VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


lördag 31 januari 2009

Nu går jag inte ut mer idag

Hej,

Nu sitter jag i soffan och är nyduschad och jag går inte ut i kylan mer idag. Maken får ta kvällspromenaden med hundarna.
Jag, Amanda och Alexander var ute en liten runda med hundarna när de kom till mig.

Jag är så fruktansvärt trött och jag blir så ledsen när jag inte orkar med så mycket. Det är 6 år sedan jag blev sjukskriven för urbrändhet och jag orkar med mitt jobb och skolan, men sedan när jag är lite,lite för mycket i farten blir jag trött direkt och det gör mig så ledsen. Jag får ta och försöka vara hemma ännu mera så att jag inte blir så trött så fort



När vi kom hem skulle vi lära Alexander ta en bild med min kamera. Det gick sisådär som ni kan se.







Där lyckades jag hitta kameran.När inte fotografen hittar mig får jag hjälpa till. Han är rätt duktig till att bara vara tre år eller hur?








Det är så gott det lilla goda, som vi brukar kalla honom, men då säger han "Jag är inte liten, jag är stor".
Puss, puss Alexander från moster


Nu ska jag ta fram boken och skriva på den tills det är dags att sova. Den behöver få några timmar nu och jag ska fortsätta i morgon bitti, tänkte jag.

Ha en bra lördagkväll nu...

Cattis

Lördag - hääärligt!!

Godmorgon,

Klockan är snart 9 och jag sitter i pyjamasen med min tredje koppen te framför mig. Jag måste snart klä på mig för mina älskade syskonbarn, Amanda och Alexander ska vara hos mig på förmiddagen. Deras mamma och pappa ska till stan och handla kläder. Jag kan inte förstå varför de inte vill ha med en 3-åring och en 6 -åring runt bland alla affärer i Kristianstad;-) De kunde väl fått följa med ...De hade säkert suttit snällt när mamma provar klänningar i alla affärer innan hon hittar en som hon är nöjd med... eller??? lever jag i en drömvärld??

Vi ska gå vår lilla minirunda med hundarna när de kommer och sedan får de bygga lego och måla medan jag försöker få ordning i mitt hem.

Boken ska få sin del i dag med för nu ska den snart skickas till min coach. Jag ska ge den några timmar i eftermiddag.

Nu har även skolan kommit igång igen och jag måste plugga lite. Jag ska snart ut på praktik och jag trodde det var klart var jag skulle vara, men det gick inte hos henne som jag bestämt med. Nu får de hitta en annan plats åt mig innan vecka 11.

Jag var iväg med min dotter igår så hon fick prata av sig lite. Jag kör och jag fixar med henne för att få henne lite gladare och friskare och det verkar hjälpa. När barnen mår bra mår deras mamma bra. De är hos sin pappa denna helg så jag kan få lite mera gjort hemma när det blir mindre disk, mindre tvätt och färre att plocka efter, för av någon anledning har jag tilldelats dessa uppgifter. Eller är det kanske renta v så att jag har tilldelat mig de uppgifterna själv.... ja, inte vet jag, jag bara gör dem när jag orkar göra dem... annars får sakerna vänta på mig till jag orkar...eller tar en paus från skrivandet.

Ha en bra lördag...

Cattis

fredag 30 januari 2009

Utmaning 30

Skriv en text med orden Soppa, Misstänkt, Glömma och Undantag

Jag stod i köket i pappas hus och såg när han hällde upp soppan i sin tallrik. Han såg verkligen inte nykter ut i dag heller. Soppan luktade misstänkt sprit, men inte kunde väl han ha hällt sprit i spppan. Så tokig kan väl ändå inte en alkoholist vara. Fast det klart kan man ha en flaska i gräsklipparuppsamlaren, kan man väl hälla sprit i soppan, tänkte jag.

Jaha, vad gör jag nu då? Gör jag som jag lärt mig och lugnt och fint frågar honom om det jag tror, eller gör jag ett undantag och gör som alla andra som lever i förnekelsens sjukdom - glömmer vad jag tror. Kanske problemen försvinner om jag inte säger något om det, vem vet. Prata med en onykter människa om deras problem ger bara lögner till svar, så jag struntar i det och går hem istället. Får se om jag har modet att prata med honom när han har en nykter dag istället.

Cattis

Busy friday

God morgon.

Klockan är 6 och jag har varit vaken i över en timme. Jag hoppades att jag skulle kunna sova lite längre, men det ville inte min kropp. Denna dag kommer att gå i ett nafs. Jag ska göra en massa ärenden som jag skjutit framför mig. Jag hatar detta, att åka på en massa tråkiga saker, men de måste göras. Jag måste lämna en bok på biblioteket, den skulle lämnats i onsdags. Jag måste justera mina glasögon, det borde gjorts för en vecka sedan. Jag måste till maxi och få pengar för dvd nr 2 som jag betalat men aldrig köpt.Jag måste lämna dvd nummer 1 eftersom den inte fungerar. Jag måste till högskolans bibliotek för att kopiera en bok för min diskussion i svenska grammatiken började igår och jag fattas en bok i detta ämne.Jag ska på samtal med min dotter eftersom hon inte mår så bra. Visst låter det som en rolig dag??

jag får sällskap av Alexander 3 år under förmidadgen och lunchen är bokad hos syrran.
Detta är verkligen en dag för mig som varit utbränd. Tur att soffan har bokat date med mig ikväll.

Med en sådan här dag framför mig är texten EN SAK I SÄNDER mycket viktig för mig.

Till alla er andra där ute. Ta det lugnt. Ha en härlig fredag. Som ni säkert kan förstå kanske min utmaning inte kommer förrän ikväll.

Cattis

torsdag 29 januari 2009

Innan jag säger god natt

Jag måste bara få berätta att jag fick mail av en av mina lärare på högskolan idag. Ingrid heter hon. Hon hade läst och begrundat min ena tenta. Den jag var mest orolig över om jag hade klarat. Min tenta uppfyllde kraven motsvarande VÄL GODKÄNT. Helt fantastiskt. Jag har aldrig haft det innan. Inte på högskolan i alla fall. Jo, en gång, men då hade jag skrivit om tentan 5 gånger innan jag klarade den så det räknas knappt. För 6 år sedan kunde jag varken läsa eller skriva. Jag kunde inte hjälpa min dotter med hennes matte i årskurs 2 och nu skriver jag VG på en tenta om den pedagogiska grundsynen. Pedagogisk grundsyn - Låter fint va??

Hoppas detta kan skänka hopp till alla er som är trötta och har en matt hjärna, ge den VILA så återhämtar den sig sakta, sakta.

Sov gott...

Cattis

Award av Cicki

Idag har jag varit ute och jobbat och som jag trodde på förhand, blev jag trött. Jag tog en liten vila i sängen med hundarna på golvet. Min läsning just nu är LONDON böcker. Nu börjar det pirra ordentligt i magen, jag vet inte om jag någonsin varit så här pirrig inför en resa som jag är denna gång.




Mina älsklingar delade täcke när vi vilade. De är så goa... De är med mig hela tiden när jag är hemma hos dem. De får inte så mycket motion som de egenligen skulle behöva, men de får otroligt mycket tid med människor hemma hos sig och ännu mera kärlek. De behöver inte kissa och bajsa inne pga för lite motion, men jag önskade att jag orkade motionera dem mer än jag gör....





Igår när jag läste ett inlägg av Cicki skrev hon att hon hade något till mig på hennes blogg. det var en utmarkelse Award - kreativ blogger. Hur glad är jag inte. Jag är överlycklig över att hon/ ni gillar att läsa detjag skriver. Jag är väldgit trött idag, men jag mår redan bättre av att få sitta här och skriva.Jag log från öra till öra när jag läste det och jag är ännu lyckligare idag över det. Det var första gången jag länkade i ett inlägg. jag börjar bli en riktigt duktig bloggare nu elelr vad säger ni??

Ikväll ska jag till stallet och rida. Denna vecka är sista veckans om jag rider 2 gånger sedan ska jag dra ner lite på ridningen pga tidsbrist och taskig ekonomi. Varje krona ska gå till London.

He en bra eftermiddag och kväll

Cattis

Utmaning 29 Varningsskylten

VARNINGS SKYLT "Kör försiktigt - utbrända i området"

Jag är på väg till stan för att handla när jag kommer till en fyrvägskorsning. Jag trycker på knappen till övergångsstället och ställer mig och väntar på grön gubbe och det pickande ljudet som talar om förmig när jag ska få gå över. jag står en stund och till slut kommer det pickande ljudet och jag går över. "TUUUUT" en bil håller på att köra på mig. Jag känner hur hjärtat kramas av rädslan, jag var bara någera cm från att bli påkörd. Hemska gubbe tänker jag. Jag hade grönt. När jag går några steg till märker jag att trafiken inte alls flyter på som om det var jag som hade grön gubbe. Jag tittar upp och ser den röda gubben. Jag stannar tvärt på refugen i mitten av vägen. jag vänder mig om och tittar på den andravägen.Det var övergångsstället på adnra vägen som fick grön gubbe. Hur förvirrad är jag egentligen, tänkte jag. jag får noghålla mig inomhus istället för jag klarar tydligen inte av att vara bland bilar och folk, tänket jag trött.

