VÄLKOMNA HIT

Välkomna till min skrivande värld som består av mycket mer än att skriva min bok. Jag har skrivit på min bok sedan hösten 2007. Den är klar när jag räknar orden, men jag har några få scener kvar att skriva. OCH självklart behöver den bearbetas och jobbas med mer innan den ska skickas till förlag.








Jag läser till lärare och har då även läst några skrivarkurser på nätet. Att skriva för barn och unga, Kreativit Skrivande, Att skriva på nätet och Kreativt Skrivande II och Kreativt Skrivande III.



Lämna gärna en kommentar när ni hälsat på. Det värmer mitt hjärta oerhört mycket om ni vill ta den minuten till det. Då kan jag leta upp er i cybervärlden och göra detsamma hos er.


onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År



God morgon,

Klockan är 6.30 och snart är detta året slut. Jag ska fira natten med min älskade make,min bästa kompis och hennes familj och även hennes syster och dotter. Min bästa kompis Jenny har en baby i magen och jag dricker inte sprit, så det blir en lugn och fin kväll.

Mina barn ska fira med sin pappa och hans nya familj och jag saknar dem väldigt mycket, men de är skilsmässobarn och då är det på detta viset, det är bara att acceptera. Jag lägger upp bilder på mina söta döttrar, så ni får se vad det är jag saknar så mycket.

Ha en bra natt.

Cattis

måndag 29 december 2008

29 December


Hej igen,

Jag är på mitt sista kursbrev i distanskursen. Jag ska skriva 3 nya scener och skicka in till Ann, min författarcoach. Om exakt två månader är jag är London. Det känns så häftigt. Jag behöver både plugga och jobba, men jag lägger den mesta tiden på boken för att det är så roligt. Jag lägger in en bild påmin lilla hund Gina. Hon är så söt.

Eller hur??

Cattis

söndag 28 december 2008

Härligt med ledigheten

Godmorgon,

sön 6.31 och här sitter jag vid min dator. Efter alla år av sjukskrivning och mycket vila har jag stört min nattsömn. Jag har svårt att sova på morgonen. Oavsett vilken dag det är eller om jag är ledig, vaknar jag klockan ca.6. Då börjar jag med en kopp te och tid framför datorn i tystnaden.

Gårdagen gav jag också boken många timmar. Jag har många funderingar om hur jag ska komma vidare och just nu känns det som om det blir någon bok om jag inte reser till London och går kursen med Ann. Jag lägger många timmar på mitt skrivande och ändå upplever jag det som om jag inte kommer någon vart.

Hur jobbigt är det att bli författare?

Jobbigt!!! Men fantastiskt roligt. Jag lägger mer och mer tid framför datorn och det är inspirerande för mig att blogga om det oxå.Mina tanakr känns mer verkliga då.

Ha det gott.

Cattis

fredag 26 december 2008

Kortet

Hej,

Då har jag lyckats lägga in min första bild i min blogg. Det är min bästa kompis Jenny och jag på julafton när jag var hemma hos henne och önskade henne och hennes familj god jul.

Cattis

Annandag jul


God fortsättning,

Jag har sovit ganska bra i natt fast jag vaknar alltid tidigt. Jag ska jobba med min bok efter detta inlägg. Jag fick en digitalkamera av min man, så nu ska det bli bilder på min blogg oxå. Det hoppas jag kan göra den lite intressantare.

Igår lärde jag mig att föra över bilderna från kameran till datorn. Det har mina döttrar gjort i flera år, så jag känner mig lite "gammal och mossig", men nu ska jag lära mig tekniken tänkte jag. En anledning till att jag inte kan så mycket om det tekniska beror på att jag varit utbränd och förlorade förmågan att läsa för ett tag. Det svåraste att läsa tyckte jag var bruksanvisningar, så det är väl därför som jag känner mig lite mossig nu. Nu vet jag att jag kan klara av det och jag kan läsa, så nu handlar det om intresse. Jag vill lära mig att använda min kamera på ritkigt och datorn på ett intressant och inspirerande sätt med mina kort.

Vill man så kan man...

