ska jag äta en god omelett på pub Victoria.

Nu ska jag skriva mer om det nya som ska in i boken, det som Ann guidat mig till.

Cattis

onsdag 4 november 2009

Nu är jag salig både för min tur i London Eye och för mitt skrivande

Här är jag på väg till kursen idag på Waterstone som vi var på idag.Johanna coachade oss in i gestaltningens värld
Kursens timmar gick som vanligt fort och helt plötsligt var vi på väg mot London Eye. Där hittade jag den plats som jag drömt om i några veckor. Där jag vill få en fin bild till bloggen. Flickorna tog en massa kort på mig och det var mycket vackert runt omkring. Det som inte var snyggt var att texten hamnade över ansiktet. Det återstår att se hur jag eller någon annan kan lösa det.



Här är vi på väg mot en häftig upplevelse









Vi satt i en sån här och åkte ett varv runt. Det tog cirka 35 minuter och det var fantastiskt vackert åt alla håll var vi än tittade. Ett håll var mot St Paul´s Cathedral



Nu ska jag skriva lite som jag ska skicka till Ann som hon ska läsa innan min coaching i morgon.

Mer London i morgon alltså.

Cattis