Cattis

Gör det enkelt

God morgon,

Klockan är 7.08 och jag sitter här som jag gör alla andra morgnar. Jag är så trött idag och jag ska jobba lite senare. Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om idag, men jag ska ialla fall skriva utmaningen från skrivpuff. Det gjorde jag inte igår fördå var utmaningen att jag skulle hitta på ett eget ordspråk som betydde samma som "Som man bäddar får man ligga". Min hjärna var trött så den orkade med dessa tankar som krävdes för att få till denna utmaning.

Dagens utmaning är att jag ska skriva en egen varningstriangel och sedan skriva en händelse om den. Detta inlägg kommer efter jag varit uteoch jobbat. Jag ska ut och klistra 9 pelare idag och så många har jag inte klistrat på en gång på väääääldigt länge, så jag vet att jag kommer att blir helt matt i kroppen.

I går var jag på alanon möte( möte för anhöriga till alkoholister). Vi var 13 stycken och det var ett fantastiskt möte. Jag mår så gott inombords när jag varit på möte. Jag läste slagorden på väggen många gånger och dessa enkla meningar betyder väldigt mycket för mig.

Gör det enkelt

En dag i taget

Släpp taget

Mycket tänkvärda ord när man kanske har ett virrvarr i huvudet. När jag har det.Jag skriver inte OM jag har det för det har jag emellanåt, utan när jag har det sätter jag mig ner och tänker på dessa enkla men mycket betydelsefulla meningar. De har hjälptmig många gånger. Riktigt många gånger när jag haft det svårt.


Ha en bra dag

Cattis

onsdag 28 januari 2009

Jag betalade för 2 dvd spelare men köpte en.

God morgon,

klockan är 6.16 och jag fick ställa klockan idag, det gör jag aldrig annars för jag vaknar vid 6 ändå alla 7 dagarna i veckan. Idag ska jag till Hässleholm och byta afficher och när jag kör dit skjutsar jag alltid min bästa kompis Jenny till hennes jobb. En helt underbar början på dagen, en halvtimme med henne.

Tänk att man(jag) kan vara så förvirrad att jag inte märkte att vi handlade för 300kr för mycket. Jag scannar på maxi när jag handlar och jag scannade in Jennifers dvd 2 gånger. Detta märkte jag i morse när jag kollade kvittot. Vi ska nämligen lämna tillbaka den för den fungerar inte så bra.Då märkte jag att den var scannad 2 gånger. Hoppas att jag nu blir trodd när jag säger detta på maxi.

Jag bjöd min syster och hennes barn på kvällsmat igår och vi hade såklart lika roligt som vi brukar.



När Rebecca kom hem satte hon igång med att busa och kameran användes flitigt.Kusinerna har (för det mesta) väldigt roligt ihop.


Pusskalaset i full gång. Alexander älskar min kamera och att få titta på bilderna direkt efter deär tagna.

Min syster var på möte på dagis igår och då var barnen hos mig. De ville absolut inte hem när deras mamma kom. Ett bra betyg för moster och kusinerna.

Ha en bra dag

Cattis

tisdag 27 januari 2009

Skrivandets betydelse för mig

Hej,

Klockan har hunnit bli kvart över 11 innan dagens första inlägg, förutom utmaningen. Jag har haft lite problem med min lilla hund för hon tog en halv kyckling och åt upp den i går kväll. Gissa hur hennes mage mår?? Rätt, inte så bra. Hon hade till och med bajs i byxan så hon fick en dusch i rumpan av sin matte och det gillade hon inte särskilt mycket. Det blev en bajsrunda på gräsmatten halv 4 i natt och maken gick en gång till i morse och sedan har jag varit ute ytterligare 2gånger till och klockan är inte mer.

Jag var på Acoa(Adult Children Of Alkoholics) möte igår och det gav mig väldigt mycket glädje som jag tog med mig hem. Vi var 14 stycken på mötet och jag hade tänkt vara hemma, men jag hamnade där i alla fall. Jag fick 2 nya bloggläsare med mig och det vill jag ju ha, eller hur?? Jag älskar att skriva och idag har jag fått den sista responsen av Ann på mina sista 3scener. Efter detta inlägg ska jag sätta mig med boken och gå igenom de 10 första sidorna. Jag älskar att skriva och jag hoppas att det ger er något att läsa det jag skriver. Min syster säger alltid att jag skriver så fint. Kanske hon menar det, kanske hon säger det för att vara snäll... Jag tror faktiskt att hon menar det och det gör mig glad och stolt när hon säger det.

Jag har hittat många intressanta bloggar här i cyberrymden, men jag har lite svårt för dem som skriver illa om andra människor faktiskt, visst jag behöver inte läsa dem mer det är sant, men jag förstår inte att det är just dessa bloggar som har flest läsare. Intressant tanke, varför de flesta människor vill läsa om andras olycka och hemska tankar om andra.

Ha en bra dag med det ni gör...

Cattis

Utmaning 27-Någon borde skämmas

Hasse vaknar på soffan med kläderna på. Han funderar på hur han hamnade där. Var var han igår. Huvudet spränger och han känner sig blöt på byxorna. Han sätter handen över området där petter-niklas är och känner hur blött det är.
"Ah, fy fan,", tänker han. "Inte nu igen.Har jag pissar ner mig efter gårdagens fest.Hur betedde jag mig då på festen tro?" Han går upp på toaletten och slänger byxorna och kalsongerna i en hög i badkaret och går in i duschen och duschar av sig pisslukten. Oh, vad det spränger i både huvud och bröst. Ibröstet på grund av ångesten över vad han gjorde igår i fyllan. I huvudet för att han drack för mycket som vanligt.

"Vadska hända nu då?" Sara och lena hade tydligt sagt innan denna fest att om han inte skötte sig skulle han aldrig få komma med på deras fester. "tt jag inte kan låta bli att dricka innan jag går bort på fest."Ah, vilken ångest. "em ska jag våga ringa till och fråga vad som hänt? Nej det är nog bäst om jag vilar idag så kanske det känns bättre i morgon. Kanskeångestenhar släppt då. Kanske om jag inte träffardem på ett tag har de glömt det och inte bryr sig... Jag hoppas att det är så.. Jag lägger mig på soffan och sover en stund."

måndag 26 januari 2009

Utmaning 26 - Hoppet

Jag sitter i soffan och funderar på vilken runda jag ska ta med hunden. Jag orkar inte plocka upp bajset efter henne så det får bli upp i skogen. Jag böjer mig ner mot armhålan när jag reser mig upp och rynkar på näsan. Tänk att jag är så trött så att jag inte orkar tvätta mig. Jag känner hur illa jag luktar och när jag tittar mig i spegeln blir jag besviken på mig själv för att jag sminkade mig när vi var borta i lördags. I dag är det onsdag och äntligen har jag kliat bort sminket från ansiktet. Jag kan inte förstå varför jag inte kan lära mig att INTE sminka mig när jag ska gå bort. Jag orkar inte tvätta mig när jag kommer hem coh inte nästa dag heller.

Jag tar jackan på mig och kopplar hunden och vi börjar vår promenad mot skogen, men innan vi har hunnit dit bajsar det lilla skrället. Kan hon inte förstå att jag inte orkar börja mig ner. Jag böjer mig ner med en suck och plockar upp det. Jag vänder och går hem igen för jag orkar inte gå upp i skogen. Jag kastar bajspåsen bredvid soptunnan för jag orkar inte lyfta på locket.

Hur kunde det blir så här? Ja, det undrar jag verkligen, men kuratorn säger att det blir bättre. Jag är så glad över våra samtal för hon ger mig verkligen hopp. Hopp om att orka tvätta mig så att jag inte luktar illa. Hopp att orka lyfta på locket så att soporna hamnar där det ska. Hopp att bli frisk.

Cattis

Måndag igen

Godmorgon,

Klockan är snart 7 och detta är det andra inlägget jag skriver, det andra bara försvann när det var klart. Käckt.
Helgen har varit underbar. Jag har varit hemma och städat och det känns bra. Jag var helt slut igår kväll, och då blir jag ledsen över att jag blir så lätt trött. En kompis sa att jag skulle vara glad över allt jag orkar göra inte över att jag blir så lätt trött. Tänkvärda ord när det känns tugnt. I går umgicks jag med min syster nästan hel dagen och vi hade väldigt roligt. Det har vi alltid när vi umgås, men det har inte alltid varit så. När vi båda två gick med i 12-stegsprogram blev vi mer ödmjuka och mindre egoistiska och då fungerar vi bättre ihop. TACK SYRRAN FÖR EN UNDERBAR SÖNDAG.