Ha det fortsatt skönt

Cattis

onsdag 24 december 2008

Julafton idag

Hej igen,

Jag såg efter jag publicerat mitt tidigare inlägg att det stod 23 december på det. Det stämmer inte, det är julafton och klockan är 6. Jag är så svårt med min sömn och vaknade 5 idag. Jag ska sätta mig med min bok efter detta inlägg. Jag har kommit på titeln på min bok nu faktiskt. "Jag som trodde min barndom var lycklig" Jag funderar mycket på vad mina föräldrar säger när de får höra titeln, men eftersom jag inte umgås med dem spelar det ingen roll vad de tycker. Jag skriver för min skull och för att jag är övertygad om det jag skriver kan hjälpa andra kvinnor och familjer i livet.

Huvudpersonen i boken är mycket som jag varit, men inte till 100%. De andra karaktärerna i boken är fiktiva. Boken handlar om en utbränd kvinna som varken kan skriva eller läsa när hon blir sjukskriven, men efter några års sjukskrivning kan hon börja plugga igen....

Ha en bra jul...

Cattis

GOD JUL

Jul!!!

Jag fick en digitalkamera igår av min make, och nu ska fotona komma med in i bloggen. Jag har inte jobbat med boken på länge för jag blev så fruktansvärt trött efter allt arbete jag lade ner för 3 veckor sedan. Eftersom jag varit utbränd lyssnar jag på kroppens signaler. Nu i julhelgern ska jag jag lägga en hel dag, vilken vet jag inte än, men jag ska sitta länge med boken för Londonresan närmar sig.

Vi ska till min syster idag och fira jul. Det ska bli trevligt och mysigt. Vi blir tre familjer med barn och jag längtar efter min syster och hennes barn. Mina barn kommer hem idag efter att ha varit hos sin pappa sedan i fredags och det ska bli sönt att få ha dem hemma med mig i några dagar innan det är dags för dem att fira nyår med sin pappa.

God Jul, nästa gång fixar jag in lite bilder...

Cattis

måndag 8 december 2008

Lycka

Idag har jag för första gången givit min bok flera timmar. Det känns så gott inombords. Jag har ungefär 50 sidor till boken och när jag ska på kursen i London ska det var ungefär 100 sidor som jag ska skicka in innan jag reser. Det känns så häftigt. Jag är alldeles salig. jag trodde inte att det kunde kännas så bra. jag ska ge boen mycket tid i morgon oxå och snart har jag mina 100 sidor.

Jag gillar inte kylan där ute och därför får mina hundar alldeles för korta promenader, men de får sällskap av mig här hemma och det tycker jag att de får vara glada för.

Vi hörs snart, troligtvis redan i morgon när jag har skrivit ännu mer.

Cattis

onsdag 3 december 2008

Att skriva

Hej mina vänner,

Jag har nu skickat inväg mina scener ur kursbrev 7 till min författarcoach.När jag läste en scen skrattade jag högt, det kändes som ett bra betyg. Jag läser en bok vid sidan om som jag ska använda mig av i min bok. Det handlar om hur barndomen har påverkat mig, eftersom jag har vuxit upp med alkoholister omkring mig. Det är mycket intressant att läsa hur de p åverkar mig som vuxen.

Jag har boken i huvudet hela tiden, men jag skulle vilja ta mig mer tid till den, men eftersom jag pluggar och jobbar samtidigt är det svårt. Boken tar mer och emr plats för mig, så jag tror och hoppas att när det är das att resa till London har jag skrivit mycket.

Ha en bra dag i skrivandets tecken.

Cattis

måndag 1 december 2008

24 dagar kvar till jul

Hej mina vänner,

Nu har första advent gott förbi oss och december månad börjat. Nu är det läge för att sitta inne med tända ljus och skriva på boken. Jag har skrivit under några timmar i lärdags kväll och det känns väldigt bra. Det har blivit mitt lördagsnöje. Jag tar fram datorn framför tvn och skriver samtidigt som jag tittar på Stjärnor på is. Jag får mycket gjort samtidigt som jag får se ett bra underhållningsprogram.

Jag har planerat mer skrivande i veckan, får se hur tiden räcker till. Jag måste jobba med min prioritering för boken känner jag... det är säkert något jag får lära mig under kursen i London som närmar sig sakta men säkert.

Hörs snart igen.

Cattis