I gårkväll var jag och Jennifer hemma hos min syster och vi provade självutlösaren på min kamera. Jag håller på att lära mig den nu. Jag fick ju den i julklapp av maken. Jag är väldigt glad över den.


Tänk att det kan vara så intressant att stänga av datorn. Det var vad vi pysslade med när Jennifer tog detta kort. Som ni märker är kameran med oss överallt och det är fler än jag som älskar den. Nu är ju mina döttrar barn till en fotograf så deras intresse finns i generna.






Kakorna Rebecca bakade varade inte så länge och det är jag glad över, för då slapp jag gå och titta på dem.



Nu är det en ny arbetsvecka och det verkar vara mer utomhujobb denna vecka än förra. Är bara vädret bra är det helt ok. Jag mår bättre än någonsin och jag tar vara på varje dag jag får känna så här. På lördag och det 4 veckor tills min London resa och jag har börjat planera dagarna där så smått. Jag är rädd att jag kommer att bli mycket trött, men jag får helt enkelt ta det så lungt jag kan. Jag hyr en lägenhet i Crystal Palace och jag får lägga mig tidigt så jag orkar veckan.

Min utmaning kommer senare.

Ha en bra dag

Cattis

söndag 25 januari 2009

Snart är helgen slut

God morgon,

Klockan är 8.20 och jag sitter med Dr Phil på tvn och en tekopp på bordet. Gårdagen var helt fantastisk.Jag kom på under förmiddagen att detta var första helgen sedan augusti som jag inte behövde jobba eller plugga. Vi städade och det gick faktiskt bra. Den lilla dottern putsade ett legoslott som hade stått i källaren i flera år och var väldigt smutsigt, det putsade hon med tops och bomull. Jag ska ge det till min bästa kompis Jennys dotter Alice. Jag och den stora dottern städade i gillestugan i källaren och kastade en massa.

Jag blir lite ledsen när jag har en städdag för jag orkar inte så mycket. När jag har varit igång några timmar känner jag att jag bara vill sova. Jag funderar mycket på om jag någonsin kommer att få full arbetsförmåga någon gång. När dessa tankar kommer är det skönt att ha med mig 12-stegsprogrammen och tänka En dag i taget, En sak i sänder. Det hjälper mig mycket.

Jag har läst en jättefin blogg idag om vuxna barn till alkoholister, hon hade skrivit mycket fakta om medberoende, utbrändhet och vuxna barn på ett enkelt och fint sätt. Det gav mig väldigt mycket.

När det gäller min bok, blev det ingenting med den igår och det gör ingenting, för jag känner att den är med mig ändå. Fredagens arbete med boken gav mig väldigt mycket. Nu har jag klippt ihop alla scener(hoppas jag) och jag är uppe i 84 sidor. Jag ska ha max 100 sidor att skicka coachen den 5 februari och det känns överkomligt tycker jag.

Nu ska jag äta frukost.

Ha en bra söndag

Cattis

Utmaning25 - skriva vad du vill

När jag läste utmaningen på skrivpff,blogspot.com hade jag precis läst en fantastisk blogg om hur det är att vara vuxet barn till en alkoholist. Därför handlar min utmaning om detta svåra ämne.

Sara kommer hem från sin dag på jobbet och hennes man står i köket och lagar mat. Sara suckar inombords för hon hade velat vara själv idag. Det går bra att umgås med sina arbetskamrater, men hon orkar inte prata med Erik. Varför är det så svårt att vara glad med Erik och öppna upp sig för Erik, jag gör det med andra, tänkte hon. Sara är tyst och funderar ett tag på hur det skulle vara om hon skulle leva ensam.Det har hon aldrig gjort och vill egentligen inte heller. Hon har gått från förhållande till förhållande sedan hon var 15 år gammal. Hon har sökt bekräftelse från alla håll och kanter utan att ha förmågan att känna lyckan inom sig själv.

Hon hade fått sig en tankeställare på jobbet idag, som hon kände kunde hjälpa henne. En arbetskamrat frågade om hon inte ville känna lite lugn och ro inombords, istället för att bara stressa runt och inte få någoting gjort. Hon undrade om hon inte skulle försöka leva på ett sätt som kunde ge henne sinnesro, som hon kallade det. Hur gör man det?, tänkte Sara.

Sara hade inte kunnat släppa dessa ord sedan dess. "Sinnesro", ja det hade varit skänt om det jag kudne få känna det någon gång. Arbetskamraten pratade om att "Ta en dag i taget" också, vad menade hon med det? Det var många tankar som snurrade inom Sara just nu och hon bestämde sig för att ta en promenad för att försöka få ut mer från samtalet med kollegan. Ensamtid var vad hon behövde mer än någonsin, nu, det var bara så svårt att få Erik att förstå det. Han ville alltid att det skulle vara de två som gjorde saker tillsammans. Det började bli jobbigt nu faktiskt, för Sara hade upptackt att det var skönare att vara ensammed sina tankar. Hu ska detta sluta?

lördag 24 januari 2009

Dottern mår bra igen


Hittade en bild bland fredagskvällens bilder som talar om hur roligt vi hade det.

Lev i nuet

På nämndemansgården i Blentarp(behandlingshem) säger de att man ska plocka bort två dagar i veckan. Är det de två dagarna den anhörige super som mest?? Nej det är gårdagen och morgondagen. Vi ska leva i dag, i nuet. Det är inte altid så lätt när man har en stressig vecka framför sig, men väl tänkvärda ord, tycker jag.

Nu har jag satt degen på jäsning, mina döttrar(och make) ska få nygräddade frallebullar till frukost. Detta hoppas jag ska ge flickorna glädje att städa med sin mamma idag. Jag har bestämt att vi ska ta tag i de delarna vi är bra på. Min lilla dotter är inte så glad för att städa när hon inte kan se slutet på det vi gör. Och det kan jag tala om för er att det gör man inte i vår källare. Därför får hon lite andra arbetsuppgifter som hon är mycket duktigare på. Hon ska vika tvätt, gå ut med hundarna och ta hand om disken. Så gör jag och den andra dottern det vi är duktiga på, städar källaren så länge vi orkar.(Blir nog inte så länge). Sen blir det nog lite med boken idag också, kan jag tänka mig. Den är min nya älskling. Den finns med mig hela tiden och nu är det 5 veckor till min resa till London. Jag både längtar och är nervös.

Ha en bra Lördag.

Cattis

Städdag

Klockan är bara 7.15 och detär jag som är uppe med tända ljus, min tekopp och datorn. Det är så lugnt och skönt på lördagsmorgonen när jag vet att ingen kommer upp, utan denna morgon är min helt och hållet.

Vi hade en helt underbar fredagkväll, jag och mina döttrar. Lite flams och trams gör det alltid roligare. I alla fall en stund, för när Let´s Dance började var det bara jag och Rebecca kvar i soffan, för Jennifer låg i sin säng och läste.

Lek med hundarna med frolic, ni ser i bakgrunden vem som valt program på tvn.











Rebecca gjorde cookies. Gissa hur gott det luktade i hela huset? Gissa hur jobbigt det är för en matmissbrukare som mig att inte få äta? Rätt gissat, rätt jobbigt, men vill inte ta bort mitt härliga mående som jag fått sedan jag slutade äta socker, med att börja äta cookies. Men det betyder inte att det är enkelt och roligt alla gånger att avstå från det goda.









Min äldsta dotter(snart 15år) har skaffat linser och enligt mig är hon lika vacker nu som innan.


Tänk, att jag fortfarande kan få ha en dotter i knäet emellanåt,Det är lycka för en mamma. Det var så skönt att de var hemma i går kväll och att vi hade så roligt tillsammans. De är inte hemma bägge två så ofta nu för tiden, så jag tar vara på varje minut. Fast de är tonåringar och håller på att bli riktigt stora, älskar jag att umgås med dem.



Idag ska vi ta ett tag i källaren för snart ska vi flytta ner kök och storarum i källaren för vi ska renovera här uppe. Det ska varaklart till den 1 april, för jag ska ha 40ås fest i april. Ska bli spännande att se hur detta ska gå.

Nu ska jag kolla in Dr Phils program från veckans om gott, för de missade jag. Skriver mer sen.

fredag 23 januari 2009

Rutin

Jag kom på när jag körde min systerdotter till skolan hur mycket jag uppskattar och älskar rutiner.
Morgonens rutiner med te och datorn är helt fantastiska. Innan jag började läsa tidningen på internet hade jag papperstidning, men jag bestämde mig för att spara pengar och sa upp den. Nu har datortiden blivit rutin för mig. Frukost äter jag efter en timme framför datorn.

Hundarna får sin morgonpromenad och efter det jobbar jag. Ska jag ut på jobb får hundarna sin promenad när jag kommer hem efter en timme eller två.

Efter lunch är det dags för en promenad till med hundarna och sedan kommer flickorna hem från skolan och jag fixar lagad mat till dem. Hushållspyssel och matlagning fram till tvn, och sedan sitter jag om jag kan i soffan resten av kvällen. Sängdags vid 22. Jag älskar mina rutiner. Jag känner mig rätt tråkig emellanåt för jag gillar inte att gå bort på helgerna. Jag vill vara hemma i lugnet för jag vill lägga mig när jag är trött och må bra dagen efter. Jag blir så trött av att vara borta på kvällarna på helgerna så dagen efter blir jobbig.

Jag tycker att rutiner är viktiga för både oss vuxna och barnen idag. Jag tror ungdomarna håller ett högt tempo som får dem att må dåligt emellanåt. Det är frustrerande som förälder att inte räcka till när ens barn inte mår bra. Många gånger har jag svårt att sätta gränser för min dotter som gillar att vara i farten alltid, men jag tror hon behöver lugn och ro emellanåt, fast det är svårt för en 13-åring att förstå. Med 12-stegsprogrammet har jag lärt mig att tänka En Dag i Taget. OCH Allt Ordnar Sig. Dessa strofer förmedlar jag ofta till barnen och de tar det till sig och det då känner jag en oerhörd tacksamhet över att jag är anhörig till alkoholist som har hittat till 12-stegsprogrammen.

P.S Vädret är grått,trist och isande blåst, blir kanske ingen cykeltur idag.

Ha en bra dag

Cattis

Utmaning 23 Hasse bryter alla sociala regler

Jag hör ett rap från hallen. Jag sitter i soffan hos Sara med ett glas vin och vi väntar på Hasse och hans kompisar som också är bjudna till festen. Efter detta fasansfulla rap hör jag Hasses röst högt och nästan skrikande " Är Sussi här". Jag kände hur det kröp i kroppen, vad ville han mig, tänkte jag. Han kom in i rummet där vi satt och jag såg att han hade nog druckit en hel del innan han kom. Det är likadant alltid tänkte jag. Hur ska denan kväll sluta?

Hasse kom till min fasa fram till mig i soffan och gav mig en kindpuss. Han osade öl,sprit och alldeles för mycket rakvatten. Han trängde sig ner mellan mig och Lena och vände Lena ryggen helt för att prata med mig. Lena brydde inte sig, det visste jag, men jag tyckte att det var väldigt oartigt. Lena satt bara kvar några minuter innan hon reste sig och gick och när hon hade ställt sig upp nästan skrek Hasse "duger det inte att sitta här bredvid mig mer?" "Är du för snobbig för mitt sällskap?" "Nej inte alls, svarade Lena, jag ska hjälpa Sara i köket. Hon gick ut i köket och till min fasa följde Hasse efter. Jag var tvungen att också se hur detta gick. Jag hörde Hasse fråga Sara vad det blev för mat."Har du orkat laga något idag eller har du varit lat som vanligt?" Sara svarade inte utan sa till Lena "Ska vi duka ut maten?"

Vi gick alla ut och satte oss och när vi började skicka runt maten på sina uppläggningsfat började Hasse igen.
"Har du fått din kvinna att laga mat idag eller", sa han till Lars.
"Ja , hon är duktig hon, svarade Lars lite tveksamt.
"Det vet jag intee om jag håller med om"SA Hasse högt. Jag tyckte det började bli lite pinsamt nu faktiskt. Rätt var det var kom en ännu värre rap än den han fick ur sig i hallen. Nu var det verkligen pinsamt. Hasse bara skrattade, medan alla vi andra var tysta.
"Vad är det med er ikväll?" stönade han, Helt utan förvarning lyfte han på rumpan och släppte en sådan brakare så jag trodde det var en bomb som kom. Han skrattade så tårarna rann. Men då fick Lars och hans bror nog och frågade Hasse om han kunde följa med ut i köket. De talade om för honom att han inte var önskvärd på festen mer och han bara fnös och skrek att han egentligen inte ville vara där heller. "JAG SKITER I ER ALLA" skrek han när han gick.

Lugnet och tystnaden var fantastisk och det dröjde inte många minutrar förrän vi njöt som vi brukade göra tillsammans på festerna vi hade ihop.

Cattis

Äntligen fredag

Godmorgon,

Klockan är 7.06 och jag sitter här med min andra kopp te. Jag fick ett samtal av min kära syster för 20 minuter sedan och hennes Alexander har feber fast han säger "maj ha feber inte" jo säger hans mamma "du ska vila idag" Då får hon till svar "Maj vill vila inte". Det är så roligt att prata med honom för man måste lyssna på exakt allt han säger för kanske kommer det ett INTE i slutet på hela meningen. Kontentan av detta är i alla fall att jag ska skjutsa Alexanders storasyster Amanda till skolan om en timme. Vi ställer alltid upp för varandra när den andre behöver hjälp med något. Vi bor i samma by, men i en varsin ände av byn så vi springer inte ner dörrarn hos varandra precis, men vi hettar upp telefonkabeln riktigt ordentligt kan jag säga.

Jag var och red i går kväll och ni får se en bild på mig och hästen jag red när vi kelar innan lektionen.Det gick rätt bra fast vi var 9!!stora hästar, varav 2 ryttare som var där för första gången, i ridhuset så det var mycket häst att hålla reda på


Denna bild är väl fin. Min strykhög som legat i soffan i flera dagar för att jag bloggar för mycket....Det är de tråkigaste plaggen att stryka oxå och det gör det inte lättare att ta tag i heller. MAkens skjortor... Roligare finns ju att stryka.
Har precis tagit beslutet att stryka när jag tittar på Let´s Dance ikväll om jag inte är för trött i hvudet av att datortid:-) Det ska bli spännande på Let´s dance ikväll för dansarna är/har varit sjuka i veckan,får se vilka som fixar dansen ikväll.

Det får räcka för denna morgon, kommer med utmaning 23 senare.

Ha en bra dag

Cattis

torsdag 22 januari 2009

Boken

Hej,

Idag har det blivit mycket blogg och dator tid. Jag har klistrat in mina scener i boken och nu har jag 74 sidor. Det känns rätt bra, men jag fattas några scener, jag tror att det är 2-3 stycken som finns i mina dokument, men jag vet inte vilka det är.Hur lätt blir det att leta upp scener som jag inte lagt in i boken?? Men vem säger att det är lätt att skriva en bok? Det blir mitt projekt i morgon.

Nu ska jag snart åka till stallet och rida. Jag kom precis på att det är möte med tävlingssektionen klockan 6 och nu är klockan 16.40. Lite ont om tid faktiskt. Och jag måste posta 2 mycket viktiga brev innan som inte har några porto på sig.

Hundarna fick sig en liten cykeltur, jag ska försöka få någon att fotografera oss så ni får se när vi är på tur.

Ha en bra kväll.

Cattis

Utmaning 22 - väntan

Jag sitter i storarummet och väntar på mina gäster, det är syrran och Lena som ska komma på lite tjejsnack. Det är tisdagskväll och jag har varit hemma hela dagen själv och längtar verkligen efter dem nu. Klockan är halv sex och de sa att de skulle komma sex så de borde vara här snart. Jag sätter mig framför datorn och läser tidningarna för femtelfte gången idag. Det har inte hänt någonting sedan jag läste sist. Jag bläddrar igenom sidorna på nätet som jag brukar gå igenom, men det går snabbt eftersom det bara är en halvtimme sedan jag var inne sist. Denna dagen hade utvecklat sig till en dag i "tycka synd om mig själv" temat. jag går ut i köket och kollar om godiset är framplockat, men det var det för det gjorde jag innan jag gick in i duschen.Håller jag på att bli galen eller?

Nej, hur kan det blir så tråkigt att bara vänta att jag inte vet vad jag ska ta mig till, börjar jag bli frisk eller? Ska jag börja jobba igen kanske.

Jag går och tar ett glas vin fast det bara är tisdag, jag vet att Magnus inte tycker om när jag dricker ensam på vardagarna, men vad finns det att göra?Det är tyst i huset och allt annat känns tråkigt, det kan väl inte skada att dricka lite vin heller. Jag dricker snabbt ur det ena glaset och fyller på ett till. Det är inte lika tråkigt längre, men nu har jag en olustkänsla i kroppen istället. Vad ska syrran och Lena säga när jag inte är nykter när de kommer? Ja,ja, det är väl inte hela världen, jag får förklara att jag var så uttråkad att om jag inte hade tagit ett glas vin hade jag börjat äta på tapeterna av frustration.

Jaha, nu är klockan över sex, jag är snurrig och ännu mer uttråkad, är det meningen att jag ska sitta själv hela kvällen, då blir det definitivt att tugga på tapeterna av frustration. jag sätter mig vid datorn igen, men händerna lyder mig inte längre. De är alldeles mjuka och ostyriga, precis om fötterna kan bli av för mycket vin. käckt att alla dess symptom bara kom för att jag hade tråkigt. Det borde bli förbjudet att ha tråkigt. Nu går jag in och kollar frisyren igen, och precis som den gjrode för fem miuter sedan låg lockarna på sina platser. Jag går till spegeln och kollar om kläderna sitter bra, ja, faktiskt har jag samma kläder som jag hade när jag tittade före jag kollade frisyren för fem minuter sedan.

Det ringer på dörren.

Äntligen - kvällen är räddad - in kommer syrran och Lena

Cattis

blogg tokig eller??

Hej igen!!!

Bloggtokig eller inte, det är fantastiskt roligt i alla fall. Nu vill jag "bara" lägga in lite bilder innan jag tar tag i boken. Min yngsta dotter köpte mitt "lyx" te till mig igår.Choko te, det är så nära choklad jag kommer.


Lyckan är fullkomlig, en stor kopp med favorit teet och inlägg på bloggen;-)




Mina hundar är en historia för sig, de är rätt roliga. Den stora hunden är ledaren och där den kissar anser den lilla måste vara ett bra ställe att kissa revir så hon står snällt och väntar på sin tur att kissa på detta fantastiska ställe. Det händer till och med ibland att hon får en kissedroppe i pannan när hon väntar, men det gör inget bara hon får kissa på detta fina ställe som hennes ledare har sett ut.
















Innan jag säger hej då för denna gång, vill jag ropa HJÄLP. Hur får jag in ett ord i mina inlägg som mina läsare kan länka sig vidare med till en annan sida?? vill någon hjälpa en nybörjare???

Tack på förhand.
P.S det blev ingen cykeltur med hundarna, det får bli som vi brukar .... i eftermiddag.
Cattis

Letar nya intressanta bloggar

Efterom bloggvärlden är mitt nya intresse läser jag mycket bloggar just nu. Min syster tipsade mig i morse om en singelpappa. Den handlar om en man som miste sin fru och 14 dagars baby i en bilolycka våren 2008. Han är från Kristianstad och det är jag med så det kommer så nära när olyckorna händer nära en. Han började blogga för tre veckor sedan och VILKA fina tankar han förmedlar till oss via sin blogg.

Han har med sinnesrobönen som är 12-stegsprogrammens bön med i sin blogg idag och den ger oss verkligen eftertanke.


Jag har helt klart hittat en ny favorit för mig att följa. www.singelpappa.blogg.se

Cattis

Ny grå dag

Godmorgon,
Klockan är 8 och dörren har slagit igen bakom mina döttrar som gått till skolbussen. Jag är ensam med min dator och mina hundar. Jag älskar mina morgonrutiner. Te,te, te tillsammans med tidningsuppdatering vid datorn.Frukost och sedan te igen och bloggande. Efter jag skrivit klart blir det en cykeltur med mina hundar och det går faktiskt bra fast jag har två. Den lilla har jag i flexikoppel och den stora i ett vanligt koppel nära mig. Jag cyklar på raka vägar så jag har koll på läget runt omkring oss.

Efter cykelturen blir det skrivande på boken några timmar innan jag får dåligt samvete över att jag inte jobbar och då gör jag lite jobb så det kommer in lite pengar i alla fall.

Jag tycker dessa gråa dagarna är fruktansvärt tråkiga, men sedan jag började äta D-vitaminere har det känts lite lättare inombords. OCH vi ska inte tala om hur bra jag mår sedan jag började blogga.... Det ger mig verkligen ny energi och glädje.

Snart kommer min skrivövning oxå...

Ha en bra dag

Cattis

onsdag 21 januari 2009

God natt

Hej igen,

Jag ska snart ner i sängen, men jag lovade att berätta hur det gick med skrivandet. Jag skrev färdigt mina 3 scener och skickade dem till coachen. Det känns bra. Jag ska klippa ihop boken, med mina scener i morgon och snart har jag alla de 100 sidorna som jag ska skicka in innan London.

Jag har varit påalanonmöteikväll samtidigt som min dotter dansade. Helt fantastiskt möte, nu sover jag säkert gott.

Natti, natti

Cattis

Skriva på boken

Nu har jag lagt till en bild överst i min blogg, den tog jag på morgonpromenaden idag med hundarna. Nu har jag bloggat en del och nu är det dags att ge boken lika mycket energi. Jag ska skriva klart de 3 scenerna som tillhör det sista kursbrevet och sedan skickar jag in dem till Ann.
Det kommer en rapport om hur skrivandet gick ikväll.

Ha en bra dag alla....

Cattis

Te drickare

Min fantastiskt fina tekopp från Disney store i London. Jag ska köpa fler när jag åker i mars.
Jag börjar dagen med te och det är inga småkoppar jag dricker. Jag dricker två koppar innan jag gör frukost som är dagens godaste mål enligt mig.Tandläkare undrar varje gång varför jag får så bruna tänder. Jag säger att jag dricker mycket te.Han udnrade då om jag missbrukar te? Tandsköterskan sa att man kan väl inte missbruka te heller. Tandläkare belv glad då jag sa att jag inte hade socker i teet ialla all. Nu har jga hittat en tandkräm på apoteket som håller den bruna färgen från tänderna, så leendet är vackert hela tiden.

Jag är matmissbrukare som har slutat att vara besatt av mat genom att utesluta socker,gluten och laktos. Jag har aldrig mått så här bra någon gång och jag känner en oerhörd tacksamhet över att ha kommit ur mitt matmissbruk. Matmissbruket ska vara med i boken också hos huvudpersonen och hur det accelererar för henne.





Min frukost består av 2 ägg och nästan ett pkt bacon+ en tallrik havregrynsgröt med en halv banan, havregrädde och mandel. Mycket mat och mycket gott
Jag äter 3 gånger om dagen och ingenting däremellan och det är en oerhörd befrielse att må så bra utan att droga mig med socker som jag gjorde innan.

Allt som jag har haft det jobbigt med kommer att finnas med i boken, men väldigt mycket är fiktivt också.
Jag ska snart ut och byta afficher på de stora tavlorna och det är inget jag känner för eftersom det är minusgrader. Mina tankar är att allting ska göras så fort som möjligt och därför vill jag klsitra utan vantar och då blir resultatet att jag fryser... jag får väl skylla mig själv, tänker ni då. Ja, det får jag såklart, men jag har vant mig att jobba på detta viset också och då går det lättare. Tavlorna hänger vid maxi, så fryser jag för mycket tar jag en paus och går in och handlar, köper te och värmer mig och sedan klistrar jag klart. Efter utomhusjobbet blir det en dag med datorn framför mig. Jag Älskar Det.

Tack för att ni läser min blogg....

Ha en bra dag

Cattis

Utmaning 21

Jag har varit på semester London en vecka och det har varit en helt fantastisk vecka. Klockan är halv 12 och jag väntar på maken som ska hämta mig. Jag är helt matt i kroppen. Tänk att man kan bli så trött av att göra av med pengar. Veckan i London har varit helt fantastisk men jag längtar hem till min säng nu.

Maken kommer och vi kör hem. Vi pratar oavbrutet hela resan hem och det märks att han har saknat mig. Jag tycker att han verkar lite hemlighetsfull när jag frågar om hundarna, men han är kanske bara trött. När vi kör in på gården är hela huset upplyst och jag undrar varför. Jag får inget svar. Jag går in och sätter väskorna i hallen, när jag ser att storarummet inte ser ut som det gjorde när jag åkte. Det är nya tapeter och nya möbler. Jag fattar absolut ingenting. Var är min soffa? undrar jag. Du har fått en ny, säger maken. det är precis en sådan soffa jag har önskat mig, en med en divandel. Min hörna i soffan har blivit en ännu bättre hörna. Ny läslampa och ett litet bord bredvid.

Tårarna rinner ner för kinderna på mig. Jag kan knappt fatta att det är sant. Soffan är brun coh väggarna är ljusbruna. Det passar fint ihop allting. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna få en ny soffa,oh, vad lycklig jag är. Jag sover här i natt, säger jag. Jag kissar och borstar tänderna och sedan hämtar jag mitt täcke för att ligga in min nya underbara hörna. Jag som tyckte attjag hade haft det bra med en veckas semester, men det denna glädje jag upplever nu vinner över Londonveckan.

Cattis

tisdag 20 januari 2009

Bloggvärde

Hejsan,

Sitter och kollar på Dr Phil, han är en favorit. När jag kollade mitt bloggvärde för någon vecka sedan var det 543kr, nu är värdet över 2000kr. Det har egentligen ingen betydelse, men lite kul tycker jag att det är faktiskt.

Jag har skrivit en scen idag klart och börjat på scen 2. Jag har skrivit 4 sidor och det känns bra. Jag har lagt en massa samtal angående min dotter som inte mår så bra. Jag är helt slut, men gillar att blogga och skriva och det är vad jag pysslar med framför tvn ikväll.

Nu är det dags för top model, som är min 15-årings program. Jag väljer Dr Phil så får hon välja top model.

Sov gott

Cattis

Utmaning 20

Favoriplatsen i mitt hem är min hörna i soffan. Jag vill kunna sitta lite för mig själv, ha nära till läslampan och min korg full med stickor och garn. Det ryker från öronen om platsen blir upptagen av någon annan än hundarna för den platsen är min och ingen annans. Jag pluggar också i min hörna och då är det viktigt att det är min känsla och energi som finns där och att ingen har stört det för mig. Hörnan är alltså den hörnan som den stora hunden har tagit till sin plats som finns på bild från igår. Denna hörna är lugn och ro för mig och det är viktigt för mig i min skrivprocess när datorn ligger i knäet för att användas.

Som ni märker har jag många uppgifter som jag kan göra när jag sitter på min favoritplats och alla får sin tid, bara platsen är ledig för mig.

Ha en bra dag

Cattis

inomhusjobb

Godmorgon,

Klockan är 7.54 denna regniga dag i Skåne och jag är fylld av tacksamhet över att inte ha något utomhusjobb idag. Bilden föreställer mig i itt "tillfälliga" jobb innan jag får alla mina böcker publicerade. Skämt åsido. Det är detta klisterjobb,som jag kallar det, som har hjälpt mig tillbaka till arbetslivet efter min utbrändhet. Det är inte alltid lika roligt för att vädret kan ställa till det för mig, men det är flexibelt och fritt. Jag trivs väldigt bra med det även om dessa mörka månaderna är jobbiga. Idag blir det inomhusjobb med pappersarbete för makenskfirma+ en massa skrivande i boken.





















Denna bild föreställer min äldsta dotter som noggrant och intressant läser mammas blogg.











Det belv en DVD+filmer till den yngsta dottern och hon var väldigt glad över det. Vi har 3 DVD-spelare hemma , men det är något fel på varje och det är inte populärt för ungdomarna att inte a en väl fungerande DVD. Jag vann faktiskt en DVD på kalendern jag köpte av ridkluben i december. Kul att få vinna någon gång. Då blir det en DVD till mig och maken oxå när vinsten anländer.
Efter inköp av DVD och filmer avslutade vi den ¨på mxis fik med bakad potatis och dottern var nöjd och glad att få saker + lite mammatid.




Nu ska jag gå en runda med mina hundar innan jag skriver mer på boken + utmaning 20. Dens tora hunden Smida har verkligen hittat sin plats i soffan. Hon ligger där så ofta hon kan, och hon går inte ens bort därifrån när vi kommer. Hon är 7,5 år och har aldrig legat i soffan tidigare, det har hon börjat med i helgen. Hundar är roliga.

Ha en bra dag

Cattis

måndag 19 januari 2009

Utmaning 19 - min plånbok

Min plånbok

Kan jag inte kalla för plånbok eftersom den alltid innehåller allting annat än vad en plånbok ska innehålla. Alltså inga pengar. Men om det är den lilla väska jag ska beskriva, som borde innehålla pengar,kan jag berätta att den är blå och lagon stor för en kvinna i sina bästa år. Den är inköpt i Italien så jag brukar prata italienska med den och fråga varför den inte innehåller några pengar. Jag får inga ordentliga svar som jag begriper i alla fall. Men, kanske beror det på att den är full med plastkort och kvitto. Kvitto från maxi och willys, blir ingen lycklig över, inte jag i alla fall. Jag hade önskat att jag kudne byta ut plastkorten och kvittona mot lite kontanter för då hade jag sluppit få svar på italienska som jag inte begriper. Då hade jag bara kunnat handla det jag vill handla.

Det viktigaste i lilla blå väska är korten på mina söta döttrar. När jag tittar på dem inser jag at det gör ingenting att lilla blåa väska innehåller allt anant än pengar, jag har ju mina älskade flickor. De är värda mer än några papperslappar som jag kan handla för.

tack för idag.

Cattis

Ska låsa in dottern

Hej,

Måndag igen och klockan är 13.09. Jag är hur trött som helst, men det är väl inte så konstigt efter allt stress och skrivande med mina tentor. Jag hittade en massa bilder i min kamera på min yngsta dotter som är 13 om en månad. Jag konstaterade att hon måste låsas in. Hon får inte gå fritt ute bland en massa killar om vill ha henne. Hon ska vara hos sin mamma;-)eller vad säger ni??



Jag ska ta med henne på en liten tur i eftermiddag och ge henne en för tidig fördelsedagspresent. En ny DVD ska vi köpa till henne idag. Jag hoppas att det gör henne glad.

När jag kom ut i stora rummet i dag hittade jag den stora hunden i soffan.
Jag tog bilden och sedan körde jag bort henne. Pedagogiskt va? Sedan funderade jag på att hon börjar bli gammal, hon ska nog få ha sina sista år i soffan, den är gammal och begagnad. Hon är nog väldigt ledsen över att se den lilla hunden i soffan varje dag och då måste jag som hennes matte göra henne glad anser jag.

Min utmaning kommer snart.

Ha det bra

Cattis

söndag 18 januari 2009

Tentorna är inlämnade

Äntligen,

Klockan är snart 20 och jag skickade in tentorna för några timmar sedan. Jag
är helt slut. Den stora tentan tror jag inte att den blir godkänd, men då får jag väl kompletera den när läraren har läst den.

Jag vill bara sova, men eftersom jag har sömnproblem kan jag inte lägga mig före 21.30 för då sover jag inte i natt. Jág sitter vid datorn för att få tiden att gå. Hundarna ligger vid mina fötter och sover och är så nöjda att få vara nära sin matte.

Jag ska lämna in min text till min författarcoach den 5/2 inför Londonresan och jag har räknat ut att jag behöver skriva 2 sidor om dagen fram tills dess, så nu blir det skriva av kan ni tro. Jag börjar i morgon så smått och sedan får händerna fladdra över tangentborden så mycket de orkar och vill. Ni kan följa det här på bloggen, hur det går menar jag. Jag ska berätta hur flitig jag är.

Låter det optimistiskt?? Jag måste vara positiv för då mår jag bäst.

Ha en bra kväll.

Cattis

sista dagen med tentorna

Godmorgon,

Klockan är 9.23 denna tentainlämningsdag.

Kvällen igår blev en kväll i soffan med mina syskonbarn eftersom deras mamma skulle ha tjejfest.Det blev pizza och på bilden sitter Smida och väntar på sin tur.


Kolla godisskålen...Jag som inte äter något. Tur att jag inte bryr mig om det.


Barnen orkade inte hela natten, men de fick tryggt sällskap som vaktade dem.


Idag ska jag ge järnet med mina tentor, jag ska skriva klart nu på förmiddagen och sedan ska min bästa kompis Jenny läsa dem. hon är redan lärare, så hon läser och ser om hon begriper det jag skrivit. Hon gjorde det med förra tentan i alla fall.

I morgon blir det dags med boken igen och ni kan tro att jag längtar att få jobba med den.

Ha en bra dag

Cattis

Utmaning 18

Kristian hade planerat att laga en god middag till sina barn, Elsa och Wiktor men han råkade prata för länge i telefonen när steken var i ugnen, så den var alldeles svart när han öppnade luckan och tog ut plåten. Han blev tvungen att tänka om och precis som om någon lyssnade på honom just då i det ögonblicket, ringde telefonen. Han skyndade sig att svara och det var hans älskade storasyster Lena. Han berättade vad som hänt och då sa Lena att "jag kommer". Denna oväntade hjälp var som en skänk från ovan. Kristan kunde slappna av för han visste att nu skulle kvällen bli lyckad med denna hjälp. Konsekvenserna blev att det inte var en riktig pappa-måltid men samtidigt blev det en kväll med moster Lena för barnen.

Maten blev lyckad för det blev en stek som Lena hade med sig, så menyn ändrades inte alls och till slut satt alla vid bordet och åt.

Cattis

lördag 17 januari 2009

Min andra hund

Jag vill presentera min andra hund, Smida. Hon blir inte lika mycket fotograferadsom den lilla men min dotter tog en bild av henne i ett annorlunda läge som hon intar när hon vill ha kärlek av oss.








Bilden på mig är en trött student i fleecetröjan i soffan framför Let´s dance

Cattis

Utmaning 17

Jag är författaren som kommer att få en bok publicerad så småningom. Jag är helt övertygad om den saken. Det som behövs för att lyckas med mitt skrivande är engagemang, tid och disciplin och det är något jag vet att jag har. Jag tar mig mycket tid vid datorn och jag älskar det. Jag visualiserar mig i tv4 morgonsoffa när min bok har kommit ut och eftersom det är denna mentala träning som gör att idrottsstjärnorna lyckas kan väl samma teknik lyckas för mig som författare, anser jag.

Eftersom jag lever med min dröm att få skriva är jag väldigt lycklig. Samtidigt läser jag till lärare och de ämnen jag ska undervisa i är svenska och engelska, och därför känner jag att jag har allt att vinna när jag skriver. Jag blir ju en fantastisk bra lärare i svenska språket av allt detta skrivande, eller??

Det är tankens kraft som är viktig för mig, jag måste tro på mig själv och det gör jag verkligen. Mina nära och kära gillar oxå det jag skriver. Min syster säger ofta att ett yrke som hon är väldigt imponerad av är just författare, och det tar vi till oss allihopa eller hur?

Jag älskar alla dessa utmaningar även om jag inte skriver om de alla, tack för ett mycket bra initiativ till oss som älskar att skriva.

Cattis

Tentastress

Godmorgon,

Lördagmorgon och klockan är 7 och jag har min tid framför datorn. Jag var i skolan igår 9.30-16.30. Gissa hur mitt huvud betedde sig när jag körde hem. Det kändes som hela hjärnan sved. Fick ett sms av min äldsta dotter innan skoldagen var slut. "Kan du komma och hämta mig så kan vi köra till stan och hyra film och sedan på maxi och handla?" Hon hade nog glömt eller förträngt att hennes mamma varit utbränd och inte orkar hur många timmar sm helst på en gång.

Det blev soffan som gällde hela kvällen. Jag gjorde en redigering med min profilbild så ni kan se mina nya bågar. Käcka va? Jag kom på under dagen igår att de är i metall, det kom jag inte på när jag beställde dem, konstigt va(som sagt en trött, svidande hjärna kan inte tänka riktigt) jag kanske inte tål dem. Men det får tiden utvisa, jag har bytesrätt inom 3 månader på synsam och det känns bara bra.



Lägger in en bild på skolflickan från igår. Det händer inte så ofta att jag gör mig i ordning och sminkar mig eftersom jag inte har ett jobb som kräver det och min lärarutbildning sköter jag från datorn. Det känns riktigt bra när jag får göra mig fin eftersom det inte händer så ofta. När jag var sjuk såg jag aldrig ut så här. Då gick jag bort osminkad eftersom jag inte orkade tvätta mig när jag kom hem och då tänkte jag att det var bättre att vara otvättad än ha ansiktet fullt med gammalt smink under några dagar. När jag var som sämst gick jag in i duschen när jag själv kände att jag luktade illa. Stackars min familj, tur att den tiden är förbi. Nu duschar jag för att inte lukta illa och det är en himla skillnad.

I dagarna två är det mina tentor som gäller, jag ska börja med den lilla som är på 3 sidor för det var dess innehåll som gårdagen i skolan speglade och det känns lättast att börjad med den eftersom hjärnan är innställd på dessa kunskaper.Sedan hugger vjag in på den stora som ska vara ca 6 sidor och den är lite tyngre och svårare med didaktik och den pedagogiska grundsynen.låter intressant va?ska försöka förklara när jag skrivit lite till.

Jag har lovat mina syskonbarn att följa med dem till stallet för Amanda ska rida. Det kommer lite bilder från min eftermiddag där sedan.

Ha en bra dag.

Cattis

fredag 16 januari 2009

Godmorgon

Hej,

Nu har jag suttit och lagt till en del gadgets på min blogg, känna faktiskt roligt att börja lära mig lite om bloggen nu. Jag har lagt in en klocka eftersom mina blogginläggstider inte stämmer. Bra Va?

Jag ska till högskolan idag och det ska bli roligt att täffa alla kurskamrater.Vi har inte träffats sedan v.44 förra året och det ska bli intressant att se alla idag med sina presentationer i power point. Det pirrar rejält i magen på mig, men jag hoppas att det blir godkänt. Jag fick mina nya glasögon igår.FICK!!! jag hämtade dem och betalade dem, menar jag ju. Jag får ingenting jag inte, jag får snällt betala om jag vill ha något...

Det kommer en bild så småningom med de nya brillorna.

Ha en bra dag.

torsdag 15 januari 2009

Torsdag

Hej mina vänner,



Torsdag och klockan är 14.22. Jag har precis vilat en stund på soffan för jag blev så trött. Tänk att man kan bli så trött av att tänka. Jag tänker och jag skriver på mina tentor. Igår gjorde min dotter en power point presentation till mig.TACK gumman. I morgon ska vi träffas i skolan, eftersom det är en distanskurs jag går händer det inte så ofta. Jag ska ska redovisa min powerpoint presentation och är nervös inför detta.

Jag har gjort en presentation om Abraham Malosws behovstrappa. Inte så avancerat, men det hoppas jag att det inte var meningen att det skulle vara. Jag är nöjd med den och det ska bli skönt när presentationen är klar i morgon.

Mitt nya intresse, förutom att blogga, är att fotografera min lilla hund i olika positioner. En var den bilden från igår. Jag hittade henne i en annan position efter mitt inlägg igår. Bilderna visar hennes nya favoritplats.



Cattis

onsdag 14 januari 2009

Utmaning14

Hej,

Jag var på väg hem från maxi där jag gjort av med en himla massa pengar, som vanligt. Jag blir trött bara av att tänka på att jag ska packa upp alla kassarna när jag kommer hem. Jag får minsann be någon av flickorna att hjälpa mig.

Maten är lagad och vi ska äta när jag kommer på att jag måste kolla mina trisslotter jag köpte på maxi. Jag har alltid sagt att om jag vinner ska mina döttrar få en del. Jag skrapar och under de två första som jag skrapar gömmer sig 2 tv apparater. jag får ett tryck över brösten coh jag känner att hjärtat slår lite extra. Jag skrapar försiktig de andra och ingenting händer tills jag har en summa kvar att skrapa fram. När jag skrapade kom det en tv apparat fram. jag blev alldeles svettig och jag kände mig alldeles yr. Jag hade vunnit minst 50000kr. Jag ska till Stockholm för att skrapa en lott i tv. Jag skrek rakt ut i luften och flickorna kom rusande och frågade vad som hänt. Ni har precis blivit 10000kr rikare sa jag. Era drömmar har gått i uppfyllelse. De slängde sig runt halsen om mig och grät.

Vilken dag....

Grå dag

Hej,

Idag är det grått, mörkt och tungt. Jag är rätt trött på datorn och skrivandet, men det är naturligt att känna så (tror jag)när jag lagt flera timmar om dagen framför datorn nu under flera dagar. Jag ska lägga mig på soffan en stund och se om energin kommer, men jag intar en annan ställning än den som hunden har på bilden.



Denna gråa dag kommer att bli en skrivande dag fast detbehövs lite vila innan. Jag redigerade några scener till min bok igår och det känns bra. Det kommer fram lite nya ideér som jag ska ta in i boken. Jag blir så glad när det kommer till mig under dagarna vad som ska vara med i boken.Nu ska det bara ner i texten också.



Hoppas ni har bättre väder än mig

Cattis

tisdag 13 januari 2009

Ljusare dagar


Hejsan,

Jag märker redan av att det är ljusare på eftermiddagarna och det gör mig så gott. Jag har haft det mycket tungt i vinter alla dessa gråa tråkiga dagar som varit. Jag började att äta D-vitamin för ca 14 dagar sedan och jag mårredan bättre av de. Jag har aldrig mått dåligt under vinterhalvåret tidigare, men sedan jag slutade att missbruka mat mår jag skit. Min dietist säger att jag drogade mig med mat tidigare och nu får jag uppleva alla känslor och därför mår jag så dåligt.

Då känner jag tacksamhet över att ha hittat 12-stegsprogrammen. Jag känner lycka nu som jag inte gjorde innan. Jag sätter välbehövliga gränser för mig, det gjorde jag inte innan.Sedan jag slutade missbruka mat är jag lugn och harmonisk tvätremot vad jag var innan. Ja, fördelarna är fler än nackdelarna med att inte missbruka längre.

Jag ska kanske förklara hur jag menar med att jag inte missbrukar mat längre. Jag äter 3 gånger om dagen och jag äter inget socker, ingen laktos och ingen gluten. Tro det eller ej, det finns otroligt mycket att äta ändå. Jag är mätt och belåten varje dag fast jag utesluter dessa tre prudukter. Lägger in en bild på en tallrik som jag INTE äter längre

Nu ska jag kämpa vidare med min tenta 2 som jag kallar den. Det känns inte som om den blir godkänd, men då får jag kompletera den i efterhand.

Ha en bra dag.Klockan är nu 10.30 denna fina tisdag

Cattis

måndag 12 januari 2009

Sista kursbrevet

Hej allihopa,

Idag fick jag sista kursbrevet av min coach. Spännande, spännande. Nu ska egentligen boken vara klar, men det är den inte. Enligt kursbrev 10 ska boken skickas till förlag nu. Jag har skrivit scener som kursbreven haft som uppgifter, men jag har inte skrivit mycket på själva boken utanför scenerna. Jag ska satsa på skrivandet när tentorna är inlämnade och sedan ska sidorna bli många innan London.

Mina flickor har kommit hem från sin pappa och det är så skönt. Jag har saknat dem väldigt, det gör jag alltid även om de är tonåringar och allt vad det hör till.

Jag och syrran ska på Acoa(adult children of alkoholic)möte ikväll. Det är mysigt att åka på möte tillsammans, även om vi har pratat i telefon flera gånger idag. Vår relation är inte som andras, vi är väldigt lika och vi har båda två ett stort behov att ha mycket kontakt medden andra systern. Våra män säger ingenting om det, men de tycker säkert vi är dryga ibland med alla våra samtal....
Ha en bra kväll.

Cattis

söndag 11 januari 2009

Detta handlar min bok om.

Hej allihopa som är intresserade av min bok.

Min bok handlar om en kvinna som blivit utbränd och henens väg tillbaka till ett hälsosammare och lyckligare liv. Alltså handlar den mycket om vad jag varit med om, men mina barn är inte de i boken. Min make är absolut INTE som maken i boken och min exmake är definitivt INTE som den i boken. Jag har ungefär 60 sidor nu och ska ha ihop 100 sidor innan kursen i London. Jag kan inte fokusera på boken nu när jag skriver tentor, men så fort jag kommit igång med tenta 2 ska jag sätta fart med boken igen.

Jag är uppvuxen med alkoholister och det kommer även att vara med i boken om hur man blir med denna uppväxt och hur man kan hitta ett lyckligare liv med förändrade beteende.

Det är så mycket jag vill ha med i boken och jag börjar få en massa frågor om handling och röda tråden, som jag hoppas få svar på i London.

Ha en fortsatt trevlig söndag.

Cattis

Söndag och jobb igen,

God morgon,

Söndag morgon och klockan är över 9. Jag har varit uppe i över 3 timmar och redan hunnit med att skriva inlägg i en diskussion vi har i skolan. Jag läser till lärare över internet, vi träffas bara en gång per termin och resten sköter vi via forum på nätet. Ett mycket behagligt sätt för mig att studera eftersom jag älskar datorn coh skrivandet.

Jag känner mig trött idag och jag tror att jag har ansträngt mig mycket psykiskt. Det är ingen lätt match att föreläsa som jag gjorde i fredags. Jag tror att jag är trött idag pga av den föreläsningen. Eleverna hade svårt att orka hela vägen för det var tunga saker jag berättade om. Jag har inte trott att jag som vuxen kan påverkas så mycket av min barndom, men det gör jag. Det hjälper mig att sprida budskapet om hur jag hittade lösningen för att få bli lycklig och må bra. Kan jag hjälpa någon elev eller se till att de får med sig redskapen om att veta vart de kan vända sig om de behöver har min föreläsning hjälpt.

Maken kom hem igår och det var skönt att få hem honom. Han kom hem med firmabilen och då måste jag ut och jobba idag. Jag byter afficher på reklampelarna ute på stan. Detta jobb har hjälpt mig att komma tillbaka efter utbrändheten och jag gillar det skarpt. Framför allt en sådan här dag, men blå himmel och vindstilla.

Nu är det dags att skriva några rader på den ena tentan.

Ha en bra dag.

Cattis

lördag 10 januari 2009

Plugga.

Hejsan,

Har varit på stan och hittade en kofta på rea. Jag kunde såklart inte låta bli att köpa den. Nu måste jag sätta mig och skriva på min tenta, men det är roligare att blogga och titta på amerikanska serier på tv. Jag kanske kan göra allt....

Cattis

Plugga.

Plugga.

Övernattningen med Amanda



God morgon

Lördag morgon och klockan är 7.10 och både jag och Amanda är uppe. Vi hade en fantastisk fredagseftermiddag igår. Vi var först på stan och lämnade de bågar jag har valt ut till mina nya glasögon och det blev inget par av de som min syster och barn hade valt. Jag hittade en anna färg på bågen som jag tog istället. Ni får se det på min nya profilbild när de är klara.

Vi tog en fika på Darins och det är ju så mysigt att gå på fik. Även om jag bara dricker te tycker jag att det är mysigt. Amanda valde kladdkaka med grädde och en mer. Vi åkte hem och mös i soffan innan det var dags för en promenad med hundarna. Efter det hade klockan blivit 5 och kvällsmaten skulle serveras. Pizza och sallad från Åsums Pizzeria. Vi hämtade hem maten och åt här hemma och sedan var det bara att invänta Let's Dance.

Vi var så trötta bägge två och Amanda somnade i knäet halv 10. Jag lade mig när Mojje hade dansat.

Men nu är vi pigga och glada och ni ska Amanda få gå in på bolibompa sidan. Kolla in oss på bilderna. Visst hade vi det mysigt?

Ha det bra

Cattis

Utmaning 10 - Det blir aldrig som man tänkt sig

Det blir aldrig som man tänkt sig. Här har jag haft (har jag trott) en hel vecka ensam utan make som är på besök i sin hemstad denna vecka. Mina barn åkte till sin pappa i torsdag och jag trodde då att jag skulle få vara ensam till söndag kväll. Maken, Bengan, skickade ett sms och berättade att han troligtvis kommer hem på lördagskvällen eftersom kompisen han skulle vara hos skulle bort.

Där försvann min ensamma lördagskväll och hela söndagen. Jaha, är det bra eller dåligt? Ja det är bägge delarna. Min ensamma söndag skulle jag skrivit på mina tentor helt i tystnaden som jag skulle haft som ensam. Nu får jag planera om.Under lördagen får jag lägga ett par timmar och plocka bort alla bevis som framkommit att det levt en fru och mamma själv under några dagar. Jag får något som är ovanligt, jag kommer att få vara ensam med maken under söndagen och det är väldigt positiv. Risken är att han får för många timmar av mig som jag skulle behövt haft till mina tentor, men det är jag, han och vårt förhållande väl värt.Om vi börjar prata är chansen eller risken att vi pratar för länge med tanke på att jag är student som behöver skriva på mina tentor.Jag har lärt mig under de senaste åren att allt ordnar sig. Men just nu tänker jag bara Det blir aldrig som man tänkt sig.

Cattis

fredag 9 januari 2009

Vitt,vitt, vitt

Godmorgon

Klockan är 6.30 denna fredagmorgon. Jag ska till Hössleholm och föreläsa idag. Dessa föreläsningar har jag gjort några gånger,men jag är ändå nervös. Den ena handlar om hur det är att växa upp med alkoholister i familjen, hur jag har påverkats av det som barn och även fortfarande gör som vuxen. Den andra handlar om mitt matmissbruk och hur jag hittade lösningen ur det.

I eftermiddag ska jag vara tillsammans med Amanda 6 år, mitt andra syskonbarn. Vi ska umgås utan andras inblandning(däribland lillebror 3år). Det var därför lillebror fick några timmar med mig igår för att Amanda ska få det idag. Hon ska få sova hos sin moster.

Utmaningen som finns på skrivpuffbloggen varje dag handlarom vitt,vitt,vitt idag. 150 ord om vitt. Låt fantasin flöda. Det tilltalade mig mycket. Jag kommer att gå och fundera lite på det under dagen och sedan skriver jag utmaningen i kväll. Det är mycket viktigt att skriva varje dag även om jag inte skriver på boken. Jag har svårt at skriva på boken nu när jag har två tentor i huvudet som ska ner på pappret innan nästa helg. Då är det jättebra med dessa skrivövningar som jag tar mig an när med stor kärlek.

Ha en bra dag

Cattis

torsdag 8 januari 2009

Mc Donalds

Sist men inte minst viktig var glassen som jag lovat honom.




Hej igen,

Helt plötsligt tog vår underbara torsdadsförmiddag slut. Jag ovh alexander har haft det väldigt mysigt tillsammans som ni kan se på bilderna.

Ha det bra

Cattis